reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

LaMari - ja bede miala cc wiec polozna mnie tak bardzo nie interesuje jade do innego miasta na ciecie bo u mnie nie chce babki w szpitalu wredne i pracuja jak za kare

Ten lekarz co prywatnie bylam ma bardzo dobre opinie i moje kolezanki go polecaly wiec poszlam ma tez dyzury w szpitalu w razie czego
Byc moze moje kolezanki go polecaja bo nie maja porownania z bardzo dobrym lekarzem i dlatego dla nich to rewelacyjny lekarz - no dla mnie nie

reklama
Sasanka- może być tak jak napisałaś- ja tak miałam z poprzednim giniem- buc jakich mało, ale niby pilnuje- NIBY, bo jak miałam jakiś stan zapalny to zrobił mi w razie W cytologię, za 3tygodnie po wyniki, cytologia nic nie wykazała (ona wykrywa 60%), to nawet mnie nie zbadał czy stan zapalny minął, potem trafiłam do mojego obecnego ginia- ten wykrył u mnie groźny wirus, który na moje szczęście nie rozwija się dalej, ale dlatego miałam w tedy stan zapalny. Poprzedni gin też był z polecenia, bo super i w ogóle hm, niedawno moja koleżanka poroniła od 5tc wiedziała, że ma ponownie uaktywnioną toxo- mimo to gin z tym nic nie zrobił!!!!!W 9tc poroniła:-(, przecież z tym można teraz donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko trzeba jedynie zastosować odpowiednie leczenie/hospitalizację, a on po prostu zostawił ją samą sobie!!!!Próbowałam ją przekonać do mojego ginia, ale ona uważa, że tak miało być i ginia zmieniać nie będzie, bo ten jest "dobry".....

La Mari- ty mnie nie strasz z tymi plamami:szok: czytałam, że znikają najdalej po kilku miesiącach po porodzie, ale po krem polecę!!!!

Ostatnia edycja:
Część. Tyle znowu naprodukowałyście, że nie mam teraz czasu za dużo pisać. Zaraz zmykam na grilla i mam nadzieję, że nie zacznie padać.

Elomelo bardzo mi przykro :-(

Dziewczynki miłego weekendu i pozytywnych myśli.

Sylha- kobiety w ciąży są narażone właśnie na rożne plamy i przebarwienia i trzeba uważać na słońcu.

Ja mam od wczoraj silne bóle głowy , jestem nie do życia a na dodatek dziś mam gości . Ogólnie to mam bardzo często w tej ciąży bóle głowy no ale dziś to przesada. Dobrze, ze we wtorek idę do lekarza to mu o tym powiem.

ufff - właśnie zjedliśmy śniadanie;)

wkońcu się wyspałam - do 11:30:)

POTEM KAWKA I AKCJA-SPRZĄTANIE:) no i teraz po śniadanku....

miłej soboty dziewczyny!!! oby już tylko same dobre wieści spływały na ten nasz wątek listopadowy..... dość już nieszczęść:(((((

Sylha - moje plamy zniknęły, tak w ramach pocieszenia :)
Lola216 - mnie też ciągle boli głowa, zupełnie nie wiem co z tym zrobić, ile paracetamoli dziennie jest bezpieczne dla ciąży? na razie się męczę i wytrzymuję ile się da...

La Mari- ja na razie staram się nic nie brać choć jest cieżko. Na pewno można jeden paracetamol ale czy wiecej to nie wiem. Dziś planowalam wziąć pierwszy raz przed impreza żeby dobrze się czuć ale póki co niedawno przestała mnie boleć ;)

Mnie tez często boli głowa. Zwłaszcza popołudniami i wieczorami. Na razie staram sie z tym żyć i nie stosuje żadnych leków. Mam nadzieje ze niedługo wszystkie zaczniemy sie dobrze czuć.

Cześć Kobietki ! ja w końcu usiadłam bo do południa byłam na uczelni a potem sprzątałam, obiad, ciasto i padam z nóg. Dziś coś mnie pobolewa podbrzusze, właściwie po bokach, nie wiem czy to więzadła czy mi się macica rozrasta. Jakby wszystkiego było mało to ja mam tyłozgięcie macicy.
Co do bóli głowy to w ciąży bolała mnie mocniej chyba z 2 razy, ale obyło się bez tabletki.

Podziwiam Was, że chodzicie do dwóch ginów naraz heh i cieszę się, że trafiłam na fajnego. Wcześniej, gdy chodziłam na nfz w przychodni do której należę był taki mruk trochę, mało co gadał i nie czułabym się bezpiecznie chodząc do niego z ciążą. W sumie przez to, że pojechałam do szpitala jak zaczęłam krwawić w zeszłym roku na początku ciąży, dowiedziałam się tam o moim ginu, miał dobre opinie no i zaczęłam chodzić do niego. A wcześniej o nim nie słyszałam.

reklama
La Mari, a skad jestes? U nas w szpitalu raczej nie ma problemow z miejscem, bo moje miasto nie jest bardzo duze i prawde mowiac nawet nie slyszalam, zeby jakas dziewczyna u nas brala polozna prywatnie, ale dzieki za wyczerpujace info :) najbardziej bylam ciekawa wlasnie co sie dzieje, jak ona nie moze byc przy Tobie. Co do jechania do szpitala na ostatnia chwile, to Cie popieram, ja sama czekalam az skurcze beda co 4-5 min i dopiero pojechalam.

sasanka1, a moze ten polecany lekarz ma juz za duzo pacjentek i dlatego nie daje rady ich zapamietac?

Lola216, moze za malo pijesz? W ciazy powinno sie pic jeszcze wiecej niz normalnie, no i jak Cie bardzo meczy to wez paracetamol, jest bezpieczny, a troche odetchniesz.

nanulinka, nie pamietam kiedy ostatnio spalam do 11.30!!! Ehh marzenia :) moze odespie, jak dzieci podrosna :p

La Mari, niby mozna jeden paracetmol co 4h ale jakiejs dawki tez nie mozna na dobe przekroczyc, wiec lepiej sprawdz.

Do góry