reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Mnie tez tak gin liczył jak nanulika pisze, czyli leci na m 11tc:-), we wtorek będę miała 11t1d- mam nadzieję, że nie powie mi, że za wcześnie na prenatalne

reklama
Cześć Dziewczyny, ale się rozpisałyście..

Zilla bardzo bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie, zobaczysz z następną ciążą będzie wszystko w porządku.

Co do liczenia tygodni to wydaje mi się, że jeżeli minęło mi 11 tygodni od ostatniej @ to znaczy, że 11 tyg. już przeszłam i w 11t1d zacznę tydzień 12 - ginekolodzy tak liczą. Ale co do I trymestru to nie wiem czy on jednak nie zaczyna się od 13t1d.

Dziś miałam szybkie usg - lekarz sprawdził tylko bijące serce. A 30 kwietnia usg genetyczne u jakiejś lekarki. Boję się, ale jestem dobrej myśli, muszę, od początku ciąży w sumie staram się myśleć bardzo pozytywnie i przyznam, że czasem omijam przykre wiadomości bo z natury to raczej myślę w stylu " Wolę mile się zaskoczyć niż rozczarować" i zwykle nastawiam się pesymistycznie, dlatego teraz wypieram z umysłu wszelkie złe myśli ;p

Sunovia - myślę, że Twój mąż może nie przyjął jeszcze do wiadomości, że będzie miał dziecko i może na wspólnym usg do niego dotrze.
Mój mąż będzie przy porodzie, sam chce a ja też nie wyobrażam sobie być bez niego, poza tym jak ja to mówię, warto by był ktoś kto będzie miał kontrolę nad tym i będzie mógł obserwować co się dzieje itp.

sasanka, doczytalam na wizytowym o tym dylemacie z badaniami, ja tez poszlam prywatnie, a ten lekarz zaproponowal, zebym przyszla po skierowania na badania do niego na kase i tak zrobilam, tylko czesc wynikow odebralam sobie sama (w szpitalu, gdzie robilam badania), a czesc mi wyslali do poradni i teraz nie wiem czy bede mogla je odebrac bez wizyty - bo chce z nimi isc znowu prywatnie.. i mi sie wszystko zamieszalo.

Mnie tez tak gin liczył jak nanulika pisze, czyli leci na m 11tc:-), we wtorek będę miała 11t1d- mam nadzieję, że nie powie mi, że za wcześnie na prenatalne

Mnie powiedział w 11i 6 dni że za wcześnie że za ok 2 tyg ale może każdy lekarz inaczej podchodzi do tematu :) mój stwierdził że i tak połówkowe jest najważniejsze i najlepsze na te badania.Powiedział mi tyko ż na razie wszystko ok mózg w porządku i tyle .Zobaczymy 8 Maja czy będzie badać czy nie chyba że dzidzia się znowu żle obróci i się nie da .

Ostatnia edycja:
Mnie w sumie mój gin powiedział tylko, że między 11 a 13 tyg a w przychodni gdzie będę mieć to usg babka powiedziała, że najprędzej po 12 tyg. no i ja będę miała 12t3d.

Od kiedy macie łykać witamy te od 12 tyg? Dziś o to pytałam i gin powiedział, że mam najpierw skończyć femibion 800, a ja je rzadko w sumie biorę (tego mu nie powiedziałam ;p), ale już i tak pakuje we mnie taką dawkę kwasu foliowego a tam też jeszcze jest kwas, poza tym już tyle tych tabletek łykam :-/ no i są różne opinie, raczej takie, żeby witaminy brać później.

Ulala- mi wtedy mówił, że nie wcześniej jak w 12tc, a ja w tedy zakręcona 2 serduszkami powiedziałam położnej, którym mam tydzień i kiedy mam przyjść i sama mnie tak zapisała- zwalę na nią;-), poza tym chyba bym zwariowała jeszcze tydzień czy 2 czekać.......

Ja chodze prywatnie i badania też mam prywatnie, ale ja już miałam wszystkie wcześniej robione teraz to tylko mocz i krew także te 20zł nie robi mi większej różnicy...

Wesoła- każdy gin inaczej, mój mi powiedział, że od 13tc- jak mi mdłości też przejdą...

Wesoła Kobietka- a ty jak mialas dziś to szybkie USG to robili ci je przez brzuch czy jeszcze dopochwowe ?
Sylha- ogólnie to pewnie Ci je zrobi tylko czy nie okaże się , ze za wcześnie bo może być mały jeszcze plod i może być cieżko zmierzyć wszystko. Moja kuzynka była podobnie jak ty i było za szybko i musiała przyjść za 2 tyg. Ja może w przyszłym tyg tez skocze na szybkie USG :)

Ostatnia edycja:
Ja też muszę robić badania prywatnie i też teraz kazał mi zrobić krew i mocz. Jedynie co mnie mój endo zaskoczył, że dał mi skierowanie nie tylko na tsh, ale i na mocz i glukoze, ale to dopiero na poczatku czerwca zrobie, w sumie nie wiem jak długo skierowanie ważne bo jak miesiac to lipa bo za szybko :-/

reklama
Do góry