reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witajcie i przepraszam, ze tak z buta..., ale też będę listopadową mamusią. Na razie cichosza, nikt nic nie wie, ale zwracam sie do Was z problemem.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma problemy z tarczycą? U mnie właśnie wyszło tsh, 0,02, przy prawidłowych normach FT3,FT4. Byłam u endo i przepisała mi propranol. Przeczytałam ulotke i boję się... Boje się, bo jedno dzidziusia starciłam w 31tc, miał wadę wrodzoną nerek spowodowaną czynnikim zewnetrzym. Dlatego tak bardzo boję sie wziąć cokolwiek oprócz kwasu foliowego i magnezu i dlatego nikt w rodzince jeszcze nie wie, bo nie chcę by się denerowali. Powiem dopiero po genetycznym usg. Proszę Was o pomoc, może znacie dobrego lekarza w Warszawie lub okolicy, bym mogła pójść na konsultacje.
Najgorsze, ze endo u której byłam mówiła, że propranolol to lek bezpieczny!!!
Sorrki raz jeszce ale liczę na Was.

reklama
Sunovia, współczuje! Szczerze mówiąc ja bym chyba starała sie namówić męża zeby przesunął termin kursu, a jeśli to okazałoby sie niemożliwe to poprosilabym aby zrezygnował. Są takie chwile w życiu, które po prostu trzeba przeżyć razem!

Wszystkim dziewczynom wizytujacym dzisiaj z całego serca gratuluje. Andzia, twoja fasolka na 3d jest niesamowita :)

Ja mam wizytę jutro, ale jeszcze nie wiem czy bede miała USG, chociaż mam ogromna nadzieje ze tak!

Mamaszymusia, witaj! Przede wszystkim gratuluje. Jest nas tu kilka tarczycowek ale jeśli sie nie mylę to wszystkie raczej mamy niedoczynnosc niż nadczynnosc. Niestety nic nie wiem o nadczynnosci ale w przypadku niedoczynnosci lek (euthyrox) wręcz jest nakazany! Bez leku byłoby tylko gorzej. Sugeruje ci skonsultować swoje wyniki z innym specjalista. Bedziesz spokojniejsza!

Ostatnia edycja:
a jak pozostałe wizyty? było ich chyba dziś 9 ( nie wszystkie były na liście). Poniższe nie odmeldowane - do raportu proszę! :D

Kruszka-----------18.04
hanoos ------------18.04
martussia2203-------18.04
kresekMW------------18.04
pati_pati-------18.04 g 16:00

Ale dziś ruch ;) ledwo zdążyłam napisać post, kliknąć wyślij a tu już strona do nadrobienia.

Witaj mamoszymusia2 i gratuluję ciąży. Co do lekarza - nie znam żadnego dobrego endokrynologa, ale znam dobrego gin (z Warszawy i okolic). Nie wiem czy tu nie jest potrzebny jakiś większy specjalista. Za chwilę napiszę priv wiadomość do Ciebie :)

Wesoła, że 3 miesiące to jeszcze nic, ale w terminie porodu - to mnie najbardziej przeraża. A wyjechałby do Gdańska, czyli dla nas drugi koniec Polski, bo my z podkarpacia. Mam nadzieję, że to jednak nie wypali lub coś tam się pozmienia.

sylha, niestety na termin nie ma wpływu, bo to nie od niego zależy - to będzie ogólny kurs dla ludzi z całej Polski, organizowany raz w roku.

gosiagro, moja teściowa mieszka prawie 100km od nas, ale jest na emeryturze, więc teoretycznie mogłaby przyjechać. ale chyba bym nie chciała, nie bardzo się lubimy. mamę mam niedaleko, w sąsiedniej miejscowości, ale moja mama jeszcze pracuje i opiekuje się moją babcią.

pola, bardzo intensywnie się zastanawiam, żeby go jednak namówić, by zrezygnował. trochę mi szkoda, bo chcę, żeby się rozwijał i nie chcę go blokować, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żebym musiała przechodzić przez to sama. muszę z nim jeszcze na ten temat porozmawiać. nie wiem czy w ogóle będzie miał możliwość rezygnacji, bo już zaczął przygotowania do tego kursu tu na miejscu i jeśli dostanie rozkaz, to będzie musiał jechać i już. wojsko rządzi się czasem swoimi prawami (z ciekawostek związanych z narodzinami dziecka żołnierzom np. nie należy się urlop ojcowski, ten dwutygodniowy)

ja też dziewczyny ciągle mam obawy. teraz już się tak bardzo nie boję poronienia, ale takie mnie głupie myśli nachodzą, że moje dziecko będzie chore, przeraża mnie to.
i mnie cały czas coś boli, zwłaszcza jak leżę - nie wiem dlaczego.

mamaszymusia, ja mam niedoczynność tarczycy, a ty wynika z tego, że nadczynność, więc niestety nie pomogę ani co do leków ani co do lekarza, bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia.

gdzieś czytałam, że tylko 2% ciężarnych ma problemy z tarczycą, dlatego tsh nie jest badaniem obowiązkowym. a jednak wynika z tego, że jest nas bardzo dużo. w samych listopadówkach jest nas kilka.

Próbuję doczytać forum ale 327 stron chwilę mi zajmie... W między czasie się przywitam. Mam 29 lat i córeczkę z 10.2010. Niestety w czerwcu poroniłam w 9tc :( Teraz pełna nadziei i pozytywnego myślenia czekam na 20.11.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?

Jesteście kochane. Ogromne dzięki za zainteresowanie. Nic to, szukam w necie jakieś info. o dobrym endokrynologu. Raz jeszcze dziękuję!

A tak o sobie..., no cóz staralismy sie o kolejną dzidzię ok. 7 mcy. Udało się , jestem szczęsliwa i jeszcze pełniejsza strachu u nią. Obecnie jesteśmy w ok. 11 tc i 9 tz. Maleństwo na razie ma się dobrze i musi tak być do listopada!!! Czego i Wam życzę!

reklama
La Mari, witaj! Gratuluje.
Super ze nasze grono sie ciagle powiększa :)

Mamaszymusia, a co piszą w necie o tym twoim leku? Może na jakimś innym forum znajdziesz informacje?

Sunovia, bądź dobrej myśli. A może twój mąż sam podejmie decyzje za ciebie tzn nie pojedzie na kurs :) nawet jeśli miałoby to przełożyć na przyszły rok to przecież nie byłaby żadna tragedia.
Wg mojej teorii są w zyciu rzeczy ważne i ważniejsze!

Do góry