reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja do wizyty dzisiaj zwariuje poszłam za grubsza potrzeba do wc i przy podcieraniu zobaczyłam śluz brązowy jakby z kolorem krwi trochę z taka galaretką teraz bedę latać do wc sprawdzać oby to było jednorazowe żeby nic złego się nie działo .

Oby wszystko było dobrze ... Będzie dobrze!

reklama
Elomelo nie wiem czy to jakas roznica ale ja na wiuzycie w czwartek tez nie slyszalam serducha tylko pokazal mi jak miga:) Lekarz stwierdzil ze plód ma 8 tyg. i 5 dni od poczecia. hmm... nie wiem skad mu sie to wzielo ale to nie ja jestem lekarzem:) Skoro powiedzial ze wszystko jest ok to tak musi byc:D Niestety nie dowiedzialam sie jak "ogromne" jest...;-)

Cześć,ja jak zwykle z doskoku:eek: wreszcie załatwiłam w pracy sprawę przerwania wychowawczego. U nas przez 2 dni lał deszcz, chociaż mojemu dziecku to nie przeszkadzało, mogłaby godzinę na dworze siedzieć:-D teraz poszła na drzemkę a ja się zaraz za pierogi ruskie zabieram.

Co do przegrzewania dzieci na początku nie wiedziałam jak córeczkę ubierać, jak zapytałam teściową o radę, to maskara ile warstw jej nakładać kazała:szok::szok::szok: bo niby dziecka przegrzać nie można:no::no: masakra, tak samo jak w Polsce jest schiza z tym, że dziecko musi zawsze mieć czapeczkę

zilla
- i jak twoja wizyta?
martynkka, filifionka - witajcie:-)

gregorajka - to teraz musisz o siebie szczególnie dbać, będzie dobrze!

ulala - juz sie tak nie denerwuj, na pewno wszystko jest dobrze, trzymam kciuki za wizytę! i najlepszego dla męża:-)

gratuluje udanych wizyt:-) i czekamy na kolejne relacje

Cześć,ja jak zwykle z doskoku:eek: wreszcie załatwiłam w pracy sprawę przerwania wychowawczego. U nas przez 2 dni lał deszcz, chociaż mojemu dziecku to nie przeszkadzało, mogłaby godzinę na dworze siedzieć:-D teraz poszła na drzemkę a ja się zaraz za pierogi ruskie zabieram.

jesli moge spytac jestes jeszcze na wychowawczym ale wracasz do pracy czy jak to wyglada?? bo ja rowniez na wychowawczym sie jeszcze znajduje i poinformowalam juz mojego pracodawce ze wracam ale dopiero moge od maja...

Elomelo nie wiem czy to jakas roznica ale ja na wiuzycie w czwartek tez nie slyszalam serducha tylko pokazal mi jak miga:) Lekarz stwierdzil ze plód ma 8 tyg. i 5 dni od poczecia. hmm... nie wiem skad mu sie to wzielo ale to nie ja jestem lekarzem:) Skoro powiedzial ze wszystko jest ok to tak musi byc:D Niestety nie dowiedzialam sie jak "ogromne" jest...;-)

No właśnie - wg moich oblicze i usg - wiek ciąży zgadza się. Na tomiast pomiędzy tymi wyliczeniami a suwaczkiem jest różnica, termin porodu liczy się od 1 dnia miesiączki, a przecież nie zachodzisz wtedy w ciążę, tylko jakieś 9-14 dni później. Stąd te różnice.

Magda - w jakim szpitalu rodziłaś??

Elomelo:8467083 pisze:

No właśnie - wg moich oblicze i usg - wiek ciąży zgadza się. Na tomiast pomiędzy tymi wyliczeniami a suwaczkiem jest różnica, termin porodu liczy się od 1 dnia miesiączki, a przecież nie zachodzisz wtedy w ciążę, tylko jakieś 9-14 dni później. Stąd te różnice.

U mnie tez miedzy terminem z OM a z usg bylo na poczatku ponad 2tyg roznicy. A na ostatniej wizycie roznica juz byla tylko 1 dzien.... dzidka nadrobila ladnie:) ja mysle ze na poczatku to normalne takie rozbieznosci...

w szpitalu w Cieszynie a jestes z okolicy??

jesli moge spytac jestes jeszcze na wychowawczym ale wracasz do pracy czy jak to wyglada?? bo ja rowniez na wychowawczym sie jeszcze znajduje i poinformowalam juz mojego pracodawce ze wracam ale dopiero moge od maja...

tak obecnie przebywam na wychowawczym, złożyłam w Hr-ach wniosek o jego skrócenie z 30 dniowym wyprzedzeniem, zatem 30 kwietnia powinnam wrócic do pracy, swoją szefową poinformowałam, że do pracy nie wrócę i pierwszego dnia przyniosę zwolnienie, była mi wdzięczna ze poinformowałam ją o tym, bo nie musiała dokonywac przesunięć personalnych i szykowac mojego stanowiska pracy

reklama
U mnie tez miedzy terminem z OM a z usg bylo na poczatku ponad 2tyg roznicy. A na ostatniej wizycie roznica juz byla tylko 1 dzien.... dzidka nadrobila ladnie:) ja mysle ze na poczatku to normalne takie rozbieznosci...

Ale u mnie termin porodu z om a z USG to tylko 1 dzien roznicy. Z OM mam termin na 16 list. a z USG na 17 list. tylko chodzi mi o to ze lekarz twierdzi ze w ciaze zaszlam tydzien po miesiaczce.... a gdzie sie podzial kolejny tydzien bo owu mam zawsze w 14 dc

Do góry