Elomelo
Fanka BB :)
Witam się z rana
Gratuluje udanych wizyt. Elomelo - 1cm to chyba ok na 8 tydz ciąży, mój Hipek w 7tyg 2dniu miał 9mm.
Wczoraj pochwaliłam się mojej kumpeli najlepszej ze studiów ciążą i skwitowała nowinę słowami "biedne dziecko" oraz stwierdzeniem, że powstrzyma się od dalszych komentarzy. Zawsze u mówiła, że ja to będę wyrodną matką ale sądziłam, że żartuje, bo ma ciężkie poczucie humoru. Mojego TZ nie lubi dodatkowo, więc coś mi się wydaje, że nam się kontakt urwie..
Dowiedziałam się wczoraj, że w szpitalu, gdzie będę rodzić nie dają ZZO, dopłaty też nie są pobierane, bo NFZ zabrania. Szok! Ale chcę rodzić tu, bo jest w razie W patologia noworodka a personel jest miły i pomocny.
Znam ludzi, którzy w połowie stycznia tego roku zostali rodzicami, a że oboje są bardzo aktywni to po miesiącu z córcią pojechali w góry na kilka dni. Dziecku nic jakoś nie było. Codziennie też jest kilka godz na spacerze - deszcz, mróz, przejść się trzeba. Mała zdrowa, nic jej nie jest :-) Tylko pierwszy tydzień z nią nie wychodzili, bo mrozy były w granicy -18st w dzień.
Dzięki Mal_ . Pocieszyłaś mnie
A koleżanka ... Masakra - albo ma jakieś problemy, albo jest złośliwa. Mnie ludzie gratulowali, ale jedna koleżanka powiedziała mi " nie wiem czy ci gratulowac, czy współczuć". Poczułam niesmak, ale wiem, że jest mozna tak powiedzieć "poraniona". No cóż, powiedziałam jej, że jeśli dzieci się rodza to trzeba gratulować, współczuje sie innym ...