reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Zilla mi tez sie robi słabo jak jestem w kościele. Mam tak juz od 3 tygodni, ze na kazdej mszy muszę wyjść na zewnątrz bo czuje ze zaraz zemdleje. Ja tez mam jutro wizytę ale jeszcze nie wiem czy nowa lekarka bedzie mi robić usg. Trzymam mocno kciuki za Twoja u swoją wizytę. Musi być dobrze!

reklama
Witam po popołudniowej drzemce.
Zilla trzmam &&&& za wizytę.
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z wizyty za tydzień. Umówiłam się na nią po ostatnim dole, ale nie wiem czy ma sens chodzenie co 2 tyg i robienie usg.współczuję wymiotów :( ja na szczęście mam tylko mdłości i mega ból piersi. M się śmieje, że niedługo będę miała wielkie, bo teraz to tylko groszki ;)

Trochę się dziś obłowiłam :) kupiłam dwie pary spodni ciążowych w h&m, jedne czarne, drugie beżowe, stwierdziłam, że na jeansy mam czas, a poza tym te są takie miękkie w dotyku i nie będzie mi się nic wrzynać między nogami ;p potem jeszcze się jakieś krótkie spodenki przydadzą. A oprócz tego dwie bluzki takie dłuższe.

Zjedliśmy pizzę a potem jeszcze mi się lodów zachciało :)

Zilla i Pola trzymam kciuki za wizyty, będzie dobrze :)

Andzia mój gin tez własnie robi usg na każdej wizycie, ale nie wiem czy to takie dobre bo ja mam często wizyty. Może teraz w piątek nie będzie mi robił skoro 30-tego mam usg genet.

Co do mdłości to mnie czasem jest niedobrze i muszę wtedy zaraz coś zjeść.

Zilla kobieta w ciąży nie powinna pracować na nocki!
Powinnaś powiadomić pracodawcę o ciąży a on powinien przenieść Cię na pracę w dzień a jak nie może zmienić Ci warunków pracy to chyba powinien Cię zwolnić z obowiązku świadczenia pracy.

Nikita kiedyś jak raz pisałam z tel. to wydawało mi się, że nie było suwaka, a teraz był, dziwne, sama nie wiem jak to z tym jest ;)

Ostatnia edycja:
Zilla mi tez sie robi słabo jak jestem w kościele. Mam tak juz od 3 tygodni, ze na kazdej mszy muszę wyjść na zewnątrz bo czuje ze zaraz zemdleje. Ja tez mam jutro wizytę ale jeszcze nie wiem czy nowa lekarka bedzie mi robić usg. Trzymam mocno kciuki za Twoja u swoją wizytę. Musi być dobrze!

Mnie tez tak sie robi ale przed ciążą też i to jest na tle nerwowym kochane :) wmawianie sobie że zaraz cos nam sie stanie i sie wtedy dzieje :) wrzuciłam wam brzucholek w odpowiednim wątku .

Dziewczyny a Wy też tak macie, że jak pogoda paskudna to i samopoczucie złe?!?!?!Cały tydzień czułam się fajnie a dzisiaj za oknem plucha a ja rzygam jak kot....
Ja tak mam od samego początku sońce swieci to ja normalnie funkcjonuje pada to ja spię i na nic nie mam siły .

Wesola Kobietko jakoś tak mnie szybko wybija i nie ukryje już ciąży nawet pod szeroka bluzką wygląda na dość zaawansowaną :) we wtorek wizyta oby wszystko bylo ok . będę pytać o genetyczne usg ale sama nie wiem czy robić co to zmieni?

Ostatnia edycja:
To fakt ulala - brzuszek nie do ukrycia:) ale ja chyba dzielnie Cię gonię:p

Nikita - suwaczek w tel pokazuje się jak się kliknie w post - jak jest lista postów to nie widać:)

sasanka1, u mnie tak cieplo nie jest, zeby juz biegal bez pieluchy, ale dlatego wlasnie planuje na lato tą akcje :) narazie mysle zeby moze ze 3 razy dziennie go sadzac zeby sie przyzwyczail, mam nadzieje, ze szybko sie uda, chociaz podobno z chlopcami moze zajac dluzej.

zilla, jak nie masz mozliwosci zmiany na dniowki i mniej godzin, to koniecznie idz na zwolnienie, nocki sa nie zdrowe w ogole, a w ciazy tym bardziej. Sama pracowalam pol roku na nocki, ale po 8h i ledwo dawalam rade..

Szczebiotka, to fajny mialas porod :) tzn szybki, ja mialam ZZO ale nie zadzialalo tak jak powinno jedna strona ciala byla znieczulona tylko, zanim dostalam dokladke.. to juz byly parte wiec sam porod tez juz jakby bez znieczulenia, ale mimo ze bolalo i bylo ciezko, to milo wspominam rodzenie w UK :)

nikita1982, ja to w ogole jestem dziwna, bo najchetniej to bym chodzila do lekarza jak naj mniej.. moze dlatego ze w pierwszej ciazy bylam w UK i tam ginekologa w ogole nie widzialam tylko polozna.. (jak bylam w pl to poszlam do gina prywatnie), wtedy sie zamartwialam, a teraz bym tak wolala :)

Elzu to teraz powinnaś do uk przyjechać zdecydowanie, ja jako że pierwsza ciąża bez problemu to się dowiedziałam, że teraz plan wizyt dla mnie to: usg w ok 12 i 20 tyg a połóżną w 16, 28, 32, 36 i 40tyg:-D

Kobietki, które mają problem z myciem zębów właśnie mi się przypomniało, że mi dentysta jabłko poradził, ja normalnie po każdym posiłku albo mycie zębów albo guma miętowa a w ciąży od mięty mnie odrzuca a ponoć jabłko neutralizuje zapach z jamy ustnej

reklama
Zilla też myślę, że powinnaś w pracy jak najszybciej powiedzieć o ciąży. Pracując w nocy możesz zaszkodzić sobie i dziecku.
Kurcze troszkę zazdroszczę Wam brzuszków, ale z drugiej strony to chyba wolę, żeby nie wychodził przed majem bo na wesele idę i może w
starą sukienkę się zmieszczę ;)
Nanulika nie bardzo wiem co masz na myśli, ale patrzę na Twój suwaczek i wiem jak jest u mnie ;)

Do góry