reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Gosiaro - Elzu - dostalismy nocnik od tesciow i zabralismy do domu. U nas Julka wiekszosc dnia lata z gola dupka mamy cieplo w mieszkaniu a ja z tych co nie nie panikuja ze moze byc zimno nauczylam sie tego w usa i wolalismy ciagle "chcesz siusiu" i jak zobaczylismy ze zaczyna sikac na podloge to szybko na nocnik po tym jak reszta poszla do nocnika to zaczelismy za kazdym razem bic brawo i tak sie nauczyla dokladnie na jesieni to bylo.
Zakldalismy pozniej pampersa tylko jak wychodzilismy na dwor i na noc ale jak zobaczylam ze tez nie sika to zaprzestalam zakladania i sama wola teraz "sisi" i " be" -tzn cos grubszego
Kupilam podklady na noc ale jak zobaczylam ze nie sika wogule to przestalam zakladac a jak chce mocno sisi to budzi sie i wola :)

ULGA NIESAMOWITA bez pampersa teraz sama siada na nocnik , sciaga majteczki i nie potrzebuje juz naszej pomocy.
Odpampersowanie trwalo moze 1-2 tygodnie ale non stop pytalismy czy chce sisi i pokazywalam jej nocnik - czesto tez siada normalnie na deske ma swoja podkladke i siusia jak dorosly :)

Lola - tak sprzedaje Baby Joggera ale faktycznie piszmy w odpowiednim watku :)

reklama
witam się w tą pochmurną i deszczową niedziele ;-)
U mnie mdłości na szczęście przestały się pojawiać i mogę jeść więc i pewnie waga pójdzie na plus :-p
Wczoraj byłam w mieście w poszukiwaniu jakieś balsamu do ciała bo obecne się nie sprawdzają, a moja skóra jest tak sucha, że aż się sypie szczególnie na nogach i brzuchu, a nigdy nie miałam takiej dolegliwości.
I wstąpiłam do lumpa i kupiłam 3 śpioszki bo nie mogłam się oprzeć pokusie :-D
no i chyba będę po woli gromadziła wyprawkę bo mąż mi coś wspomniał, że szuka mieszkania w Holandii i chyba czeka mnie wyprowadzka, a tam ciuszki i wszystkie akcesoria dla dzieci jak oglądaliśmy to są dosyć drogie.

Co do wizyty usg to ja co miesiąc muszę zobaczyć mojego maluszka na monitorze bo wtedy jestem spokojniejsza ;-)

witam ciezarowki.
ale tu spory ruch mimo weekendu. U mnie tez dosc ponura pogoda i snuje sie po domu co chwile przysypiajac, ale na szczescie nie wymiotuje jak sylha (wspolczucia!_

Tez na sniadanie mielismy jajecznice na cebulce i kielbasce. Popularne to dzis sniadanie:)

Ja na razie jak qwas ani za wozkami ani za ciuszkami sie nie rozgladam - choc jak czytam was to zawsze sobie "googlne" nazwe wozka, by sprawdzic jak wyglada :-)

co do usg - mnie tez uspokoja i bede miec pewnie przy kazdej wizycie co 4 tyg.

Ostatnia edycja:
Sasanka- jak możesz to napisz coś o tym baby jogger na odpowiednim wątku :) My z Sylhą myślimy o nim dla bliźniaków :) cieżko w sklepach znaleźć ...

I ja witam w tą deszczową niedzielę.
Coraz częściej myślę o tym, żeby iść już na L4. Dziś jestem po nocce, siedziałam w pracy ponad 13h :baffled: Wróciłam rano, chwilkę się przespałam i poszliśmy z mężem na 13.00 do kościoła a tam prawie zemdlałam. Nagle zrobiło mi się duszno, zaczęło dzwonić w uszach, aż musiałam sobie usiąść. Teraz leżę pod kołderkę i dziś już nie wstaję z łóżka. Jutro ma wizytę u lekarza, zobaczymy co mi powie. Wogóle tak strasznie zaczęłam się stresować jutrzejszą wizytą. Proszę trzymajcie kciuki by wszystko było w porządku.

zilla trzymam kciuki!!!
a w pracy wiedzą,żę jesteś w ciąży?! ja sobie nie wyobrażam pracy n nocki, a w ciąży to już wogóle!!
mnie się właśnie L4 kończy i jutro wracam do pracy - ale i tak zamierzam pracować nie dłużej jak do końca czerwca! a co! wkońcu to czas dla nas i naszych fasolek!!!

Nie w pracy jeszcze nic niewiedzą. Chciałam im powiedzieć pod koniec miesiąca, a na zwolnienie planowałam iść z początkiem czerwca. Tak żeby dać pracodawcy miesiąc na znalezienie kogoś na moje zastępstwo. Ale wydaję mi się, że jednak nie wytrzymam tak długo. Tym bardziej, że pracuje w branży turystycznej a właśnie zaczął się sezon i naprawdę jest co robić.

reklama
sasanka dzięki za opis oduczania od pieluchy, sama miałam się dopytywać bo i my planujemy jak cieplej się zrobi

zilla, kciuki zaciśnięte, masz złe myśli pewie przez zmęczenie, odpoczniesz sobie będzie lepiej a ze zwolnieniem nie oglądaj się na pracodawce, jasne że jak można dłużej popracować a wiadomo, że potrzebują to czemu nie ale jak masz ciężkie warunki to nie ma sensu narażać siebie i maleńśtwa

Olinkaa ja w poprzedniej ciąży wypróbowałam mnóstwo balsamów i dla mnie najlepsza zwykła oliwka dla dzieci, skóra ładnie nawilżona i obyło się bez rozstępów mimo iż brzuch miałam mega

sylha słoneczka życzę, żeby już przestały Cię wymioty męczyć i wróciło dobre samopoczucie

qwas gp odpuść sobie, szkoda czasu, zapisz się od razu do midwife, to Ci oszczędzi wizyt a może uda się umówić tak by do Ciebie przyszła, jak powiesz o torbieli.

Ja ostatnio zauważyłam, że jak mnie zaczyna mdlić albo w głowie się kręcić to wystarczy kilka łyczków słodkiego soku, pewnie dlatego cola pomagała ale od jakiś 2tyg odrzuca mnie.

elzu ja właśnie nie miałam żadnego znieczulenia, nie żeby nie chciała ale nie zdążyli:-D w ciągu 3godzin przeszłam z rozwarcia 1cm do 7cm, położna zaproponowała epidural zanim "sprawdziła" i jak ekipa ze sprzętem pojawiła się 20min później to ja już parłam, może dlatego miałam cały czas ktg że nie zdążyli zdjąć;-)

Do góry