reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:-).My z mężem na naszego drugiego bobaska zdecydowaliśmy się dopiero po 11 latach małżeństwa. Nasza pierwsza córeczka ma już 10 lat. Jestem w ciąży od 8 tygodni,pierwszą wizytę u lekarza mam już za sobą...Termin porodu na 22 listopada 2012 roku. Pozdrawiam wszystkie użytkowniczki forum.

reklama
Witam wszystkie dziewczyny:)
Postanowiłam się dopisać do listopadowego wątku - termin 6.11
To moja trzecia ciąża - z pierwszej mam cudownego, prawie 8 letniego synka, druga niestety obumarła w 7tc no i teraz ta wyczekana - 10 tc. Do 12 tc jestem pełna obaw ale mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko w porządku.
Na razie siedzę do 15.04 na L4 ze względu na plamienia w 7/8 tc. Teraz już przeszły ( biorę 2x1 duphaston) ale jeszcze siedzę na zwolnieniu. Jak wszystko będzie ok to 16.04 wracam do pracy.
Mam nadzieję, że najbliższe 7 miesięcy będzie łatwiejsze z Wami :)
Pozdrawiam

Xantia witaj :-) Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze.

Ale po Świętach się pojawiło nowych listopadóweczek:-D SUPER
W końcu zaczynamy być spokojniejsze o nasze dzidzie- to chyba z tego wynika. Wcześniej każda bała się zapeszać.

Ja już gotowa na jutrzejszą wizytę: pedicure zrobiony, wszystko co trzeba ogolone :-)

Witam również Kasię8007 :-)

Ja też objedzona po świętach po uszy. Zimno było jak diabli, a na dodatek z przerażeniem zobaczyłam, że w moim płaszczu zaczynam przypominać mały baleron. Nie sądziłam, że tak szybko "wybuchnę". Wybór ubrań kurczy się z dnia na dzień.
Dzisiaj umówiłam się na badanie genetyczne. Idę 4.05. Nie wiem dokładnie na czym ono polega. Moja gin powiedziała tylko, że będziemy "liczyć paluszki" :confused:
Pozdrawiam wszystkie mamusie, szczególnie te nowe. Razem na pewno będzie łatwiej :)

Witam wszystkie nowe mamusie:) Ale dużo nas się tu zrobiło :)
Ja Święta spędziłam dość spokojnie mimo , ze od 5 dni mam gości to wszyscy są bardzo wyrozumiali i mnie we wszystkim wyreczali. Ja dalej czuje się nie do życia i dalej nie mogę patrzeć na obiadki a szczególnie na mięso . W spodnie jeszcze się dopinam jednak wieczorami juz trochę robi się cieżko :) chyba niedługo czekają mnie zakupy ... Fajnie, ze jest wiosna wiec o wiele łatwiej jest się ubrać .
Katze- jesteśmy rownież podobnie w ciąży i ja mam badanie genetyczne 3 maja ;)

nikita1982 widzę, że obie zaszalałyśmy w te walentynki :-) tylko jeden dzień różnicy...

Oj zaszalałyśmy ;-) Pół roku z mężem staraliśmy się o dzidzię. Stosowałam kalendarzyk owulacji, testy owulacyjne, nogi w górze i wiele wiele innych- i nic. W końcu 14 lutego mąż mnie zabrał do kina, kupił czekoladki, dał kwiatki, zrobił masaż i nawet nie musiałam nóg trzymać w górze ;-) Ja po prostu taka nieskomplikowana jestem- trzeba mnie zabrać do kina i od razu zaskakuję :-D
Ps. to badanie genetyczne to gin Ci zaproponował, czy sama chciałaś? Ja też się właśnie zastanawiam na zrobieniem. Jutro zapytam się na wizycie jak to wygląda.

Melduję się poświatecznie obżarta. Apetyt mi, niestety, aż nadto dopisuje!

Witam nowe mamusie, super, że nas już tak dużo :-D

ehtele trzymam kciuki! &&&

qwas - to leżenie pewnie jest dobijające, ale konieczne! Myśl, że teraz możesz odpoczywać, bo jak dzidzia będzie już na świecie, to już tak sobie nie poleżysz ;-)

Też śpię na brzuchu, ale trochę obrócona na bok. I co gorsze tak mi się śpi najlepiej, nie wiem co to będzie potem! Już teraz czasem jak się opiję na noc to rano mnie brzuch boli od pełnego pęcherza.

Dziewczyny, jak u was z samopoczuciem i humorkami? Sama trochę się obawiałam, że będę nie do życia a tu, o dziwo, humor mam dużo lepszy niż normalnie! Aż się zastanawiam, czy to normalne :-D

Mal ciesz sie z dobrego humoru obys w zła godzine go niepochwalila bo nie jedna już taka zadowolona była i do dzis tuli kibelek :) ja jestem nie do życia ciągle zmeczona zła jak słonce świeci czuję się lepiej a jak tylko sie pogoda zmienia to ja umieram odliczam zas do zakończenia 3 mc i do nadejścia prawdziwej wiosennej pogody myślę że wszystko się odmieni :):)

reklama
Witam nowe mamusie ;)
Kurcze myślałam że ja tylko sie na brzuchu :p tzn staram sie od uczyć :p i mąż mnie też goni za to moje spanie ;P:-D ale cóż poradze że tak lubie ;P a to on mnie tego nauczył :p bo wczesniej nie spałam na brzuchu :pP

Do góry