reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Lola wspaniale ze ok :) gdzie bylas w polskiej klinice?

ja biore magnez bo mialam tiki kciuka i ogolnie ... z witaminá b6 a do tego moj gin mowi ze witaminki jak najbardziej (majá juz w sobie folik) ...

dzis moja najlepsza przyjaciolka powiedziala mi ze jest w ciázy ... normalnie sie poplakalam z radosci :)

cześć dziewczyny,
do tej pory bałam się do Was przyłączyć, żeby nie zapeszyć, ale jednak się przełamałam i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. termin mam na 12 listopada - dzień imienin obu babć, więc jakby co to będą miały fajny prezent :)
dzisiaj byłam na wizycie u lekarza po 2 tygodniach leżenia plackiem z powodu krwiaka, krwiak niestety jest nadal, ale ciąża rozwija się prawidłowo, więc jestem dobrej myśli. czeka mnie kolejne 2 tygodnie zwolnienia, ale już na szczęście mogę się trochę zacząć ruszać.
pozdrawiam Was serdecznie i postaram się doczytać co u Was :-)

Witam się wieczorową porą ;-)
ja ostatnio chodzę jak struta bo apetytu brak :-( jak coś jem to tylko na siłę i później mi nie dobrze ale każdy mi marudzi, że o wodzie żyć się nie da.
W ogóle święta tuż tuż, a ja mam to zupełnie gdzieś bo męża nie będzie :-( ehh..

co do witamin to ja w ogóle nie łykam bo lekarz powiedział, że nie trzeba a jak tak was czytam to wszystkie coś bierzecie i sama już nie wiem czy brać czy nie.:szok:

Hej Babeczki!

Witam sie z Wami z pracy. Jeszcze tylko kilka h i jutro wolne :-) chociaz nie do konca,bo polowe dnia spedze w kuchni na przygotowywanie jedzenia na Wielkanoc.
Bett - witam serdecznie i wierze,ze lada chwila krwiak sie sam wchlonie! trzeba tylko duzo lezec lub chodzic ( tak ja mialam zalecane)
Qwas - ale super :-D to jest Was dwie. Nie ma to jak przezywanie wspolnie z Psiapsiola :-)
Olinkaa - ja jem witaminy, poniewaz po ciazy troszke mam braki..
Kropka - trzymam mocno,ale to mocno kciuki za serduszko!!!
Agamati - gratki z udanej wizyty!

Uwielbiam sobie czytac co sie dzieje w poszczegolnych etapach ciazy (tygodniach) ... Dzidzia w moim tygodniu juz podobno sie pieknie rusza :-) ach doczekac sie nie moge kolejnego USG. Musze sie umowic ,ale pewnie dopiero uda mi sie dostac za 2 tyg. To takie niesamowite nie? z takiej malej zygoty rosnie Dziecko,ktore jest czescia Ciebie i zostanie juz na zawsze . Ach...:tak: koncze moje wywody. Milego wieczorku!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, co do witaminek to ja biorę Femibion. Na pierwszej wizycie w 5t2d pierwsze o co zapytał to czy biorę witaminy i jakie. Natomiast lekarz koleżanki kazał jej odstawić witaminy, podał jej jakiś tam powód, ale jak dla mnie to trochę dziwne :confused:
A ja mam jutro wizytę, na pierwszej nie było widać dzidziusia ani serduszka bo była dość wcześnie, jutro 7t4d, więc mam nadzieję zobaczyć naszą kruszynkę... Proszę o kciuki za serduszko :zawstydzona/y:

Hej Kobitki
jestem juz po wizycie u lekarza i ...;(
według obliczeń jestem w 8t1d ale lekarz powiedział że fasolka powoli sie rozwija i wyglada na 6t1d serduszko też bije wolno ale BIJE ;) dostałam duphaston kolejna wizyta za 2 tyg mam nadzieje ze przez ten czas juz maleństwo troche podrośnie i że bedzie wszystko ok narazie mam dużo odpoczywać martwie sie ale mam nadzieje że wszystko sie jakos ułorzy

reklama
Witam w piątkowy poranek :)
Za oknem szron, ale słoneczko zaczyna ładnie przyświecać, więc liczę na miły dzionek...
Tyle roboty jeszcze przed tymi świętami - strasznie nie lubię okresu przedświątecznego... uwielbiam natomiast wszelkie święta, przede wszystkim z powodu rodzinnych spotkań....

Wczoraj byłam na nadprogramowej wizycie u gina (śluz był troszkę różowy i spanikowałam); na szczęście wsio ok.; nie ma krwiaka; dzidzia rośnie; serduszko bije; szyjka zamknięta; a poplamianie mogło być z nadżerki... Moja Fasolinka nadgoniła (tydzień temu była 4 dni młodsza, niż wypadałoby z OM; a wczoraj już zgodnie z OM - 2 cm Cudu)....

Przepraszam, że nie udzielam się zbyt często, ale szczerze brak mi czasu :(
Mam nadzieję, że niedługo znajdę więcej czasu....

kropka - &&&&&&&&&&&& za wizytę

aguskapl - wierz w swoją Fasolinkę; będzie dobrze - nie ma innej opcji!!

bett - oby krwiak jak najszybciej się wchłonął &&&&&&&&&

taycia - rozumiem Cię doskonale; też uwielbiam czytać, co tam w brzuszku słychać :)

U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży (oczywiście poza mężusiem); zamierzamy powiedzieć rodzince w święta; bo i tak za chwilę się domyślą, bo brzuszek zaczyna się wybijać :)))
Jutro wybije 9tc
Chciałam wstawić suwaczek, ale ilekroć to robię, to nie odlicza kolejnych dni (zostaje na tym terminie, co wstawiłam). Może coś doradzicie....
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku życząc cudownych, rodzinnych świąt.

Do góry