reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Sylha - nie zazdroszczę ci tego tulenia przez sam fakt tulenia juz zle sie człowiek czuje a ja od pogody zauwazyłam że jak jest taka deszczowa pogoda to ja nie mogę chodzic bo tak mi slabo dwie kawy wypiłam rano co pomogło sie wypróżnić super a cisnienie mialam 126/65 puls 75 zazwyczaj mam 135/75

Nanulika - najlepiej jak jakikolwiek lekarz to oceni my nie jesteśmy lekarzami więc ciężko o opinie czasem wychodzi cos ale nie jest o od razu szkodliwe dla nas i dzidzi myślę że leki dostaniesz na bakterie mnie ostatnim razem mocz wyszedł dobrze tylko kazął więcej pic bo byl 1030 i miałam liczne moczany ale powiedział że to nie jest nic złego to jakieś związki mineralne .

przed następną wizytą mam mocz i morfologię zrobić .

reklama
wiem wiem dziewczyny,że do lekarza z tym:) ale ciekawa byłam czy któraś coś nie wie;)
z tego co się doczytałam i dowiedziałam na czerwcówkach to zrobiłam ponoć dwa podstawowe błędy:
1. nie podmyłam się przed nabraniem moczu w pojemniczek
2. sikałam od razu do pojemniczka a ponoć powinno się zebrać srodkowy mocz...

może jutro powtorze jeszcze....:)

wiem wiem dziewczyny,że do lekarza z tym:) ale ciekawa byłam czy któraś coś nie wie;)
z tego co się doczytałam i dowiedziałam na czerwcówkach to zrobiłam ponoć dwa podstawowe błędy:
1. nie podmyłam się przed nabraniem moczu w pojemniczek
2. sikałam od razu do pojemniczka a ponoć powinno się zebrać srodkowy mocz...

może jutro powtorze jeszcze....:)

powtórz bo to co piszesz to prawda i trzeba to przestrzegać ale nie podmywaj sie mydłem sama wodą opłukaj się i wytrzyj i środkowy mocz i oczywiście pojemniczek do moczu odpowiedni .

264534_171094076286690_136644299731668_452524_2108702_n.jpg

Nanulika- nie podmyłaś się ok- ale to chyba lepiej, bo przynajmniej wiesz na czym stoisz?!?!?!To tak jak moja mama od 20 lat choruje na lekką cukrzycę i kiedyś jak jeszcze nie miała glukometru to zawsze dzień przed badaniem krwi ścisła dieta- no największa głupota, bo jak ma jej pokazać właściwy wynik?!?!?!?

A ten mocz ośrodkowy to ja się tak nauczyłam robić jak już testy owu robiłam....

Ja dziś stwierdzilam, ze nie pokoja mnie te bóle brzucha i znowu jadę na wizytę tym razem prywatna czyli znowu 100L. Ale co tam najważniejsza dzidzia a raczej dzidzie :) oby wszystko bylo ok.... W sumie nie wiem czy on mi w czymś pomoże bo biorę max ilośc progesteronu i w sumie jedynie z zaleceń to mOze być lezenie...
Daj Kochana znać jak będziesz po wizycie.

NAnulika też mnie niepokoją Twoje wyniki, jest to pewnie jakieś zakażenie. Przejrzałam swoje wyniki, ale nic takiego nie miałam.

MAria, kresek- gratuluję udanych wizyt :)

Ja odpukać nie mam mdłości i zaparcia też przestały mnie męczyć.

Wróciłam od lekarza i wszystko ok. Zbadał mnie ginekologicznie i powiedział, ze nie ma żadnego zagrożenia . Potem zrobił USG i powiem Wam, ze masakra jakieś przedpotopowe , nic nie było tam widać. Niby jeden zarodek ma 18mm a drugi nie wiem ale niby dalej duża różnica. Gdybym wiedziała , ze taki sprzęt w polskiej prywatnej klinice maja , za która musiałam 100 L wydać to chyba wogole bym nie poszła i wolałabym tydzień poczekać na moja gin. No ale cóż się nie robi dla dobra dziecka. Tak byłam spanikowana tymi bolami , ze musiałam to sprawdzić. Mam brać No spe 3*1 i witaminy. Natomiast Moj gin odradzil mi witaminy i bądź tu mądry . Tak myślałam nad magnesem żeby brać na te bóle brzucha i on powiedział , ze jak najbardziej . Czy wy tez bierzecie ?
Ja dopiero za 2 tyg będę mieć pierwsze badania krwi.

Nanulika- moja kuzynka tez jak robiła badanie moczu tak po pracy to wyszły jej jakieś bakterie i musiała powtórzyć i wtedy wszystko było ok .

Ostatnia edycja:
reklama
nanulika też tak zrobiłam i pewnie był to błąd. Niestety w pierwszej ciąży tez tak miałam, liczne bakterie, więc może ja już tak mam. Nic mnie nie bolało nie boli. Pierwszy raz biore na to antybiotyk ale czy to pomoże zobaczymy. Jak narazie to chyba mi ten antybiotyk pogorszył bo mnie zaczeło swędzieć w okolicy cewki:angry:
Jutro mam zrobić badanie moczu i nie wiem co z tego wyjdzie :crazy:
Lola ja nie biore narazie magnezu,ale tez nie mam bóli brzucha

Do góry