reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ciekawe jak długo ja będę musiała brać Clexane, we wtorek się dowiem.

Dziewczyny a czy możemy jeść śledzie w pomidorach czy też mają jakieś szkodliwe substancje? Bo ja je tak uwielbiam :) wczoraj kupiłam klopsy rybne.

Ale ogólnie tak jak Bett z rana ciężko mi się je, za to później to jem ciągle.

Ostatnia edycja:
reklama
Lola jak tak czytam o Klinice w której byłaś i o lekarzu, który Cię przyjmował, to odrazu przypomina mi się, jak w zeszłym roku zerwałam sobie pół paznokcia. Pojechałam do lekarza na urazówkę. Przyjął mnie starszy Pan, który spojrzał na mojego paznokcia i powiedział: "O grzybica!". Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :szok: Dopiero pielęgniarka powiedziała mu, że jestem po urazie i paznokieć jest w połowie zerwany i pan doktor zalecił całkowite zdjęcie paznokcia :-(
Nie martw się siedzeniem w domu. Ja jestem już na zwolnieniu od 3 tyg. Odpoczywam i jest mi dobrze. Są momenty, że chętnie bym wróciła do pracy, ale nie chcę później mieć do siebie pretensji, jeśli coś się stanie.

Wesoła Kobietka znam ból mokrego dyngusa. W zeszłym roku, gdy pojechaliśmy do teściów to zostałam przywitana kubłem wody, przez szwagra mojego męża. W tym roku jedziemy więc wcześniej, bo od strony męża o ciąży wie tylko teściowa. A pogoda nie będzie zbyt ciekawa...

Dziewczyny chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie.

Witam wszystkie nowe mamusie :)

wesoła kobietko myślę że można ja tam jem wszystko nie ma co analizować każdego kęsa jedzenia :) wiem tylko że bananów nie mogę bo po nich mam mega wzdęcia ale dużo soku jabłkowego super pomaga mi na zaparcia :) jest coraz lepiej:)

Apeluję że w przyszłym roku też są święta i nie szalejcie tak bardzo to tylko dwa dni a szkoda by wam coś zaszkodziło , wam to może nie ale dzidzi,tym bardziej że dużo dziewczyn w naszym gronie ma problemy ciążowe plamienia bóle brzucha a w takich sytuacjach jest to naprawdę nie wskazane wydaje sie że sprzątanie to nic ciężkiego ale jednak bardzo mylna myśl mnie ciągle lekaż to powtarza święta sa jeszcze w przyszłym roku masz nic nie robić pamiętaj .

Hello wszystkim,ja wstalam o 7:30 i walcze w kuchni:) ale dzieki temu ciacho juz gotowe:)

A i miesko (klops wielkanocny z jajem) juz tez sie piecze....

Zaraz biore sie za uporzadkowanie kuchni po tych szalenstwach i za siebie:) a potem chyba skocze do galerii poszukac jakis spodni dla mam:) brzucho juz rosnie i w jeansy nie mam szans sie wbic....

Załączniki

• IMAG0826.jpg
    IMAG0826.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 29
Nanulika, ale ciacho, daj kawałek ;-) z chęcią bym zjadła hehe. Też już myślę o jakichś spodniach ciążowych, do jeansów jeszcze wejdę, ale mimo wszystko są ciasne i niewygodne, wbijają mi się tu i ówdzie.

ulala masz rację, dlatego ja jakoś bardzo nie szaleję, okna umyła mi mama ;p zresztą i tak jak pracuję i wracam to jestem padnięta i tylko spać mi się chce, więc nie wysilam się zbytnio.

Lola216 - na razie lekarz mi powiedział, że w ciągu tygodnia mam odstawić norprolac, a za tydzień encorton. resztę czyli clexane i luteinę też, mam jeszcze brać do następnej wizyty za 2 tygodnie, a czy jeszcze dłużej to się nie dopytałam, raczej żyję od wizyty do wizyty. ja swojemu lekarzowi ufam w 100% więc jeśli by mi powiedział że mam odstawić to bym odstawiła :-)

Ja sie witam, melduje ze wszystko ok i skladam zyczenia swiateczne:

Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego Alleluja!

Mysle ze teraz nie bede miala kiedy zagladac na BB, wiec trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze z wszystkimi naszymi faolkami i przyszlymi mamusiami :)

Lola to rzeczywiscie komfortowa wizyta :/ najwazniejsze ze z malenstwami dobrze :) ja tez jestem typem gdzie wszedzie mnie pelno, miasto, plenery z aparatem i wycieczki z K a teraz mam 15 minut spaceru dziennie po domu i ciágle lozko przez tá torbiel i plamienia :( wiem ze tak trzeba ale zauwazylam ze stalam sie placzliwa i lekko depresyjna :(szczegolnie ze nie mam tu zadnej kolezanki a od 6 do 6 K jest w pracy i siedze sama :/ nawet nie moge odkurzac ...

wesola kobietka mozna takie rybki jesc, dopytywalam sie lekarza i mozna a jak sie robilo toxoplazmoze i jest ok to i surowe mozna podobno...

dzis pierwszy raz zawislam nad kibelkiem bo tak mnie zemdlilo i ogolnie mdlosci sie nasilily po 3 dniach ciszy ... czesciej pobolewa mnie tez strona prawa tam gdzie ta torbiel :/

z zyczeniami.jpg

reklama
Nanulika- ciacho apetyczne, ja dopiero biorę się za pieczenie i robię babkę cytrynową i 3bita :)

Również życzę wam zdrowych, spokojnych świąt wielkanocnych :-)

Do góry