reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

dziewczyny - odebrałam wyniki badań i większość jest ok.
morfologia-ok
badanie ogólne moczu-ok
HCV ujemny
glukoza-ok
CRP-ok
TSH-ok
HBs ujemny
toxo i cyto-ujemny
HIV ujemny

jedno co mnie martwi to:

OSAD MOCZU:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe 3-5
Leukocyty 5-10 (norma 0-5)
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - liczne

powinno mnie to niepokoić? wizyte mam 11go ale już bym chciała coś wiedzieć:/

reklama
Witam dziewczyny i nowe mamusie:-)
nanulika zobaczysz co Ci powie gin ja miałam złe wyniki moczu i biore antybiotyk ale nie zapisałam sobie wyników czego bardzo żałuje bo teraz nie wiem co tam dokładnie było. Jutro robie nowe badanie moczu więc jestem ciekawa czy coś ten antiobiotyk dał.
Ja wczoraj byłam prywatnie i jestem zadowolona bo wszystko widziałam rączki nóżki serduszko biło i mam pamiątke.

qwas kurcze dużo schudłaś i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Ostatnia edycja:
Hey kochane :-) gratuluję udanych wizyt Ja już dodaję opisówkę swojej na odpowiednim wątku sorka że dopiero dziś - wczoraj po ginku wybralismy sie na zakupki świąteczne i dorobiłam się pierwszych ciążowych spodni :) bo w swoje przestaje się mieścić (nie przytyłam ale brzuchol zrobił się mega - dodam jakieś fotki niedługo)... po powrocie za to dostałam zajebiaszczych mdłości i co 5 minut biegałam do kibelka i już nie miałam sił odpalić kompa i napisać Niewiem dlaczego nie mogę pisać postów z tela bo bb niby chodzi normalnie, czytać idzie a napisać posta już nie :baffled: Aha i wczoraj kumpela urodziła córuchnę ponad 4 kilo 57cm poród pierwszy i podobno ciężki i bolesny jak od 4 odeszły jej wody to mała pojawiła się na świecie dopiero po 12 :eek: na szczęscie cała i zdrowa :-D pozdrawiam i już czytam bo mam niezłe zaległości

U mnie mdłości dalej są jak tylko wejde do kuchni to odrazu odruch...
Ja narazie schudłam 1kg myślałam że będzie gorzej.
kresek duża dziewczyna :-)

Życzę też zdrówka ktoś pisał o zapaleniu oskrzeli ale już nie pamiętam ale oby się udało bez antybiotyku.

Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych Wam życzę, nie będę miała już chyba okazji zajrzec na forum przez najbliższe dni :)

Ja dziś stwierdzilam, ze nie pokoja mnie te bóle brzucha i znowu jadę na wizytę tym razem prywatna czyli znowu 100L. Ale co tam najważniejsza dzidzia a raczej dzidzie :) oby wszystko bylo ok.... W sumie nie wiem czy on mi w czymś pomoże bo biorę max ilośc progesteronu i w sumie jedynie z zaleceń to mOze być lezenie...

Witam Was Listopadóweczki z, w końcu, słonecznego Pomorza :-)
Czy ogląda któraś z Was program na TLC- Porodówka? Ja wczoraj oglądałam to pierwszy raz. Jest to transmisja z porodów w jakimś zagranicznym szpitalu. Byłam w szoku, bo nigdy nie widziałam jak to wszystko wygląda, tzn. poród. Szczerze mówiąc jakoś gorzej sobie to wyobrażałam. Wczoraj jedną z bohaterek była Polka- młoda dziewczyna, która rodziła z matką. Jak one tam klęły :zawstydzona/y:
Życzę udanych wizyt wszystkim wizytującym dzisiaj.

U nas Poski szedł w 2000 roku jak się skończyly odcinki to i ja pojchałam na porodówkę oglądałam wszystkie odcinki nawet z mąża pracy kolega z żona rodzili bliżniaki tam :) A ja dziś kochane umieram ta pogoda chyba ponura deszczowa i tak mi slabo że nie daję rady dzisiaj normalnie żyć ja chce słońca strasznie reaguję na pogodę ponurą aż się boję .

Wszystkim wizytującym gratuluję :)

Nanulika- najlepiej będzie jak skonsultujesz się z lekarzem.

Ulala- ja też dzisiaj się czuję kiepsko przez tą pogodę, 2 dni spokój od rzyganka a przed chwilą zjadłam 2 kulki rafaelo i niestety od razu tulenie kibelka i leżę dentka......ja też chcę słońce!!!!!!!!

reklama
Hej dziewczyny,
Wlasnie wróciłam ze szpitala, bo strasznie mnie dziś bolały okolice jajnika- zwijalam sie po każdym kaszlnieciu. Jednak wszystko jest w porządku! Serce bije, stworek ma1,3 cm;) zrobili mi tez badania krwi i wszystko fajnie;))
Ale sie cieszę !
Sorki, ze tak tylko szybko i o sobie - ale z telefonu skrobie do was ;)
Dreddka błagam nie zaczynaj zdania od: właśnie wróciłam ze szpitala, bo mi serce omalo nie stanęło :( Tak bardzo cieszę się, że wszystko ok. A jak Ty się czujesz?
Ja od 2 dni muszę drzemać w dzień, co mi się wcześniej nie zdarzało ;)

Do góry