reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dziewczyny byłam dzisiaj u gin z wynikami mam liczne bakterie w moczu i to się jej nie spodobało. Chciała mnie dać do szpitala na 4dni a ja mówie że na 4 dni? i mówie że nie mam z kim córki zostawić. To ona przepisała mi antybiotyk ospamox. Sama nie wiem co robić brac je? Czy to konieczne?
Boje się brac jakich kolwiek leków a to jeszcze antybiotyk:angry:

Wydaje mi sie , ze powinnas go wziac. Nieleczone infekcje moga miec gorsze skutki, niz branie antybiotyku. Zaufaj swojej lekarce i jesli masz zle wyniki dzialaj teraz, to lepsze niz leczenie pozniej gdy bedzie gorzej i moze wieksze dawki/silniejsze leki beda potrzebne. Oczywiscie to tylko moje zdanie.

reklama
Maria- wydaje mi się , ze lekarz wie co robi i czasami po prostu taki antybiotyk jest lepszym rozwiązaniem niż nie branie go.
Mi np tez pare dni temu przyszedł wynik z wykazu z pochwy i tez wyszła infekcja grzybiczna , gdzie ja nigdy z tym problemów nie miałam ale ponoć w ciąży bardzo dużo kobiet ma infekcje. Muszę brać tez Clotrimazolum na recepte gdzie wydawałoby się, ze w ciąży nie można a gin mi powiedziała , ze nie leczenie tego będzie gorsze dla płodu .

Hej!
Elomelo - gratuluję fasolinki i założenia karty ciąży :-)
Maria2008 - wiesz to jednak bakterie,a lekarz bez powodu nie wypisywałby antybiotyku... jeśli trzeba to powinnaś wziąć chociaż niedobrze,bo to I trymestr jest najważniejszy :eek::eek:
Sylha - teraz mi się przypomniało... ja miałam mięsowstręt i urodziłam chłopca,więc na pewno jeden z dzidziusiów jest facecikiem :tak: oby moje przeczucia się sprawdziły :-)
U mnie dobrze...wczoraj poszłam spać o 20!!! i obudzona zostałam o 6 rano,a spałabym jeszcze dłużej... w niedzielę będziemy mieli gości, chciałam zrobić sernik (Nanulika -za twoją sprawką),ale Mąż,że czasu nie będę miała,a ja tak lubię coś upiec pomimo słabych zdolności kulinarnych... chyba trzeba będzie coś kupić...

Sluchajcie a ja nie mam ochoty totalnie na nic. Mdłości mi się pogarszają , ssanie mam z głodu a nie mogę patrzeć na jedzenie szczegolnie na mięsa, kawę, pieczywo, owoce , nabial czyli praktycznie wszystko bo w sumie nie ma niczego co bym zjadla . Chyba się wykończe bo nie mogę normalnie funkcjonować . A pomyśleć, ze 2 tyg temu narzekalam na brak mdłości ...

dreddka taycia lola dziękuje Wam bardzo boje sie brać bo to jak napisała taycia to 1 trymestr:wściekła/y:
ale jak trzeba to wezme lekarz chyba wie co robi:-(

Lola ja mam coraz gorsze dni tak jakby się bardziej nasiliły bo i wymioty doszły.

Ostatnia edycja:
Lola witaj w klubie. Mam tak samo jak Ty.
Ja po wczorajszym przejedzeniu, dziś nie mogę patrzeć na jedzenie. Od rana jestem tylko o jednej kromce chałki.

Lola- ja również mogę Ci rękę podać, emek sam sobie obiad robił. A ja od samego robienia herbaty tuliłam kibelek:baffled:.

Taycia- no zobaczymy czy dobre masz przeczucia :-)

reklama
Do góry