reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hej!

Lola - wowow!!!!!! gratuluje serdecznie! podwojna radosc :-D:-D
Gocha, Kresek - gratki z udanej wizyty!!!!
Andzia - spokojnie, ja widze raczki,a nozki pewnie ma podkulone..spokojnie, takie malenstwo ma dopiero 2 cm... jeszcze wszystko sie ladnie pokaze...
Dreddka - znam to...jak mi tylko mokro sie zrobi to frune do kibelka..ciagle z reszta sprawdzam czy mi nic tam nie leci :-(

Ja ostatnio mam mysli,ze mam dwojke,bo na zdjeciu USG mam cialko zolte i dzidzie i 5 razy sie pyatalam czy to nie dziecko drugie,a gino,ze nie,ale juz mnie nic nie zdziwi,bo jak gino nie wykrywa 4 tyg. ciazy przez badanie i USG to wszystko jest mozliwe, chociaz wierze,ze mieszka tam tylko jedna dzidzia. Jedno serduszko tylko bilo,wiec moze sobie cos wrecam :-DPozdrowienia!

reklama
beta hcg w luxmedzie kosztuje 20 zl trzeba ja zrobic na czczo i za 2-3 dni powtorzyc, jezeli wyszla ponizej 1 to nie jest to ciaza, a jezeli jest nawet 500 to jest i trzeba ja powtorzyc po tych 2-3 dniach powinna wzrosnac o okolo 1000

dreddka u mnie po prawej jest torbiel i tez mialam klucia i lekkie bóle ... sprawdz u lekarza na usg ... jestem pewna ze to nic zlego ale zawsze warto zbadac ...

Ulala, a dlaczego bierzesz tak duża dawkę kwasu foliowego? W witaminach femibion natal1 juz jest sporo kwasu foliowego więc wg mnie nie ma potrzeby dodatkowo suplementowac.

Hej kobietki ;-)
ja od wczoraj źle się czuję, jakieś mdłości mnie dopadły i kompletnie nie mam ochoty jeść :-( a w sumie głodna jestem ale po wszystkim mnie odrzuca. Już nie wiem co robić :crazy:

a myślałam, że tylko ja tak mam, że tylko "wilgotno" się zrobi a już spanikowana biegnę do toalety;) W ogóle jak czytałam o pierwszych objawach to piszą, że mocz się częściej oddaje a ja ani w pierwszej tak nie miałam ani teraz tylko biegam co chwile zwłaszcza przez pierwsze 2tyg bo czułam wciąż wilgoć i chciałam mieć pewność, że to nie krew.
Na mdłości u mnie cola pomaga;-)wiem, że niezbyt zdrowo ale piję bezkofeinową (ona też bez cukru) i z lodem żeby rozgazować, no i cytrynkę dodaję, to w sumie mój jedyny zły nawyk a naprawdę pomaga na mdłości

czesc dziewczyny - dzis u mnie gorsze zdecydowanie samopoczucie- cos mocno mnie kluja okolice prawego jajnika, mam twarde podbrzusze i co chwile biegam do lazienki sprawdzic czy nie ma krwi. Mam jakos bardziej wilgotno niz zwykle - biale uplawy i ciagle denerwuje sie, ze to krew. Nie moge wysiedziec spokojnie na spotkaniach i przed kompem :(

Dreddka mam nadzieję,że to nic złego - może pooszczędzaj się trochę w miarę możliwości. pamiętaj! Dla dzidzi wszystko teraz!!!

Ode mnie właśnie wyszła siostra, przyjchała w odwiedziny, w sb wraca już do Niemiec..... Ja zawitałam dziś do fryzjera:p i mam krótkie!!! :D a czuję się dziś całkiem nieźle.... dzień pracowity ale udany:)
a co do witamin - w pierwszym trymestrze mam nie brać żadnych zestawów.... Biorę teraz Wit E Medana, Folik, Mg z B6 i duphaston 2x1

Ostatnia edycja:
no dzisiaj to produkcja pełną gębą :-D ledwo co udało mi sie wszystko przeczytać
przede wszystkim gratulacje dla Andzi, Kreski, Loli i Sylha!!! aż miło się czyta takie wieści z wizyt :-)
Andzia super fotka z usg i jaki zoom, pozzazdroscić :-)

co do witamin to w ostatniej ciąży nie brałam żadnych (tylko folik) i teraz mam nadzieję, że też będę miała dobre wyniki i nie będę musiała nic brać. Póki co jestem tylko na foliku.

Nanulika i jak tam zadowolona z fryzury? aa super pomysł z zamknięciem wątku "terminarz", myślałam, żeby zrobić to samo z wątkiem "Lista mam" co Wy na to?

Olinka mam to samo jestem głodna, ale jak tylko coś włorzę do ust, albo nawet pomyślę o jedzeniu to mnie mdli, mam nadzieję, że jeszcze max miesiąc i wkońcu wróce do normalności zarówno z jedzeniem jak i z siłami, bo ich też brak.

Witam wszystkie nowe listopadówki!

PS. wstyd się przyznać, ale też się skusiłam na colę i faktycznie pomaga :-D

reklama
Cześć Dziewczyny :)

Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt :) Lola jestem w szoku!! :)

Witam Kresek, Sasanka, Lorata, Andzia :) nie wiem czy kogoś pominęłam? ;p

Pisałyście o witaminach, mnie też lekarz polecił femibion ten do 12 tyg., ale nie wzięłam jeszcze ani jednej tabletki bo zeszły tydzień ciągle mdłości i ledwo brałam duphaston, a w tym tyg. też jakoś nie umiem się wziąć za nie bo mam już dużą dawkę kwasu a tam też jeszcze jest kwas i tak się zastanawiam..;p

Od wczoraj mam duży apetyt, ciągle bym jadła :) dziś zjadłam 1,5 talerza zupy jarzynowej i tak myślę, żeby jeszcze wziąć :d

Jeszcze wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży.

Do góry