reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Lola- ja na razie do 12tc sam kwas foliowy, tabletek typu dupek czy lutka już nie biorę wcale. Witaminy to później jak mi mdłości przejdą, bo mogę je teraz źle przyswajać. Na razie dostałam 2 próbki i mam zamiar wypróbować reakcji. Rady- zdrowo się odżywiać- dużo jest opisane w ulotkach, które dostałam. Mogę chodzić z kijami- ale jakoś przez te mdłości nie mam ochoty. No i uważać na siebie. Dostałam jedynie skierowanie na powtórkę moczu, bo leukocyty,i 2 inne lekko odbiegały od normy.
Nikita- ja w zeszłym tygodniu jak mnie przycisnęło to nic nie pomagało, przetwory mleczne, suszone śliwki, morele, męczyłam się strasznie wzięłam jak do tej pory jednego i póki co zaparcia chyba się wystraszyły, bo na razie OK.

reklama
Ale drukujecie nie nadazam czytac siedze w pracy :)

Cos mam napisac o sobie no wiec

jestem mama 18- miesiecznej Juleczki od roku siedze w Polsce wczesniej mieszkalam w usa i tam urodzilam pierwsze dziecko
prowadze wlasna dzialalnosc gospodarcza i mam wielkiego bzika na punkcie wozkow dla dzieci dla obecnego dziecka posiadam 3 :)

na chwile obecna nie mam zadnych nudnosci ale juz dzis mam zamiar leciec do lekarza zeby uslyszec serduszko :)

nikita - podziele podziele :)

co do wozka to masz racje ja musialam tachac na 4 pietro cale szczescie ze moj wazyl tylko 9 kg z gondola bo jak mialabym wnosic 15 kg wozka + dzidzia to moj kregosłup by pekł w trzech miejscach :)

Już pisze ;) Wiec zapvwne bede najmłodsza ;P
W czerwcu kończę 20 lat ;)
Mam kochanego meża ;)
I pierwsze dzieciątko w brzuszku ;) i mam wiele obaw ;)
wczoraj byłam na drugim moim usg ;) i mam do Was pytanko ;P nie wiem w koncu który to tydzień wychodzi ;P bo GA(LMP) pokazuje 10w1d. GA(AUA)8w5d. , GA7w6d . I na które mam patrzec bo już nie wiem :(

nanulika wow, super plany macie! Trzymam kciuki za powodzenie :) Teraz są różne dotacje dla zakładających firmę, można kupić z nich programy, sprzęt - zainteresujcie się tym.

Lola, gochaa, kresek - gratuluję udanych wizyt! To musi być cudne uczucie widzieć serduszko. Dla Loli podwójne gratulacje :D

Wypadanie włosów to u mnie codzienność, ale nikita dobrze radzi - Wax czyni cuda! A jakie wzmocnione i fajne włosy są po tej odżywce!

Witam nowe listopadowe mamusie :))

reklama
Wesola Kobietka, to i tak nie duzo placisz bo ja np prywatnie 150 za wizyte, no ale jak czesto chodzisz to sie uzbiera.. :( fajnie ze bedziesz miala usg 3d za darmo, chociaz sie dziwie, bo ono jest tylko dla rodzicow, bo lekarze jak sprawdzaja czy wszystko z dzieckiem ok to i tak przelaczaja na zwykle i tam robia pomiary itd.
Moi rodzice i tescie juz wiedza, rodzenstwo tez i najblizsi znajomi. Sama nie potrafilam utrzymac jezyka za zebami, a moja mama swoja droga :) zreszta jak to moja mama mowi - trzeba od poczatku sie cieszyc i miec malenstwo w swoich modlitwach zeby bylo dobrze :)

sunovia, na pocieszenie.. to bedzie coraz gorzej ze znalezieniem sobie miejsca :) ja jeszcze na brzuchu daje rade wiec korzystam, bo pozniej ciaza, a po ciazy jeszcze mleko w piersiach to tez nie bardzo na brzuchu.. do spania (jak bedzie brzuszek) polecam poduszke ciazowa w ksztalcie litery C, mozna sobie podlozyc pod brzuszek albo za plecy - pomaga.

ulala, podlaczam sie pod taycia, mysle ze latwiej komentowac w watku o wizytach - tak mialysmy w listopadzie 2010 i sie dobrze sprawdzalo.

Lekarze sami wam polecaja witaminy, czy pytacie co brac? Bo ja zapomnialam zapytac, a on sami mi nic nie mowil o witaminach.

qwas mi wypadaja wlosy i sie dziwie, bo w 1 ciazy nie lecialy i byly zdrowsze.. a teraz duzo wypada i na dodatek pierwszy raz w zyciu dostalam lupiezu.

Do góry