reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

qwas bardzo sie cieszę, że to "tylko" torbiel i krwiaczek:) teraz tak jak ja leż, leż a w międzyczasie leż. To naprawdę pomaga. Wszystko będzie dobrze :)

Nikita gratuluje serduszka!! Ja nie mogę sie doczekać aż zobaczę swoją Kruszynkę

Ale mnie migrena wymeczyla w nocy:( najgorsze, że nic nie mogę wziąć.
Teraz bede odsypiać noc.

Znam Twój ból, ja również cierpię na migreny, w ciąży miałam na razie 2, ale miałam 2 dni wyjęte z życia. Z tego co pamiętam, to jeszcze Dreddka jest migrenowcem. Ale nie musisz tak cierpieć. Pytałam lekarza i bezpiecznie można łykać paracetamol- jeśli Ci pomaga. Dziecko do 1 roku nie przyswaja tej substancji, wiec jest bezpieczna. Ja jeśli wezmę na samym początku, tzn. zanim mnie rozboli głowa, a jak już mam "mroczki", to wtedy paracetamol zadziała. Najgorzej jest z nocną migreną, jak przegapię ten pierwszy moment- wtedy to nic nie pomoże :no:

reklama
kąpałam się i właśnie zauważyłam brązowy upław i kawałeczek brunatnej krwi.... ryczę - boję się!

dzw do gin, jest w przychodni od 16stej..... mam przyjechać.... Mój S. już jedzie do mnie z pracy.....

nikita ja migrenowiec juz od lat i jakoś nauczyłam sie z nią radzić , czyli to co mówisz wziąć leki zanim to wszystko sie rozkręci. Wiem, ze paracetamol mogę w ciąży, ale mi on nigdy nie pomagał i wątpię, żeby i teraz pomógł a nie chciałabym brać go za każdym razem jak mam migrenę (a w ciąży mam tak raz w tyg). Używam Amolu, który działa dopiero po kilku godzinach nacierania, ale przynajmniej wiem, ze jest bezpieczniejszy niz leki. Zimne okłady i ciemny pokój tez z czasem pomagają. Tylko swoje trzeba sie wymeczyc:-(

Nanulika ​spokojnie. Masz przykład qwas, ze to nie zawsze oznacza najgorsze. Trzymam kciuki

Czekam na wyniki bety, ale oni oczywiście tu wszyscy mają czas a ja leżę jak na szpilkach. Od bety zależy czy ustalą mi usg w tym tyg. Oby przyrosła!!

Ostatnia edycja:
qwas, jak to sama recepta to 20f? Jak bylam w ciazy w Anglii to mialam wszystkie recepty (i wypisane leki oczywiscie) za darmo.
Odpoczywaj jak najwicej, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze.

nanulika, bedzie dobrze! Trzymam kciuki!! Daj znac.

Mnie choroba nie odpuszcza, dzis doszedl kaszel :(

Witam mamuśki :-)
ja miałam małą przerwę 2 dniową od internetu bo jakoś czasu nie było.
wczoraj trochę w ogrodzie pograbiłam ale niestety na razie to nie na moje siły :zawstydzona/y: i chyba jakieś chorubsko się do mnie dobiera bo gardło zaczyna boleć i zatoki chwilami :-(

qwas - całe szczęście, że z maleństwem wszystko dobrze i gratuluje bijącego serduszka :-)

ja zmykam jak zwykle na popołudniową drzemkę :-D

Nikita1982 Gratuluje dobrej wizyty - waga sie nie przejmuj - to albo woda, albo waga zepsuta i tyle ;-)

Lorata witaj!

Nanulinko - trzymam mocno kciuki by wszystko bylo w porzadku! Spokojnie bedzie dobrze! Dawaj znaki nam szybko co i jak.. Sciska cieplutko

Co się dzieje jedna za drugą plami , krwawi :( martwi mnie to bardzo jakieś fatum nanulika bedzie dobrze brązowawe to nie katastrofa czystej krwi nie ma więc nie panikuj spokojnie musisz zwolnić tempo i będzie ok dużo leżeć wypoczywać . Daj znać jak wrócisz od lekarza .

reklama
Ja was opuszczam dziewczyny :(

Nam sie nie udało, ale trzymam kciuki, żeby wasze ciąże skończyły sie szczęśliwie w listopadzie

Do góry