reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Aleście napisała i napisały :-), ale nadrobiłam:tak:

Qwas-????????Trzymam mooooocno kciuki żeby było OK&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Taycia- oby Twoje plamienia również nie były niczym groźnym odpoczywaj!!!!!

Nanulika- powodzenia :-), a jak Cię instruktor będzie denerwował to go rozjedź :-),

A ja mam chwilę wytchnienia i czekam na teściową:no: powinna się zjawić lada moment- co najgorsze na dłuuuugiieeee 2 tygodnie!!!!!!A ja dodam, że moja teściowa to tak z dowcipów jest i ciągle mnie poucza jak mam dbać o jej biednego syneczka.......

reklama
Witajcie dziewczynki
ja dopiero teraz mam czas,aby usiąść przed komputerem

A co do lekarzy to ja już lepiej się nie wypowiadam!!!

Ja właśnie się o tym dzisiaj przekonałam
poszłam na wizytę do przychodni na nfz,bo myślałam,ze da mi skierowanie na badania,a pan doktor mnie zbadał,przepisał luteinę,i na tym wizyta się skończyła.

to od dziś pewnie będzie z B bo to od mojej gin, ale poprzedie było od internisty który nie miał podstawy by wpisać B - każda pacjentka mogła stwierdzić,że jest w ciąży. Ale nie o to chodzi - u mnie kadry nie mają problemu z tym,że tam nie było B. Bo jak im zaniosę zaśw do 5go kwietnia o ciąży to za jedno i drugie nalicżą mi ciążowe 100%. Chodzi mi tylko o to czy jak nie doniosę im tego teraz tylko po wizycie 11go to czy będą mieli obowiązek wyrównać mi to przy następnej wypłacie? ponoć tak jest - chciałabym się upewnić... 600 pln za sam marzec piechota nie chodzi....

A od innego lekarza to rozumiem ale nie wiem czy to nie za długo na doniesienie papierka kadry kadrami a do zusu oni to składają wiesz co najlepiej zadzwoń do siebie do pracy i zapytaj ,bo nie wiem czy potem można korygować bo szkoda żeby zus wypłacił Ci inaczej chociaż pierwszy mc płaci pracodawca a ty chyba wiecej nie byłaś na zwolnieniu .

Aleście napisała i napisały :-), ale nadrobiłam:tak:

Qwas-????????Trzymam mooooocno kciuki żeby było OK&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Taycia- oby Twoje plamienia również nie były niczym groźnym odpoczywaj!!!!!

Nanulika- powodzenia :-), a jak Cię instruktor będzie denerwował to go rozjedź :-),

A ja mam chwilę wytchnienia i czekam na teściową:no: powinna się zjawić lada moment- co najgorsze na dłuuuugiieeee 2 tygodnie!!!!!!A ja dodam, że moja teściowa to tak z dowcipów jest i ciągle mnie poucza jak mam dbać o jej biednego syneczka.......

Cierpliwości życzę :) ale masz tel luksus że na codzień jej nie masz:) do mnie w środę wpadnie znajoma pomyć okna i posprzątać:)

A od innego lekarza to rozumiem ale nie wiem czy to nie za długo na doniesienie papierka kadry kadrami a do zusu oni to składają wiesz co najlepiej zadzwoń do siebie do pracy i zapytaj ,bo nie wiem czy potem można korygować bo szkoda żeby zus wypłacił Ci inaczej chociaż pierwszy mc płaci pracodawca a ty chyba wiecej nie byłaś na zwolnieniu .

no nie byłam, a do kadr już się nie mogłam dodzwonić coś.... W każdym razie Pan Google twierdzi,że wyrównają, spróbuję jutro się dowiedzieć bo już po 16stej...

Qwas i Taycia trzymam za Was mocno kciuki!!! mam nadzieję, że już lepiej ...
Nanulika powodzenia na jazdach, mi jeszcze 10 godzin zostało do wyjezdzenia :-)
Sylha powodzenia, ja bym ze swoją teściową dwa tygodnie ... och ciężko by było ...
Ulala taka znajoma to skarb :-)

nanulika, szczerze mówiąc nie wiem, czy wyrównają tzn czy mają taki obowiązek. pewnie zależy od kadr. ale nie rozumiem, dlaczego twoja gin robi taki problem z wystawieniem zaświadczenia. przecież już potwierdziła ciążę to nie może ci go dać od razu z nowym l4?

ja myślałam, że dziś spędzę fajny dzień z mężem, a tu się okazało, że musi zostać dłużej w pracy, bo jakieś ćwiczenia mają. i nawet nie wiem kiedy wróci.
za to przed chwilą odwiedzili mnie teściowie i siostra męża z dziećmi. jak ja nienawidzę takich niezapowiedzianych wizyt, jestem wściekła, zwłaszcza, że wiedzą, że się źle czuję i głównie leżę w łóżku. no ale państwo przyjechało to trzeba było wstać, zrobić herbatkę i z nimi siedzieć.
a dzieci szwagierki, zwłaszcza starszy, są tak rozpieszczone, że miałam ochotę wystawić na balkon i zamknąć. wszystko im wolno.

qwas mam nadzieje, że będzie jednak dobrze:-)
ulala u mnie pewnie tz pewnie posprzata mi nie pozwoli;-)

U nas byla moja mama i mi pomogła no ale skończyło się teraz znów sama z córką.
sunovia oj jak ja nie lubie takich wizyt:-)

Ostatnia edycja:
bylam, 4 godziny czekania zeby ktos mi pomacal brzuch i kazal sie umowic na jutro na usg, a jezeli to poronienie to on zaleca najlepiej skrobanke :(... po 18 jedziemy prywatnie ...
Lola na tym early pregnancy unit to nie tak prosto, nachodzilam sie za wszystkie czasy :( a i tak mnie nie przyjeli i nie zbadali, dopiero jutro na 10 ...

reklama
bylam, 4 godziny czekania zeby ktos mi pomacal brzuch i kazal sie umowic na jutro na usg, a jezeli to poronienie to on zaleca najlepiej skrobanke :(... po 18 jedziemy prywatnie ...
Lola na tym early pregnancy unit to nie tak prosto, nachodzilam sie za wszystkie czasy :( a i tak mnie nie przyjeli i nie zbadali, dopiero jutro na 10 ...
No tak to tutaj jest... Dobrze, ze idziesz prywatnie do polskiego gin.
A ja miałam zamiar iść jutro na to Early pregnancy , ciekawe czy mnie przyjmą . Jak nie to będę musiała tez iść prywatnie... Trzymaj się

Do góry