reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Qwas a czemu ten gin nie zrobił Ci usg?! I jak on może mówić o skrobance jeśli nie jest pewien co się dzieje... przepraszam bardzo, ale co za burak! mam nadzieje, ze ten prywatny powie Ci cos sensownego. Powodzenia, kciuki mocno zaciśnięte!

reklama
eh, czyli kolejny stres przed tobą. mam nadzieję, że jednak lekarz będzie miał dla ciebie dobre wieści.

ja na sali leżałam z dziewczynami, które krwawiły żywą krwią i wszystko było ok. bo ze mnie to się normalnie lało strumieniami. ale też jak przyjechałam do szpitala, to było ok 9 rano, to mnie położyli na oddział i nikt się mną nie interesował do wieczora. wtedy dostałam dopiero tabletkę, chyba duphaston. a usg zrobili mi następnego dnia.

Lola jak cie nie przyjmie to zabukuj spotkanie, mozesz zadzwonic nawet chyba i zabukowac, ja niestety nie moge czekac do jutra :(

Alicja nie zrobil bo powiedzial ze dzis nie i musze sie umowic, z tego co K mi przetlumaczyl to ciagle cos wspominal o transfuzji jak zaczne mocniej krwawic a jak zacznie jeszcze bardziej bolec to mam przyjechac za 6 godzin i pewnie znow czekac 4 :(

qwas ja tak wylądowalam w szpitalu z krwawieniem 1,5 roku temu. Wyczekalam sie 3,5 godz na emergency ( myślałam, że sie wykrwawię na smierć), pobrali mi krew, mocz, zaproponowali paracetamol:wściekła/y: i powiedzieli, że to poronienie, ale żebym sie nie przejmowała, bo to pierwsza ciąża a te zazwyczaj "lecą" :wściekła/y:
wyblagalam usg, ale dali termin z łaską 2 dni pózniej. Te 2 dni to był koszmar dla mnie. Na usg okazało sie, że serduszko bije jak dzwon!! Potem jak poszłam to lekarza to miał juz w komputerze, że poroniłam:wściekła/y:

Tutaj opieka nad ciezarnymi jest dobra, ale jak ciąża przebiega bezkonfliktowo. Poród tez o ile nic poza planem sie nie dzieje.
Ile razy ja w Polsce narzekalam na nasza służbę zdrowia- dopóki nie zamieszkałam w Anglii

Aniolkowa.mama - zgadzam się z Tobą w 100%. jeśli wszystko jest bez komplikacji to oni są cudowni, mili itd ale jak juz coś się dzieje to masakra .

z tym paracetamolem na wszystko też słyszałam :p

u nas od kilku dni ożywiona dyskusja nt samochodu. nasz już starawy i nieduży, w dodatku 3 drzwiowy, wiec z dzieckiem to już niewygodnie. przez ostatni rok ja miałam służbowy, więc nic nie kupowaliśmy, bo nie było potrzeby. no ale teraz już trzeba wymienic. mąż to najchętniej kupiłby od razu kombi, ja bym wolała coś mniejszego, bo najwięcej to się po mieście jeździ, a wakacje raz czy 2 razy do roku to nie ma aż takiej potrzeby. ale chyba doszliśmy do porozumienia i kupimy taki jak mąż chce (ale sedan, nie kombi), a za rok może jeszcze coś mniejszego dla mnie.

wizyte mam dopiero po 19. krwawiennie zmienilo sie w brázowawy uplaw i nie nasila sie ... brzuch boli jak na okres ...

Qwas trzymam &&&&&&&&. Daj znać jak już będziesz po wizycie.
Kurcze ale się objadłam, ciągle jestem głodna. A teraz męczą mnie gazy :(

Dziewczyny ale naprodukowałyście postów, ale ja lubię to :-)

Rano byłam na badaniach. Żołądek czułam już na kręgosłupie tak mnie ssało, myślałam, że padnę w przychodni. Jeszcze jakaś babcia wepchała mi się w kolejkę do gabinetu. Jak wychodziła to powiedziałam jej kilka ciepłych słów co na ten temat myślę.

Powiem Wam, że wcześniej nawet nie miałam pojęcia jak to jest z ciążą. Myślałam, że to takie hop siup zajść w ciążę i później ją utrzymać bez żadnych problemów. Teraz już wiem jak się myliłam. Ile to wszystko kosztuje nerwów, stresów i wyrzeczeń. Ale czego się nie robi dla tego małego bąbla. Także trzymam kciuki za każdą z Nas, żeby wszystko się udało.

Ja od kilku dni jem tylko i wyłącznie na śniadanie i kolację chleb z powidłem śliwkowym. Obiady wchodzą mi każde. Dziś również miałam rosół, a jutro mam pierogi z mięsem i kapustą.
Muszę tylko się zważyć bo ciekawa jestem z jakiej wagi startuję i na jakieś się skończy. Moja jedna siostra w ciąży przytyła tylko 4 kg, a druga 7 kg. Mam nadzieję, że to genetyczne;-)

reklama
Muszę tylko się zważyć bo ciekawa jestem z jakiej wagi startuję i na jakieś się skończy. Moja jedna siostra w ciąży przytyła tylko 4 kg, a druga 7 kg. Mam nadzieję, że to genetyczne;-)

woow, tylko 4 kg:szok::szok: to dziecko chyba musiało być bardzo malutkie, bo jak się doda wagę dziecka, plus łozysko, wody to sie z tego już z 7 kg robi, tutaj jest takie teoretycznie wyliczenie ile co waży
Waga w ciąży
ale wiadomo każda z nas jest inna;-);-)

qwas, taycia
- trzymam kciuki!!!!

Do góry