reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala no właśnie porownalam do Twojej i sie wystraszylam:) ja mam 7000 ale w 45 dc a ty masz podane 44 i 46dc a faktycznie różnica w dwóch dniach wielka. To jest właśnie takie głupie wkrecanie sobie rożnych rzeczy .... A przecież kalkulator przyrostu pokazał mi , ze norma wiec chyba faktycznie nie ma co porównywać do innych osób .

Ja kawy nie pije od 3 tyg bo nie moge nawet patrzec jak ktos pije.
Za to na piwko mam wielka ochotę i kupiłam sobie bezalkoholowe:) wogole to mnie odrzuca od słodkiego za to ogoreczki kiszone i wszystko co kwasne to jak najbardziej :)

reklama
anka, znam takich co piją więcej ;) 2 kawy z 1 łyż. to w sumie nie jest dużo :) Ale jak stawiało na nogi ;) Nie to co zbożowa ...hehehehe
moja droga ja po kawie ide spac, nie wiem dlaczego ale dziala na mnie usypiajaco :))
Drzemkę to i ja mam codziennie... Chociaż godzinkę po pracy.. Właśnie się obudziłam :-) i biorę się do pracy.. Muszę spakować walizki bo jutro prosto po pracy wyjeżdżamy na weekend na samo południe irlandii ;-) oby nam pogoda dopisała.. Zajrzę do Was pewnie we wtorek wieczorem u już się obawiam że naprodukujecie stron do czytania na 5 godzin..
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia
Miłego weekendu!!
udanego wyjazdu, uwazajcie na siebie!
Anka26,07 mam 2 razy dziennie po 200 mg ...

Crazy girl zazdroszcze wyjazdu, ja w sobote wybieram sié na Koré bo jest w Londynie a kumpel zalatwil bilety za free a w niedziele jakis spacer za miastem :)
staraj sie jak najwiecej leżec chociaz wiem ze to trudne, ta co bierzesz na no napewno swietnie sie wchlonie a pozniej jeszcze jej pomoze ta z rana, bedzie dobrze!
Cześć dziewczyny :-)
Dopisuję się do was, jeszcze nie byłam u lekarza, ale z pewnością załapię się na listopad :-D Wstępne wyliczenia wskazują na 19.11. Ciągle jeszcze nie mogę wyjść z szoku, że będę mamą :laugh2:
~gratulacje!!
Czytam i wierzyć się nie chce - cesarka na życzenia to - moim zdaniem - jakaś masakra!!!
tez jestem w szoku
Ja po naturalnym i zaraz po porodzie wstalam zeby przejsc na lozko na ktorym wywoza na oddzial matek. Piguly byly w szoku a ja czulam sie rewelacyjnie.Za to moja siostra po cc miesiac dochodzila do siebie, kumpela przez tydzien chodzila zgarbiona, szok! Ja zdaecydowanie pisze sie na naturalny i to bez znieczulenia:tak:
Hej:) witam wszystkie nowe dziewczyny:)
miałam dziś wizytę, widziałam pęcherzyk i serduszko widziałam i słyszałam:) wszystkie badania ok:) data z usg zgadza się z ta wyliczoną przeze mnie czyli 15 listopad:)
cudownie:-)
a ja jak lubilam lekká kawke z mlekiem to teraz raczej wcale a wcale nie mam ochoty ... nawet na piwo gdzie tez lubilam sobie wypic jedno po pracy ... w sumie to dobrze :)
piwko to ja tez lubie szczegolnie latem z soczkiem malinowym :))
Ja dzis zaszalalam napilam sie gazowanego:-D:-D
W ciazy z Laura pilam tylko soki niegazowane i wode zeby nie miala kolek. Udalo sie nie wiem co to kolki i nie wiem co to placz dziecka w nocy.Do 3 mc nie mialam dziecka heheh potem wiecej otwierala oczy to mozna bylo z nia poszalec a tak to tylko jadla i spala.Byla butelkowym dzieckiem wiec karmienie co 4h a mamusia wyspana:rofl2:

Dla dziewczyn z wymiotami, mdlosciami polecam witamine B12

Witam nocnie:-).
Anka, jak kupiłam kwas foliowy to zdziwiłam się bo nie dość że tani to jeszcze z B6 i B12:tak:. Ale jakoś muli mnie po nim. W ogóle jakby mi coś siedziało wiecznie na wątrobie:baffled::confused2: a z zachcianek to pomarańcze i cukierki z czekoladą.:-p

Marta ja nie wiem co to mdlosci ale info sprzedała mi siostra ktora wlasnie ta witamina wspomogla. Jej zalecił lekarz bo widział ze marnie wyglada

Ja zachcianek nie mam i dzis za namowa corki na kolacje pochlonelam makrele wedzona. Wczesniej codziennie slodkie jadlam a od soboty nic nie tknełam:eek:

Lola216:8370860 pisze:
Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
Mi tez jest cieżko nadrobić z czytaniem Was. Ja dzis odebralam wynik Bety po 9 dniach od poprzedniej i zastanawiam sie czy nie jest za niska. Wg kalkulatora bety pokazuje niby ze jest w normie przyrost - widocznie nie tak mocno mi przyrasta. W 36dc była 680 a w 45dc 7200.
Nanullika a Ty jaki mialas przyrost bo pamietam , ze tez kilka razy robilas. Niby w piatek miałam USG i był zarodek ale znowu sobie wkrecam ze powinien byc większy przyrost a nie bede znowu robiła bo za drogo tu w UK to kosztuje. Zastanawiam sie czy nie przyspieszyć kolejnej wizyty USG i isc moze znowu w tym tygodniu tylko chciałabym juz usłyszeć serduszko wiec nie wiem czy to nie za szybko?

Lola ja mialam:
31-124
34-382
38-1723
42-5321

Ale tak jak ulala pisze,nie porownuj,bo u kadego indywidualne wartosci w poszczegolnych dc. Wazne ze rosnie , moim zdaniem prawidlowo:) nie wkrecaj sobie!:-)

Ja wlasnie umieram,dusze sie od kaszlu,nic nie pomaga,w dodatku powoduje to skurcze brzucha.... jak tu przetrwac noc?!

Nanulika- dzieki za info :)
Wiecie zobaczyłam jeszcze raz na to moje badanie i okazało sie ze to nie jest beta Hcg tylko samo HCG ( robiłam w innym laboratorium). Sprawdziłam na necie i chyba są inne normy przy tym wyniku ...

Co do przeziębienia byłam aż 2 tyg chora- ból gardła , katar i straszny kaszel. Tez nic mi nie pomagało a zrobiłam syrop z cebuli , pilam mleko z czosnkiem itd. Potem doszło zapalenie spojowek. Myślałam , ze sie wykoncze z tym wszystkim tym bardziej , ze tak długo to trwalo. Najgorszy właśnie był ten kaszel szczególnie w nocy nie mogłam spać . No ale juz jestem w końcu zdrowa czego Ci rowniez życzę :) zrób sobie syrop z cebuli i z czosnkiem i miodem. Okropne ale chyba pomaga

Ostatnia edycja:
a ja niestety cały dzień znów mordowałam się z moim brzuchem, ale już wiem, że to żołądkowo - jelitowe sprawy
jak na czas nie zapełnię żołądka, to włącza mi się takie ssanie, że później przez kilka godz mnie boli
tylko co tu jeść, jak na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, jedyne co chętnie bym pochłaniała to słodycze

w ogóle to postanowiłam sobie, że się będę w ciąży zdrowo odżywiać
nigdy tego nie robiłam, żywiłam się słodyczami, pepsi i fast foodami (no, chyba, że miałam czas coś ugotować, ale jak pracowałam to rzadko mi się zdarzało), więc pomyślałam, że ciąża to dobry czas, żeby się oduczyć złych nawyków,
chociaż wychodzi mi różnie ...

ale jutro wreszcie wraca mój mąż, to troszkę o mnie zadba :)

reklama
Dzien dobry wszystkim z rana :-)
Ja już na nogach, odwiozłam Meza na pociąg i siadam do nauki.
Zdecydowanie moim ciążowym objawem jest zmniejszona potrzeba snu :eek: Ostatnio, chodze późno spać, a budze się wcześniej jak i jestem wyspana jak skowronek :tak: Potem jest gorzej po południu, ale ogólnie to ja śpioch jestem a tu masz...
No i niechęć do słodyczy... poszłam dziś po chlebek i pomyślałam sobie, że coś do "kawki" sobie kupie, ale na nic nie miałam ochoty...:eek: u mnie- dziwne :szok:
Ostre, tak, zawsze i wszędzie ale słodkie...ble ;)

Do góry