reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Cześć dziewczyny :-)
Dopisuję się do was, jeszcze nie byłam u lekarza, ale z pewnością załapię się na listopad :-D Wstępne wyliczenia wskazują na 19.11. Ciągle jeszcze nie mogę wyjść z szoku, że będę mamą :laugh2:

reklama
Mal_, Groszek - witam Was w naszym gronie:-);-):-D

Crazy Girl - udanego pobytu i ladnej pogody!
coraz wiecej Nas... super :happy:

Ja tez od wczoraj łapę popołudniowe drzemki, ot przed chwilą wstałam :-D Najgorsze jest, że jak sie obudze to nie mogę dojść do siebie, czuje się jeszcze gorzej zmęczona ;) Ale moja teoria jest taka, że ta senność nie tyle wynika z "ciąży" co z odstawienia kawy. Piłam 2 kawy dziennie, jak się dużo uczyłam to nawet 3 , a teraz musze przetrwać bez i chyba stąd ta senność...

Wczoraj moja gin zapytana o picie kawy w ciąży powiedziała,że dozwolone mam dwie z dużą ilością mleka, więc nie zmieniam nic w mym kawowym życiu:) Nadal rano pijam latte:)
Drzemkę to i ja mam codziennie... Chociaż godzinkę po pracy.. Właśnie się obudziłam :-) i biorę się do pracy.. Muszę spakować walizki bo jutro prosto po pracy wyjeżdżamy na weekend na samo południe irlandii ;-) oby nam pogoda dopisała.. Zajrzę do Was pewnie we wtorek wieczorem u już się obawiam że naprodukujecie stron do czytania na 5 godzin..
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia
Miłego weekendu!!

Miłego weekendu:) Ja zamierzam sobotę spędzić z S. spacerowo.... Może odrę wzdłuż trochę przemierzymy:)

Ale Wy macie tępo, ja niestety cały czas jestem nie do życia. Najchętniej spałabym cały dzień.
Hanoos ja w sumie też mam troszkę mniejsze mdłosci, mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej.
Nanulika zdrówka życzę! :-)

A ja nie wytrzymałam i umówiłam się do gina na jutro (miałam iść najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia), ale jestem ciekawa co jutrzejsze usg pokaże, proszę o kciuki :-)

Dzięki Alicja:) i trzymam kciuki za wizytę:) czekamy na wieśći!!!
Cześć dziewczyny :-)
Dopisuję się do was, jeszcze nie byłam u lekarza, ale z pewnością załapię się na listopad :-D Wstępne wyliczenia wskazują na 19.11. Ciągle jeszcze nie mogę wyjść z szoku, że będę mamą :laugh2:

Witamy serdecznie!!!
:)

ale mnie brzuchol zaczął kłuć.... może za aktywnie dziś spędziłam dzień.... dwa prania, odkurzanie, mycie podłóg, zakupy, 2daniowy obiad, sprzątanie szafy i...... kłuuuuje:/

wzięłam magnez, położę się.....

Ostatnia edycja:
własnie w usg tak wyszło, no i może się zgadzać bo tylko pęcherzyk maluteńki.....
a tak w ogóle to jestem strasznie rozczarowana ta wizytą, poszłam do tego gina z polecenia ponieważ on robi cesarke na życzenie... a ja rodzic normalnie nie zamierzam! ale wizyta trwała niecałe 10 min i nic konkretnego sie nie dowiedziałam, i 100 skasował!!! wrrrr

Czytam i wierzyć się nie chce - cesarka na życzenia to - moim zdaniem - jakaś masakra!!!

Hej:) witam wszystkie nowe dziewczyny:)
miałam dziś wizytę, widziałam pęcherzyk i serduszko widziałam i słyszałam:) wszystkie badania ok:) data z usg zgadza się z ta wyliczoną przeze mnie czyli 15 listopad:)

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
Mi tez jest cieżko nadrobić z czytaniem Was. Ja dzis odebralam wynik Bety po 9 dniach od poprzedniej i zastanawiam sie czy nie jest za niska. Wg kalkulatora bety pokazuje niby ze jest w normie przyrost - widocznie nie tak mocno mi przyrasta. W 36dc była 680 a w 45dc 7200.
Nanullika a Ty jaki mialas przyrost bo pamietam , ze tez kilka razy robilas. Niby w piatek miałam USG i był zarodek ale znowu sobie wkrecam ze powinien byc większy przyrost a nie bede znowu robiła bo za drogo tu w UK to kosztuje. Zastanawiam sie czy nie przyspieszyć kolejnej wizyty USG i isc moze znowu w tym tygodniu tylko chciałabym juz usłyszeć serduszko wiec nie wiem czy to nie za szybko?

Cześć dziewczyny- dopiero wracam ze spotkań do domu totalnie padnieta i nie miałam siły wszystkiego przeczytać;)

Gratuluje izabelli83 serduszka i witam wszystkie nowe mamy.

Dzis miałam dzień jakbym w ciazy nie była, nawet brzuch nie pobolewal nic. Może Fasolka uznała, ze mama w biegu, to nie będzie przeszkadzać ;) oby!
A co do kawy - ja jedna z mlekiem przeciętnie co drugi dzień pije, a raz nawet na colę sobie pozwoliłam.Wiem świństwo szkodliwe...
Dobrego wieczoru wszystkim!

Ostatnia edycja:
a ja jak lubilam lekká kawke z mlekiem to teraz raczej wcale a wcale nie mam ochoty ... nawet na piwo gdzie tez lubilam sobie wypic jedno po pracy ... w sumie to dobrze :)

Izabella83 - super ! gratuluje udanej wizyty!
Lola - mysl pozytywnie! bedzie dobrze...

Uwielbiam kawe. Pilam w pierwszej ciazy i teraz tez pije... chociaz dzisiaj wypilam decaf,bo troche sie boje,ze za bardzo podniesie mi cisnienie :-D

reklama
Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
Mi tez jest cieżko nadrobić z czytaniem Was. Ja dzis odebralam wynik Bety po 9 dniach od poprzedniej i zastanawiam sie czy nie jest za niska. Wg kalkulatora bety pokazuje niby ze jest w normie przyrost - widocznie nie tak mocno mi przyrasta. W 36dc była 680 a w 45dc 7200.
Nanullika a Ty jaki mialas przyrost bo pamietam , ze tez kilka razy robilas. Niby w piatek miałam USG i był zarodek ale znowu sobie wkrecam ze powinien byc większy przyrost a nie bede znowu robiła bo za drogo tu w UK to kosztuje. Zastanawiam sie czy nie przyspieszyć kolejnej wizyty USG i isc moze znowu w tym tygodniu tylko chciałabym juz usłyszeć serduszko wiec nie wiem czy to nie za szybko?

zobacz pod moim suwakiem jakie ja miałam ale uważam że twoja jest super i chyba nie powinnaś nawet porównywać my już próbowałyśmy i wyszło że są dużę różnice a u każdej było ok :) każdy dzień robi dużą różnicę a każda miała w innym dniu cyklu owulację i zapłodnienie stąd te różnice :)

Do góry