reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Anisiaj- oj nie gniewaj się może mnie źle to ujęłam. Jaz moim emkeim tyle już przeszłam, że nam już nic nie jest dziwne i krępujące. Wydaje mi się, że lekarz też odgrywa w tej kwestii ważną rolę, a nasz zawsze nas zachęcał byśmy w 2 byli i zawsze robił tak by emek się nie krępował. Ja się cieszę, że emka wzięłam, bo było to dla niego niesamowite przeżycie i sam już nie umie się doczekać kolejnej wizyty, bo w końcu on jest tak samo winny istnienia naszych cudów :-)

Wmini81- gratulacje!!!!!!:-)

Nanulika- też za parę godzinek będziesz się swoim serduszkiem chwalić!!!!

reklama
Hej dziewczyny ja się trochę wkurzyła na wizycie. Tzn tak pani ginekolog bardzo fajna zbadała mnie powiedziała że po badaniu stwierdza ciążę pobrała cytologię, kazała brać kwas foliowy i koniec. Nie zrobiła usg !! Dała mi skierowanie żebym zrobiła za tydzień i za dwa do niej przyszła. Przykro mi że nie mogłam zobaczyć swojej fasolki !

ulala - w ogóle nie rozumiem tej retoryki i jest ona lekko (!) krzywdząca. Miałam masę inwazyjnych, nieprzyjemnych badań, podczas których czułam się jak obiekt medyczny nie jak człowiek. Nie jest łatwo mówić o swojej wadzie budowy n-ty raz, więc dlatego się zastanawiam czy nie oszczędzić sobie stresu przy usg dopochwowym. Chodzi mi tylko o to jedno badanie, dlatego Was zapytałam o poradę, jak to u Was wygląda i bardzo dziękuję za odpowiedź tym dziewczynom, które zrobiły to po prostu, bez oceniania moich wątpliwości.

anisiaj ja to tak odebrałam a co jest dogłębnym powodem nie wnikałam z tąd napisałam jesli żle rozumiem sorki za post .Wiele z nas ma duzo przykrych doświadczeń ale nie jestesmy w stanie tego zmienic musimy być silne bo kto będzie silny jak nie my :) Głowa do góry ciąża jest fajnym etapem w zyciu kobiety nie stresuj się niepotrzebnie nie myśl o tym .
Usg zawsze początkowe jest dopochwowe i raczej tego nie zmienimy możesz zaproponować by zrobił ci zewnętrzne po brzuszku ale w tym tyg niestety ale pewnie przez powłoki brzuszne nic nie wypatrzy chyba że się mylę mnie nawet podczas silnego krwawienia w ciąży dopochwowe w szpitalu robili i nie miałam wtedy wyboru .

Ostatnia edycja:
Anisiaj- tak jak pisałam podejście lekarza jest ważną kwestią i ja też wiele przeszłam (wręcz bardzo wiele), ale mój gin nigdy nie sprawił bym poczuła się jak jakiś obiekt medyczny tylko za każdym razem jak pacjent otoczony troskliwą opieką i jeżeli uważasz, że oszczędzisz sobie stresu to tak zrób!!!!

gochaa, może gin stwierdziła, że jest za wcześnie, by cokolwiek konkretnego powiedzieć i zrobi ci dopiero, jak będzie widać serduszko. bo prawda jest taka, że po takim usg gdzie jest sam pęcherzyk albo i zarodek to i tak niewiele wiadomo ... cierpliwości.

anisiaj, wiesz teraz się tak utarło, że to tak nowocześnie, jak oboje rodzice chodzą na badania, oboje rodzą, a jak jest inaczej to albo kobieta jest pruderyjna (jeśli ona nie chce) albo facet jest złym ojcem (jeśli on nie chce). a ja uważam, że to każdego sprawa indywidualna i każdy robi jak uważa i żadne rozwiązanie nie jest lepsze ani gorsze, ważne żeby te 2 osoby w związku się w tym zgadzały.

reklama
Moj K tez byl ze mná ale jak lekarz mial mnie zbadac na samolociku i potem zrobic dopochwowe usg to K sié zapytal jak bede sie czula w jego obecnosci, wolalam zeby wyszedl i on to doskonale zrozumial, my mamy bardzo mlody zwiázek ale pelny milosci wiedzial ze 2 lata temu poronilam z innym partnerem( wtedy narzeczonym) i wytlumaczylam mu ze usg jest dla mnie mega stresem i to pierwsze wole zobaczyc sama. kolejne bedzie jeszcze wiekszym stresem bo wtedy w 7 tyg jajo bylo puste i panicznie sie boje ze znow sie to powtorzy :( ale chyba bede juz chciala zeby byl ze mná. albo zobaczymy dzidzie albo nie ...

Ostatnia edycja:
Do góry