reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

anisiaj- ale mnie rozbawiłaś :-), 1 jest zawsze dopochwowe i tak jak nanulika pisze będą zaglądać w monitor nie krocze :-). Mój emek był i normalnie jakby mógł to sam za ginia by szukał naszej 2 :-). Ja miałam dopochwowe, ale zmienił mi na normalne, bo mam macicę wysoko osadzoną i dopochwowym ledwo co coś dojrzał.

Pola- ja dostałam skierowanie na dokładnie te same badania, bo wszystkie inne ja już miałam robione przed, a ty?

reklama
Nanulika- endometrium bez USG też nie dojrzysz, to inaczej błona śluzowa, która po zapłodnieniu "owija się" wokół zapłodnionej komórki i utrzymuje ją przy życiu na samym początku, potem zanika

witam

a ja słyszałam, że nie wszyscy lekarze zgadzają się, żeby mąż/partner uczestniczył w badaniu usg jeśli jest ono dopochwowe. później już przez brzuch jak najbardziej.

tak czy siak ja swojego męża nie zamierzam zabierać

a co do tego stwierdzenia ciąży - nasze matki i babki nie miały robionego usg i lekarze jakoś stwierdzali lub wykluczali ciążę, więc pewnie dziś potrafią to zrobić na tej samej zasadzie.

sylha - nie wiem czym Cię rozbawiłam, bo dla mnie to ważna kwestia i zastanawiam się czy zabrać M. Doskonale wiem,że nie będzie mi patrzył w krocze (Boże dziewczyny, skąd takie wnioski po moim poście?!), ale chcę, żeby dla niego też to było komfortowe, a wiem, że po moich wielu inwazyjnych badaniach, to też może nie być przyjemne,żeby on na to patrzył.

Witajcie.

Dzisiaj rano zadzwoniłam zapisać się na USG. Właśnie wróciłam i.......
Widziałam moją dzidzię!!!!!:happy2:
Pęcherzyk o wymiarach: 2,2 cm
Zarodek: 3,8 mm
Serduszko: BIJE!!! 133 uderzenia na minutę.

Jestem taka szczęśliwa że aż mi się płakać chce!!

Mnie się wydaje,że to indywidualna sprawa.... Dla jednych jest to krępujące , a inni o tym w ten sposób nawet nie pomyślą..... Musisz się ze swoim mężem/partnerem zastanowić i razem zdecydujecie;)

Mwini81

supeeeeer - moje gratulacje!!!
jesteśmy na tym samym etapie - obym i ja dziś serducho ujrzała!

Będę trzymać mocno kciuki za Ciebie i za całą resztę dziś wizytujących. Na pewno będzie dobrze. Musi być!!

a jak długie miałaś cykle? Gragorajka na podobnym etapie co my (dzień młodsza) nie widziała dzisiaj nic jeszcze , lekarz stwierdził,że jeszcze za wcześnie.... ale cykle miała 32 dniowe... pewnie to dlatego

reklama
anisiaj jak dla Ciebie usg dopochwowe jest krępujące to skąd dzidzia się na świecie pojawiła :) obcego lekarza się nie wstydzisz a męża tak? rozumiem że przy porodzie też go nie będzie bo będziesz sie wstydziła ? chyba że żle Ciebie odebrałam to sorki za ten pościk :)

dla mnie nie ma rzeczy krępujących przy moim mężu już wszystko przerabialiśmy i to jedyna osoba która może być w każdej sytuacji przy mnie i nie będę skrępowana ale to sprawa inwidualna dlaczego niby lekarz ma nie wyrazić zgody ? to dziecko jest tak samo faceta jak i kobiety a że kobieta go nosi to nie rozumiem ja nigdy z odmową się nie spotkałam nawet przy badaniu może być jak tylko chce.

Co do stwierdzenia ciąży podczas badania bez usg -jest możliwe i to jest pierwsze co potwierdza ciążę a czy rozwija sie dobrze to potem USG robią jest to na pewno dużo pewniejsze choćby wtedy kiedy te serdunia sie zobaczy .

Gratuluje bijących serduszek .Moja dzidzia ma 12,7mm serduszko bije ponad 140 podobno bije max do 160 a potem spowalnia tak gin powiedział mi wczoraj moja dzidzia jest młodsza od mojego suwaka ok tyg ale to norma bo nie wiemy kiedy była owulacja i to jest norma aczkolwiek data porodu na 26.10 wpisana w książęczkę wacha sie od 26.10-01 .11 .

Ostatnia edycja:
Do góry