reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

hej

ja też się obudziłam po piątej, było mi strasznie niedobrze i bolał mnie żołądek, ale jakoś to przetrzymałam i zasnęłam z powrotem
niestety mdłości nie oszukałam i teraz głowię się jak tu wziąć euthyrox i go znów nie zwymiotować, jak na samą myśl mi niedobrze ...

reklama
witajcie
Z objawów ciążowych nie posiadam absolutnie żadnych. Nie wiem sama czy mam się tym cieszyć czy martwić.

Ja mam to samo .zero jakichkolwiek objawów

Dziewczyny czy wy też nie możecie spać?Ja od około 2 tygodni wstaję przed 6,zanim budzik zadzwoni,i nie mogę już zasnąć.

Witajcie.

Czytam Was praktycznie od samego początku ale bałam się pisać żeby nie zapeszyć (nadal się boję ale w końcu się zdecydowałam ujawnić).
Mam na imię Magda, jestem z Krakowa, mam 31 lat. Posiadam już 5 letniego syna o imieniu Kacper. Pierwsza moja ciąża była trochę problematyczna gdyż dwa razy leżałam na patologii ciąży z powodu skurczy które miałam już od 5 miesiąca ciąży. Na szczęście ciążę donosiłam do 39 tygodnia i Kacperek urodził z wagą 3500 i długością 56cm.
Teraz ostatnią @ miałam 4 lutego. Termin mam ustalony na 11 listopada. W 5t 3d miałam wizytę u ginekologa i miałam USG, ale widać było tylko pęcherzyk. Kolejną wizytę mam dopiero 27 marca i strasznie się stresuję czy zobaczę serduszko.

witamy:) moja OM też 4 luty:) na poprzedniej wizycie 7 marca też nic nie było widać, ledwie zarysowujące się coś w macicy...
jutro kolejna wizyta, mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku...

Dzień dobry wszystkim. Dziś w wyjątkowo w podlym jestem nastroju- miałam straszne sny, martwi mnie brak objawów i generalnie czuje sie jakoś zle psychicznie i na nie wobec swiata.

Powodzenia dla grupy dziś wizytujacej ! Meldujcie rezultaty od razu:)

Dreddka głowa do góry!
ja poza bolącymi cycuchami też nie mam objawów. Cóż jak myślę o tych co mają mdłości to cieszę się,że ich nie mam, mimo wszystko!

monika ja tez do 6 tyg narzekalam i martwilam sie brakiem objawow a teraz modle sie zeby przeszly mdlosci bo nie moge normalnie funkcjonowac..... jade zaraz do lekarza po L4 wizyte mialam w piatek ale po l4 kazala przyjechac dzis.....
a co do cyckow bola mnie tak bardzo ze nie moge na nich lezac ... wogoel sie nie wysypiam masakra ....

Wczoraj w nocy przeżyłam chwilę grozy. Myślałam że będę jechać na pogotowie. Obudził mnie strasznie silny, kujący ból w prawym boku. Byłam przerażona bo myślałam, że to wyrostek. Już w głowie kłębiły mi się najgorsze myśli. Jak przeanalizowałam ten ból to stwierdziłam, że jak na wyrostek to chyba trochę za wysoko (bolało mnie mniej więcej na wysokości pępka). Rano mi przeszło. Była to chyba kolka jelitowa ;-).
Wydaje mi się że ma to związek ze strasznymi zaparciami jakie mnie męczą:baffled:. Czy któraś z Was ma zaparcia? Jak tak, to jak sobie z nimi radzicie? Czy jest może dostępne coś w aptece co można zażywać w ciąży?

Witam was jeśli chodzi o problemy ze spaniem ja je posiadam :) w nocy wędruje do wc ok 4 razy to też może ma wpływ na moje rozbudzenia :) jesli chodzi o nadżerke po pierwszej ciąży ja mialam lekarz polecił ja wypalić iz mogło byc to też przyczyną poronienia po wypaleniu nie ma najmniejszego śladu a minęło juz sporo lat od tego wypalania .

zaparcia tez mam nie wiem na razie jak z nimi sie uporac wczoraj po zjedzeniu jabłka takie miałam takie bolesne posiedzenie że aż sie bałam żeby brzuch mnie nie bolał jedynie strasznie nerki mnie wtedy bolały niedobrze mi było z tego wszystkiego ale potem juz jak wyszłam uspokoiło się kilka suszonych śliwek dziennie zjeść ,sok jabłkowy, jabłka to powinno chyba wystarczyć .

Ja dziś popołudniu mam wizytę wstałam dziś z łóżka ubrałam się zrobiłam sobie makijaż i czuję się dziś piękna hahahahaa słoneczko pięknie świeci pozytywnie nastawia do życia mam nadzieje że wizyta tym razem przebiegnie również radośnie :) no i może pozwoli mi lekarz już wstać z łóżka to by było fajne :) nie wspomnę o tym że żyjemy w celibacie od miesiąca masakra :) ale dla mojej kruszynki zrobię wszystko ..............

Ostatnia edycja:
No i pierwsze rzyganko mam za sobą, chyba emek dzisiaj bez obiadu się obejdzie, bo na samą myśl, że mam go gotować robi mi się baaaardzo niedobrze i ten imbir już też nic nie pomaga:no:, gin mi jeszcze mówił, że mogę lokomotiv sobie kupić

sylha lokomotiv na mdlosci ???????????

ja pije puki co gorzka herbate przec caly dzien ... cos tam pomaga noi nie moge byc glodna .... ale apetytu nie mam i to jest trudne ....

sylha lokomotiv na mdlosci ???????????

ja pije puki co gorzka herbate przec caly dzien ... cos tam pomaga noi nie moge byc glodna .... ale apetytu nie mam i to jest trudne ....

gorzka herbata jeszcze bardziej powoduje odruch wymiotny lekko słodzona albo pepsi trochę , lekarz jak młody miał rota wirusa jak był mały zalecał wlasnie pepsi i zabronił gorzkich herbat .spróbuj może pomoże a co do leków to jak nie musicie brać to wstrzymajcie sie bo nie jest nam wskazane tyle łykac różnych lekarstw ten miesiąc jest najważniejszy w sumie dla rozwoju maluszków .

przejmę od ciebie trochę tych bolących cycuchów bo mnie mało co dają znać więc chętnie wam bym ulzyła :)

reklama
no u mnie dziala to zupelnie inaczej ... ja pije wszytsko gorzkie ... kawy nie moge herbaty nie pilam ale zawsze jak mam jakies problemy z zoladkiem albo mi wlansie niedobrze bardzo mi pomaga ....

Do góry