reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ja na L4 tylko do końca tygodnia ze względu na przeziębienie... dziś stwierdziłam,że to była słuszna decyzja.... katar żółtozielony, odrywa mi się podobnie jak kaszlę.... nie można nic takiego bagatelizować, szczególnie w pierwszym trymestrze.
Mam nadzieję,że jutro na wizycie okaze się,że wszystko jest w porządku.... jeszcze 30h i 9 minut!!!

reklama
nanulika - ja też na l4 ze względu na przeziębienie. W czwartek się zaczęło, a od soboty mam II kreski, więc dużo stresu.

Słuchajcie, jak to jest z tymi tygodniami ciąży? Ja mam nieregularne cykle, ostatni okres miałam 11.02. wychodzi więc 5 tydzień ciąży. Wiem, że zapłodnienie było 4 marca ;) I mam taką wątpliwość. Skoro liczy się od 1 dnia okresu, to u osoby o długich cyklach ciąża poczęta np. 1 marca jest starsza niż inna ciąża z 1 marca, przy normalnym cyklu (bo np. u mnie cykl 36 dni, więc owulka była po 3 tyg). Czy lekarz jakoś mi ten wiek ciąży sprostuje skoro mam dłuższe cykle?

nanulika - ja też na l4 ze względu na przeziębienie. W czwartek się zaczęło, a od soboty mam II kreski, więc dużo stresu.

Słuchajcie, jak to jest z tymi tygodniami ciąży? Ja mam nieregularne cykle, ostatni okres miałam 11.02. wychodzi więc 5 tydzień ciąży. Wiem, że zapłodnienie było 4 marca ;) I mam taką wątpliwość. Skoro liczy się od 1 dnia okresu, to u osoby o długich cyklach ciąża poczęta np. 1 marca jest starsza niż inna ciąża z 1 marca, przy normalnym cyklu (bo np. u mnie cykl 36 dni, więc owulka była po 3 tyg). Czy lekarz jakoś mi ten wiek ciąży sprostuje skoro mam dłuższe cykle?

anisiaj z tego co czytałam (bo to moja pierwsza ciąża) to lekarz na podstawie usg jest w stanie określić prawdziwy wiek ciąży (przynajmniej w przybliżeniu). Tak jak mówisz, może być różnie, bo cykle są różne. Moje średnio 28 dniowe więc krótsze o 8 dni od twoich.W tym czasie tydzień to bardzo dużo więc lekarz musi oszacować po wielkości itp...

anisiaj z tego co czytałam (bo to moja pierwsza ciąża) to lekarz na podstawie usg jest w stanie określić prawdziwy wiek ciąży (przynajmniej w przybliżeniu). Tak jak mówisz, może być różnie, bo cykle są różne. Moje średnio 28 dniowe więc krótsze o 8 dni od twoich.W tym czasie tydzień to bardzo dużo więc lekarz musi oszacować po wielkości itp...

no wlaśnie, więc pewnie mój suwaczek po sobotniej wizycie się zmieni, bo coś czuję, że gratis tego tygodnia nie dostanę ;)

dowiemy się wszystkiego jak już się rozpakujemy heee będziemy wstecz odliczać kiedy poczęte te nasze prezenciki były:) nie zmieniaj suwaka posługuj się datą ostatniej miesiączki inaczej ciągle go będziesz przestawić :) aparaty usg się bardzo różnią w ciagu 2 dni wyszła mi różnica tyg rozumiesz? jeden aparat inaczej drugi inaczej .

gragorajka (matko, ale trudny nick, mam nadzieję, że nie zrobiłam błędu) - jeśli l4 masz do czwartku to gin może ci wystawić już od dziś i jeśli da ci z kodem B to za te dni gdzie się zwolnienia nałożą pracodawca bądź ZUS powinien ci wypłacić już 100%. natomiast dziś gin nie może wystawić ci zwolnienia od piątku, musiałabyś iść w piątek po to zwolnienie.

ulala - ja na szczęście idealnie znam datę poczęcia, bo to była jedyna kiedy udało nam się znaleźć z mężem chwilę w ciągu 2 tygodni ;)

W/g USG gin oblicza wielkość pęcherzyka i w/g tego oblicza wiek ciąży- co też nie jest wiarygodne, bo u mnie to wskazywało na ciążę o tydzień starszą co jest nie możliwe!
Dlatego też kobieta może mieć +- 2 tygodnie w obie strony ze względu na orientacyjny wiek ciąży, który się oblicza na podstawie ostatniej miesiączki

reklama
Do góry