reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Cześć dziewczyny- ja w drodze do lekarza. Staram sie nie myśleć i nie porównywać z pierwsza ciąża, która do 12 t dotrwala, ale wiem ze to trudne.
Z radosniejszej strony, cieszę sie ze dziś wzięłam pól dnia wolnego- tak pięknie słoneczko świeci i może jak u lekarza wszystko będzie ok to pójdę sobie na jakieś zakupy przyjemność zrobić! O!

No tak shopping :-) ja obiecałam sobie, że w tym miesiącu odpuszczam, ale na pewno kwiecień będzie mój ;-)
Czekamy na dobre wieści z wizyty!!!

Ulala- mi tez nigdy moj poprzedni gin nie kazał tego badać. Dopiero teraz nowy gin mi każe badać co 2 tyg progesteron szczególnie w tych pierwszych tygodniach. Poziom powinien byc coraz wyższy z tygodniami. Ja robiłam 1 progesteron w 31 dc z beta a potem w 36 dc tez z beta. Teraz pewnie za miesiąc zbadam. Wiesz jak za 1 razem wyjdzie ok to nie trzeba juz pózniej robić a ja niestety musze go pilnować i dopasowywać dawkę luteiny do wyniku. Myśle, ze naprawdę nie zaszkodzi zrobic to badanie.

nikita1982:8346475 pisze:
A co to za przeboje były? I jaka to Klinika??

A niech to! Napisze nazwe. 4med wroclaw... najpierw kobieta (do ktorej chodzilam ok 3 lat na kontrole,po recepty na anty itp) potraktowala mnie jak nawiedzona gowniare jak w piatym tyg przyszlam spr czy ciaza jest. Potwierdzila ze jest pecherzyk i kazala przyjsc za miesiac. Przyszlam po 2 tyg,wyslala mnie z grobowa mina do szpitala stwerdzajac: no widzi pani?nic z tego,pozamaciczna! Ja w ryk,zaczelam pytac co,dlaczego,po co i wogole a ona:jechac do szpitala. Nie marudzic.
Nie moglam zrozumiec jak to mogla zrobic sie pozamaciczna skoro pecherzyk w macicy byl.... nie dala mi ani zdjecia ani nic,w szpitalu z kolei stwierdzono poronienie,pecherzyk umarl,nie chcieli uwierzyc ze lekarka nie dala zdjecia opisu nic! Potem musialam do niej wrocic bo szpital L4 nie wystawial.... ona tez nie chciala...zostawila mnie ot tak! Wkoncu l4 wyblagalam na tydzien od lekarza ogolnego w panstwowej przych ktory jak czlowiek zrozumial co czuje i mnie wysluchal.....

Co za głupia baba!!! Na szczęście mój ginekolog obszedł się ze mną jak z jajkiem i pewnie dlatego teraz też do niego wróciłam. Ale w szpitalu jak usłyszałam od lekarza prowadzącego, że mnie "skrobał", to myślałam, że mu w twarz przyfasolę. Ci ludzie nie mają żadnej wrażliwości!!!
Ps. widzę nanulika, że suwaczek mamy taki sam :-)

a bez bety jak go zrobie to też powinien lekarz widziec czy ok czy nie ??? mo że w poniedziałek zrobię przed wizytą badania te tarczycowe choć z tym nie miałam nigdy problemu i ten progesteron i tak we wtorek musze iść po L4 więc może by nie zaszkodziło zrobić tych badań

Ulala moim zdaniem jak najbardziej. Ja robilam z beta bo przy okazji.Nie musisz byc na czczo do tego badania. Ja ostatnio tez je robiłam z tarczycowymi jeszcze- FT4. Lekarz powiedział , żebym co miesiąc na tarczyce robiła. Progesteron po tylu luteinach i duphastonie mam 11 a norma od 9 do 47 !! Tutaj fajny link macie a na dole normy Progesteron w ciąży - kiedy jest w normie? | jejdziecko.pl

reklama
Dziewczyny juZ po, ale jestem w szoku- pan poświęcił mi 5 min - żadnego wywiadu - niczego. Nie skomentował moich boli, nie zapytał o poronienie nic. JuZ rozumiem dlaczego z biegu miał czas. Na koniec dał mi receptę na tutejsza luteine- jak powtorzylam, ze poronienie- żadnych badań nie zlecił nic- i wziął 100 euro. Szok szok. Oczywiście wiecej do niego nie pójdę, tylko mój stały lekarz. Najważniejsze- pecherzyk JEST. Jak duży nie wiem. Nie powiedział .
Dziewczyny jak wasze wizyty?

Do góry