reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja urodzilam w 38 tygodniu :-) Wlasnie tego w Pl za nic w swiecie nie rozumiem. Cesarka na zawolanie. Niesamowite :nerd: rozumiem jesli kobieta ma jakies przeciwskazania odnosnie porodu naturalnego albo tez dziecko sie nie obrocilo czy cos innego i trzeba kroic,ale bylam w nieziemskim szoku,gdy polowa moich znajomych z sierpnia 2011 robilo cesarke,bo baly sie rodzic naturalnie. Jestem bardzo przeciwna takiemu zachowaniu, aczkolwiek to nie ja bede miala rane na brzuchu i nie dotkne mojego dziecka zaraz po porodzie. Wedlug mnie kobieta zostala stworzona do rodzenia naturalnego i jesli nie ma niczego co stanelo by na drodze to uwazam,ze powinna tak zrobic..no chyba,ze jest zagrozenie zycia dziecka lub mamy to inna historia.....

reklama
Taycia miała identyczne zdanie na ten temat jak Ty, ale niestety okazało się całkiem inczej. Zaczełam rodzić w czwartek, w piątek odeszły mi wody, a w sobotę zrobili mi cesarkę. Tomek zaraz po urodzeniu za oddech dostał O pkt, więc ja już naprwdę nie mam ochoty ryzykować, czy lekarz tym razem zdąży. aaa i jak zaczął już oddychać to odrazu go dostałam, więc dziecko po cc odrazu dostaje się do przytulenia. Póżniej zabrali go do umycia i ważenia i znowu go dostałam i odrazu spróbowałam przystawic do piersi.

Ja podobnie jak Crazy Girl mieszkam w Irlandii i niestety przesiedzialam praktycznie cala ciaze na zwolnieniu chorobowym,ktore jest tak niskie,ze ledwo co dalo sie wyzyc... no,ale takie zycie i dzidzius w tym momencie byl najwazniejszy!
Teraz chociaz nie wiem jakbym sie zle czula chce popracowac do prawie konca. w Uk ma sie 9 miesiecy macierzynskiego? wow...u nas 26 tygodni.

Ja planuje miec usg teraz, potem moze pomiedzy 14-16 tyg, pozniej mam jedno w szpitalu w 20 tyg i potem ostatnie zrobie kolo 28 tyg i starczy :-):-)

To widzę że Ty tak jak ja.. Teraz zrobię usg na sam koniec 8 tygodnia potem w polsce okolo 17 tygodnia (bo akurat tam będę) potem połówkowe w Irlandii i pod koniec ciąży okolo 35 tygodnia jeszcze może zajrzę... w pierwszej ciąży ostatnie miałam w 21 tygodniu i trochę się stresowałam pod koniec bo wymyśliłam sobie że może mała się owinęła pępowiną albo coś i wyprosiłam w sumie ktg ale wszystko było ok i faktycznie tak było...
Ja muszę pracować do połowy października żeby cokolwiek potem dostać przez te 26 tygodni.. niestety nie mam tych składek kompletnych...

Taycia a z której części Irlandii jesteś? Ja Leitrim

Wow, nie mialam czasu tu wpasc wieczorem, a tu tyle nadrabiania!
Milego dnia wszystkim!

nanulinka dobrej zabawy na wyjazdowym weekendzie. Czy jak bylas u swojej lekarki w 4t5d, widac bylo choc pecherzyk?

Elzu nie zmieniam lekarza - ide tylko na dodatkowa wizyte :) Tez boje sie, ze nic nie bedzie widac, ale ten jajnik mnie coraz mocniej pobolewa, a bol jest calkiem silny, gdy kaszle. Zobaczymy - prosze trzymac kciuki dzis o 15 :)

Taycia u mnie jest tylko 20 tyg macierzynskiego ( od pojscia na urlop - nie od narodzin, wiec kazdy - gdy nie ma zagrozen-stara sie wytrwac jak najdluzej w pracy) niestety nie 26, ale wychowawczy jest tez (minimalnie) platny.

Uciekam do pracy - wpadne pewnie popoludniu po wizycie, bo wzielam pol dnia wolnego i rano bedzie kolowrotek.
Jeszcze raz milego dnia ciezarowki!

Ostatnia edycja:
Dreddka u mnie bylo wtedy jedynie widac ze macica mocno pogrubiona i ze cos sie w niej tworzy. Jednak gin powiedziala ze to najprawdopodobniej pecherzyk ale za wczesnie by go mierzyc i nazywac :) wtedy kazala przyjsc za 2 tyg _ mowila ze moze juz wtedy bedzie serduszko.....

reklama
Do góry