reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

No, tak ;-) nie chodzi, to nie mzbyt dużo możliwości brojenia jeszcze ;-) az się boję co będzie jak zacznie chodzić ;-)

A ja wczoraj Age przechwaliłam i dzisiaj mielismy straszną noc :-(. Age bolał chyba brzuszek i krzyczała całą noc i w ogóle nie dała się odłożyć do łóżeczka, ani do naszego łóżka. także całą noc na rękach ;-( No a 10 kg, to jest co nosić. Dopiero o 6.00 rano zasnęła i do 8.20 spała. No i wstała z okropnym katarem ;-( Teraz poszła na drzemkę, zasnęła w łóżeczku, ale się wierci, bo ten katar .... Dziewczyny, czym się wspomagacie właśnie podczas katarku ? Aga ma dopiero 2.raz w zyciu.. Pierwszy raz miała jak byłyśmy w szpitalu i cos tam jej dawali jakies kropelki.
Ide się kimnąć póki spi. Może chociaż z godzinkę...

reklama
Nam też jak Babyduck, do tego syrop prawoślazowy, ale teraz go nie idzie dostać....ale olejek miętowy na piżamkę też dobry pomysł...no i inhalacje o odciąganie....ja zawsze moim pod łóżko dawałam książki,żeby nie były całkiem jak placek.....Zdrówka dla malusiej- pewnie dlatgego tak źle spała, pomaga też pulmex baby, ale ostatnio go nie można dostać...

Multi- dziękujemy :-), właśnie dzisiaj rano zdałam sobie sprawę,że moje dzieci za miesiąc będą miały rok :szok::szok::szok: a ja przecież dopiero co na wynik bety czekałam....

Taycia- Mikuś to już za parę dni stanie się małym dzieckiem:-D

Sylha - cudownosci dla twoich Kochanych Dzieciaczkow!

Hanoos - zdrowka dla Agatki!
Mikolaj za 10 dni skonczy ROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK!!!! :szok::szok::szok::szok::szok:

U nas poki co bitwa o spanie w lozku wygrywana przez Mlodego. ja nie mam sily z nim walczyc. Z reszta fajny artykul przeczytalam odnosnie spania z podobno niektore dzieci maja wieksza potrzebe czucia mamy,szczegolnie gdy pracuje albo jest urodzony wczesniej. Bede probowala go usypiac w lozeczku,ale zrzucam ta presje. Szkoda jego i mnie....

Taycia, nic na siłę. Dopóki Tobie to bardzo nie przeszkadza, to nie rób nic z powodu jakiejś presji. Ja uważam, że okres, kiedy śpimy z dziećmi jest bardzo krótki i wyjątkowy. One już nigdy nie będą nas potrzebowały jak teraz. Korzystajmy z tego. Ja zaczęłam pracować nad usypianiem młodego w łóżeczku, żeby ułatwić mu zasypianie w żłobku (JEMU, nie opiekunkom). Poza tym zaczął się strasznie rozpychać w łóżku. Jednak nadal nie mogę zrezygnować z przyjemności dosypiania z nim po tym jedzeniu o 6.

sylha, najlepszego dla bliźniaków!

I zdrówka wszystkim chorowitkom. My już z przeziębienia wychodzimy, więc trzymamy kciuki za potrzebujących.

Babyduck - u Nas Mikus zasypia sam bez problemu,ale jest wlasnie problem gdy w nocy sie przebudzi i teraz nie wiem czy mial np zle sny, czy boi sie ciemnosci czy po prostu chce poczuc Mame...Oczywiscie probuje swoich sil,bo nie chce z Nim spac calej nocy,ale gdyby przychodzilby z rana to bylo by cudownie :-D

Ojj cały weekend mnie tu nie było. Mój szwagier miał wypadek i nie miałam czasu tu zajrzeć. Tylko nerwy, stres, płacz i lament :sad: Będę musiała nadrobić zaległości:-)

Ale widzę że temat spania na tapecie:-) my nadal śpimy w trójkę bo małemu za ciasno w łóżeczku- małe ADHD:-D ale ja też jestem tego zdania że takie chwile już nie wrócą więc nie protestuję. Przyjdzie czas że sam będzie chciał spać w swoim łóżku:-)

U nas nadal katar-od zębów ale nie jest specjalnie uciążliwy bo to taki wodnisty. Za to mnie znów gardło drapie:eek:

reklama
Witam Was! Jestem mamą z grudnia 2012 a mam nadzieję być mamą 2014. Aktualnie piszę pracę mgr na temat uprawnień pracowniczych związanych z rodzicielstwem. Mam wielką prośbę do tych z Was które są już mamami lub są w ciąży a równocześnie są osobami pracującymi lub przebywającymi na chorobowym/macierzyńskim/wychowawczym o wypełnienie mojej ankiety. Będę Wam niezmiernie wdzięczna!!! Prosiłabym tylko o dokładne czytanie odpowiedzi przed udzieleniem ostatecznej odpowiedzi. A oto link do ankiety Ankieta - UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM

Do góry