reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Katerinka - u nas wczesniej byly trzy potarcia oczek i pare ziewniec pelna buzka i bylo wiadomo, ze czas na spanie. A teraz juz mowi, ze chce spac. Dzis znow mi zakomunikowala, ze chce isc spac. :tak: Co do jedzenia, to u nas to samo: chleb w kostke, czy cokolwiek, co da sie wziac do raczki, je sama, a potem jak sie znudzi rzuca na podloge, wciera w poduszke o krzeselka... :-D A co do nocnego jedzenia, to u nas nie ma tego odkad Mia skonczyla 5 miesiecy. Zas zasypiania z butla nie bylo nigdy. Tzn. gdybyla malenka rzecz jasna. ;-) A kupki mogly sie zmienic od zmiany mleka. :tak:

A u nas znow siusiu do nocniczka! :tak::happy::tak:

reklama
witam po 3 dniowej nie obecności, był brat z dziećmi więc nie bylo sposobności ani czasu zajrzec.wczoraj wieczorkiem nadrabiałam ale dziś juz ledwo co pamiętam

Gola kciuki za mame trzymamy...Zosia od dawna ma jedną drzemkę i nawet ostatnio zdarza się jej po 2 godziny spać nie co kiedys po 30 minut
Mikado fajnie że niebawem zawitasz w Pl
niuniunia dobrze, że szybko i bezbolesnie po ósemce, ja tak jak mąż Angun musze mieć usuwane chirurgicznie, całe szczęście że tylko jeszcze jedna została, choć ostatnio dała o sobie znać i chyba w lutym będzie trzeba sie wybrac na wizyte żeby zrobić z tym porządek, a dwa pogoda temu sprzyja a i wydatków mniej to tak po kieszeni nie odczuje...widziałam na fb zdjęcie Wiki jaka z niej urocza dziewczynka, a włoski ma super, Zosi z włosami daleko do niej choć męża kolegi córka ma prawie 2 lata i wciąż łysa
onanana fajnie, że zajrzałaś i brawo dla Majeczki za awans do starszaków, zuch dziewczynka
katerinka tak jak piszesz każda ciąza jest inna nie schizuj na zapas,ja również Ci mocno kibicuje, a Patrycja zdolniacha dziewczynka, czasem nie zdajemy sobie sprawy ile nasze dzieci umieją

Zosia drzemie choć prosiłam babcię, żeby jej nie pozwoliła, chodziła od 12 do 15 nie poszła spac choć chciała.więc stwierdziłam że wykąpie ja wczesniej i położe na noc tez szybciej,musiałam wyjśc do sklepu i koniecznie popłacić zusy i co, przychodze a ona śpi.super to teraz będe chyba z nią do 1 siedziec.choć nie lubię i nie chcę to wybudze ją o 17.
chciałam wam się pochwalić że jedno moje noworoczne postanowienie spełniłam miałam do 31.12.2012 odstawić Zosię od cyca.z sukcesem,teraz kolejne, samodzielne zasypianie.ja oczywiście nie mogę wyjśc z pokoju i ja zostawić bo ona od ukończenia 9 mc spi juz na sofce, więc spokojnie sobie wychodzi i wchodzi na łóżko i lata po pokoju,gdyby drzwi miała otwierane na zewnątrz to jeszcze spoko, a one sa do środka, więc jak podejdzie mi pod drzwi to juz koniec nie wejdę,tak tez u nas wygląda to tak że jak jest pora snu to Zosia może robic co tylko ze chce, ale jest jeden warunek nie może wychodzić ze swojego łóżka, i o dziwo to rozumie. generalnie u niej problem to że jej się chce spać ale czegoś jej brakuje do zasnięcia ,niby lezy oczy prawie zamyka i nagle baammm zaczyna wstawac, chodzić itp.dzis pozwoliłam jej na więcej, chciałam sprawdzic czy sama mimo zmęczenia się połozy do łózka, przez 3 godziny latała po pokoju, chciała spać przychodziła do mnie, żebyśmy poszli spać,a jak ja jej mówiłam połóż się na podusi to tylko spoglądała, niby chciała iśc ale jakby łóżko parzyło wolała dalej, hasać.ogólnie widac efekty, że w nocy jak sie przebudzi to umie sama szybciej zasnąc, nie musi sie przytulić jak kiedys nnp. do mnie

Angun, Aneczka ja też muszę mieć i miałam usuwane ósemki chirurgicznie i z tego co wiem to inaczej się ich nie usuwa niż przez chirurga-stomatologa bo często przy ósemkach trzeba zrybić szwy no i czasem można mieć krwotok jak ja za pierwszym razem kiedy miałam usuwaną pierwszą ósemkę. To już druga, jeszcze 2 mam ale są zdrowe. Akurat miałam szczęście, że trafiłam na tą dentystkę bo ona była chirigiem-stomatologiem.

Ja niestety mam trudne dni ostatnio bo jestem stasznie nerwowa i mam mnóstwo roboty, że nie mam czasu nawet jak nadrobić co piszecie choć staram się być na bieżąco. Wika jest strasznym łobuziakiem. POzdrawiam;)

Mikado - gratki wnusi!!! Super!!! Pola popularna teraz! :happy: Nic dziwnego, takie sliczne imie!

Aneczka - gratuluje spelnionego postanowienia! U nas troll na szczescie sam od poczatku zasypia, wiec powodzenia Wam zycze i trzymam kciuki!

Niuniunia - oby samopoczucie szybko wrocilo do normy!

Choleraaaaaaaaaaaaaaaaa, utopilam telefon w kiblu!!! :wściekła/y: Ale jestem zla!!! Na cale szczescie moj poprzedni dziala bez zarzutu... :sorry: No i foteczki udalo mi sie odzyskac - ufff! Sporo mam smiesznych Mii zdjec, wiec szkoda by mi bylo!
Moja suknia slubna wlasnie sie zamawia... JIPIIIIII! :laugh2::-);-):tak::happy::happy::happy::happy:

reklama
Do góry