reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

POTWOREK ale to w kazdej klasie sie zdarzaja dzieci ktore wolniej pisza :-) nawet ja jakos szybko nie pisalam. Jedni pisali szybciej i musieli czekac na reszte a inni pisali za wolno i musieli odpisywac od reszty potem. Ja takze wiele razy cos od kogos musialam odpisac co. Nie zdazylam zanotowac. Mysle ze nauczyciel stara sie znalesc zloty srodek. A jak jest z innymi 6latkami? Wszystkie maja podobny problem w porowaniu z 7latkami? Jesli tak to faktycznie powinni zmienic program w klasie aby byl bardziej dostosowany do mlodszych.

100latek dla Filipka!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej maminki :-)
U nas dziwna nocka ehh juz sie przyzwyczajam do mysli ze nie szybko sie wyspie:eek: Chcialam wczoraj mlodego polozyc tylko raz w dzien ale sie nie udalo przyszla 16 mlody zaczal marudzic i trzec oczy i trzebalo go polozyc ale wybudzilam go wczesniej co by za dlugo nie spal ale przejscie na 1 drzemke w dzien chyba bede musiala jeszcze troche poczekac :sorry:Bylismy wczoraj tez na spacerze odwiedzilismy plac zabaw bylo tam sporo chlopaczkow w wieku 8-12 lat Samiego wtedy nieinteresowalo hustanie tylko bieganie i oczywiscie po zrobieniu kolka zmienial kierunek do chlopakow ale dziewczyny co za slownictwo te dzieci mialy az normalnie kopara mi opadla,przeklenstwo co drugie slowo szok normalnie :no:
Cocca tylko zazdroscic Ci ze Franus tak super Ci spi kochana i pewnie masz racje zimowy czas leniwy sie zaczal wiec trzeba sie wygrzewac a Franus korzysta :-)
Angun normalnie szaleje jeszcze o tej porze i przygotowywujemy sie do spania no ale on wtedy akurat byl po szczepieniu wiec szedl wczesniej sie polozyc ale chlopy jak to chlopy im to o wszystkim trzeba mowic i deklarowac a najlepiej jeszcze przypominac z 10x na dzien.
syl u nas tez Sami czasem poradzi skubac nasza skorke i zaboli czasem mocniej ale mimo iz mowi sie mu ze nie wolno to on dalej swoje,mnie za wlosy targa strasznie i wiecznie w kucyku chodze albo jeszcze zawijam se glowe chusta co by mi reszty wlosow nie wyrwal :-) mojego A. targa za wlosy co ma na brzuchu ajjj ten wtedy piszczy hehehe a mlody sie zaciesza :-)
maggipka placzliwe pobudki skad Ja to znam jeszcze sie mlody dobrze nie obudzil a on juz daje koncerty ale mysle ze jest to tez taki sposob maluchow ''ej mamo juz nie spie '' czasem jest ok wstanie i sie bawi w pokoju ale czesciej budzi sie z wrzaskiem.A na zastoj w cyckach u mnie pomogla schlodzona kapusta oj ale dalo to ulge niesamowita,dobrze schlodzona kapuste poklep tluczkiem troszke albo zrob punkty widelcem co by sok z niej mogl wyplywac i owin se nia cyce zmieniaj jak juz sie nagrzeje i zmieknie ta kapusta.
Mikado i u nas w kuchni jest linoleum i beton pod tym ale na szczescie tam jeszcze nie upadl tak zeby glowka uderzyc no a reszta to znowu same panele tez nie najlepsze miejsce na upadki na szczescie poczatki chodzenia i upadkow mlody zaliczyl w pokojach gdzie byly dywany ale i tak bylo strachu i placzu.
potworek mysle ze pogadanie z nauczycielka bedzie najlepszym rozwiazaniem wkoncu to jest jej zadaniem by nauczyc dzieci pisac a ona dopiero zaczela wiec nie powinnla od niej wymagac nie wiadomo czego.Czyzby Oliwka przechodzila swoje pierwsze zauroczenie szkolne? :-)

Wszystkiego Najlepszego Filipku,rosnij zdrowo przystojniaku !!!!
Zobacz załącznik 518039

Hej laski

u nas też nocka była dziwna, mała wiecznie budzi mi się między godz 2 a 3;/ mnie oczywiście ciarki przechodzą wtedy i boję się nie wiem czego - chyba za dużo horrorów naoglądałam się... zęby jej idą jak nic bo ślini się niesamowicie.

Laski mam pytanie zauważyłam u małej dziwny nalot na języku (tu bliżej gardła) taki niby jak pleśniawki ale w kolorze zielono hmm czarnym? NIe wiem co to jest ale jak będziemy w poniedziałek na szczepieniu to zapytam co to bo już mamy to ponad tydzień

Sabrina ja już przywykłam do tego "języka" małolatów. mam w domu 12 letnią siostrzenicę, która nas terroryzuje. Ostatnio robi takie awantury w domu że ja nei wiedziałam co mam zrobić no szok

Filipku wszystkiego Najlepszego od ciotki i Wiktorii;)

Ostatnia edycja:
Martttika usciski dla syneczka. Duzo radosci Filipku. Rosnij zdrowo..
images.jpg

Hejo!!
padam na mózg :-) jestem w połowie roboty i konca nie widac, wczoraj zasypałam miecho, dzisiaj upiekłam biszkopty na tor, sernik sie piecze, ryba po grecku zrobiona, i krokiety z kurczakiem. Zostal TORT!!!drugie ciacho i jakies sałatki, narazie roboty wstrzymane bo Marika spi, a mikser od rana wyje :-)
Angun Marika miala RTG bioderek.

a zapomniałam wam wczoraj napisać, ze sciagnełam Meza wczorja wczesnie do pracy i powiedziałam, ze chce jechac na to przeswietlenie. Trwało to moment,wynik przyjdzie do doktora. Same stare Babcie tam były i ja :-) wczoraj juz mniej kaszlałam, i rano mniej mnie bolało...to chyba ze strachu przeszło.
Mariczka od rana ciagle cos przegryza, ciesze sie, ze ma apetyt. Jutro bedzie duzo gosci, duzo Dzieci wiec oszaleje z radości. Nocka spokojna, spalismy dzis wszyscy do 8:40!!!!!!!!!! tak wyspana zniose wszystko. Ide pic kawke, udanego wekendu Kochane

o reety dziewczyny od dwóch dni was nadrabiam żeby wszystko przeczytać z całego tygodnia i dopiero teraz skończyłam :-D:szok:

Gola84 bardzo mi się podoba co w UP powiedziałaś, przykra ta nasza rzeczywistość... miałam kolegę który jeździł tylko po pieczątkę bo pracując na czarno nie chciał od nich żadnej pracy. W związku z tym żeby nie dawali mu ofert z którymi musiał jeździć po mieście mówił że chce pracę tylko w swoim zawodzie (technik "budowa maszyn" bez żadnej praktyki zawodowej) i co miesiąc nic mu nie dawali.

nimfii ssabrina co do spania maluchów to gdzieś słyszałam że sen rodzi sen więc im więcej śpią w ciągu dnia tym lepiej powinny nam bobiki w nocy lulać. U nas raz jest 1 drzemka godzinna, czasem 2h a czasami 2 drzemki. Jeden raz spała ponad 3 godziny do 18.20 ale bez problemu o 20 zasnęła na całą noc...
Patrycja zawsze jak się obudzi to marudzi i "żółteczko jej dochodzi" parę minut zanim się do życia nada.

aqua u nas od paru dni oprócz pokazywania palcem doszło takie rytmiczne zaciskanie całej rączki jak mała chce żeby coś podać albo wziąć ją na ręce

ankush mam nadzieję że masz paragon z lidla za książeczkę albo już zareklamowałaś

maggipka no to mamy podobnie, ja już nie wiem czy moją lepiej karmić (każdą ilość pochłania a jak ja jem po niej to mimo wchłonięcia całej porcji chodzi i marudzi o więcej) czy ubierać (brudna jest po godzinie świeżego ubranka) czy edukować (książeczki podarte, zdeptane, połamane, pogryzione ale przeglądane namiętnie)
Jak zdrowie? Co z zastojem? Ja jedynie mogłabym doradzić gorące prysznice i ręczne odciąganie…

potworek gratuluję zerwania z nałogiem, mam nadzieję że poszłaś na ten koncert!
Brawo dla córci tancerki, kiedyś pisałaś że ją chyba za karę wyrzucili, musiałam przegapić come-back

mirelka ja napiszę dziś tylko tyle że drażni mnie jedna rzecz na forum ale nie będę wprowadzać zamętu i psuć "atmosfery" więc główny wątek będę tylko podczytywać

to ja bardziej zepsuję atmosferę bo wg mnie takim wpisem już ją zepsułaś, napisz co cię boli skoro i tak nie zamierzasz tu pisać bo widzę że większość się przejmuje i bierze niewyartykułowaną pretensję do siebie, ja na przykład też się grubo zaczęłam zastanawiać co robię nie tak i czym się naraziłam? a wstawienie emotikona z mrugającym oczkiem to symbol że tylko nas podpuszczasz niniejszym?

nimfii mi się bardzo z biedronki spodobała ciuchcia na torach, będę polować w dwóch osiedlowych biedronach... sporo ładnych zabawek na mikołaja w tej gazetce wypatrzyłam, ciekawe czy cokolwiek uda się kupić...

niuniunia co do spania to tylko konsekwencja konsekwencja i jeszcze raz... musisz małą odkładać do łóżeczka i wydłużać czas zanim zareagujesz na jej płacz i protesty...
endo musiała się zdziwić i czasami wyniki są błędne , warto dla takiej diagnozy trochę czasu poświęcić tylko teraz mimo to się pilnuj i co pół roku powtórz badania, napiszesz jaką masz diagnozę? (miałaś )

Ja na przykład podczas ciąży prawie pozbyłam się mojej niemal 30 letniej koszmarnie kosmicznej alergii na pyłki, w tym roku podczas karmienia piersią tak samo, czyli przyszły sezon w większości powinnam być uratowana

Cocca jesteś dzielną córką, trzymam kciuki za mamę... czasami musisz popłakać żeby uwolnić emocje kochana...

Patrycję też ciężko przytulić jak jej się włączy atak wścieklizny, najlepiej jak siedzi sobie albo leży na ziemi, wykrzyczy, wypłacze a ja w bezpiecznej dla siebie odległości czuwam i słowem dobrym usiłuję uspokoić, przytulam w nagrodę jak się uspokoi Przykro mi że Franio nie urósł… Trzymam kciuki za szybką diagnozę i rozwiązanie problemu

mary-beth moja mała namiętnie ściąga skarpetki, pomogły skarpeto-kapcie które kończą się pod kolanami , na to getry do kostek i nie da rady ich ściągnąć

anus0207 strasznie mi miło że o nas pamiętasz i pytasz
nie żebym do kogoś miała pretensję że tego nie robi
(i widzicie wystarczy jakaś głupia niedomówiona uwaga i czuję potrzebę tłumaczenia się z co 2 zdania tak jak już winki zauważyła)

W poniedziałek mam wizytę u gina, cały czas się martwię że coś nie tak, na forum czerwiec 2013 kolejna dziewczyna straciła dziecko-na kontroli wyszło że nie żyje od 2 tygodni… przy Patrycji nie miałam takich stresów, miałam mniejszą wiedzę że coś może pójść nie tak i w ogóle bardziej byłam optymistycznie nastawiona…
Czuję się dobrze, nic mi się nie dzieje tylko brzuch rośnie-w 90% wzdęcia okrutne, cały czas jak 5-6 miesiąc, nad ranem troszkę mniejszy ale po śniadaniu już to samo

Ostatnio jak już mi bambola tak wywaliło to w sklepie polazłam do kasy dla ciężarnych i zjechałam faceta jak burą sukę bo nie rozumiał dlaczego ma mnie przepuścić, do tego cała reszta ludzi oczy w sufit albo w podłogę, nikt się słowem nie odezwał, nosz kurde, poprzednio się wstydziłam pchać do takich kas i kłócić ale tym razem byłam po badaniach, na czczo jeszcze, wskoczyłam tylko po masło a ten mi tu strzela-tekstem „niby dlaczego mam pani ustąpić?”

Też myślałam o aerobicu, umówiona już byłam z sąsiadką, nawet spodnie kupiłam a tu zonk, zakaz wysiłku, to żem se poćwiczyła ;P

Ssabrina oj ci mężczyźni, czasami jakby z księżyca spadli, no szkoda że o północy nie chciał się z Samim bawić ;) Te 3 szczepienia to były 3 ukłucia w rączkę? Jak do tej pory to Patrycję szczepili w uda, najbliższe szczepienia mamy 5 grudnia zaplanowane, to już niecałe 2 tygodnie…

Angun teściowa dobrze cię uczy :D ja swoją musiałam tego nauczyć, bo jak mała się potykała to tak do niej leciała, tak się gwałtownie zrywała że dziecko się bało bardziej niż tej wywrotki :D
syl84 moja też drapie i tak jakby mimochodem podszczypuje, tu przytula a zaraz ciach szczypawkę w szyję, albo podchodzi i znienacka gryzie w rękę-takie eksperymenty :D
co do bicia nauczyłam Patrycję że po głowie się głaska a nie bije, ona pac, chwytam za rękę, mówię że nie wolno i pokazuję jak ma głaskać-pomaga

Hej mamuśki!!

Witajcie sobotni-wieczornie... u mnie z piersią trochę lepiej, cały czas masuję, trochę odpuszcza. Ale wczoraj nie chciało w ogóle mleko tam lecieć, więc Mała się denerwowała. Dziś już trochę leci, a i zgrubienie mniejsze.

Skąd i dlaczego to się tak nagle pojawiło??

Dzisiaj byliśmy na urodzinkach mojej koleżanki i była tam jeszcze jedna mała dziewczynka, 3tygodnie młodsza, ale różnica w rozwoju ogromna - ona jeszcze taki niemowlaczek, a moja to dzidzia pełną gębą. A jak moja przytulała tamtą, cudnie... :-)

mikado, nimfii, angun, sabrina - dzięki za info

angun - no właśnie kompletnie pojęcia nie mam skąd teraz i tak nagle?? A może ma to związek z moim przeziębieniem hmmm...

katerinka - no te nasze kobitki wymagające są, moja tylko na szczęście nie brudzi tak ubrania, ale książeczki to "pochłania" :-) A z tymi ludźmi w sklepach, to masakra!! Ja też nie umiałam się pchać bez kolejki, wolałam odstać swoje niż wysłuchiwać narzekania i głupich komentarzy. Kiedyś jak Mała miała kilka tygodni to musiałam iść na pocztę, stałam z wózkiem grzecznie w kolejce, jedna do 2 okienek, baba przede mną już okupowała jedno czekając aż poprzedniczka odejdzie, zwolniło się to drugie, więc podeszłam, a ona wyrwała przede mną i się wciska. Na to mój mąż do niej, czy nie widzi, że ja z małym dzieckiem, a ta stara pinda, że nie płacze, więc mogę stać. No szlag mnie na miejscu trafił!! I nie popuściła, wepchała się!!

anus - na humorek: Miejsce kobiety jest w kuchni... gdzie ma siedzieć sobie wygodnie z nogami do góry, popijając winko i przyglądać się jak mężczyzna gotuje obiad :-)

Katerinko - wszystko bedzie dobrze i tylko tak trzeba myslec, choc wiem, ze tak trudno, gdy sie za duzo wie... Ja mialam dokladnie to samo! Przy Mii nawet nie mialam cienia obawy, ze cos moze pojsc nie tak, a przy tych starankach zobacz... :sad: Ale kochana, mocno sciskam kciuki za wizyte!!! Wszystko jest dobrze!!! :tak::tak::tak::tak: Twoj pomysl na sciaganie skarpet musze wyprobowac! Ale ten moj maly troll ze wszystkim da sobie rade... :-D:-D Ona chyba to lubi! :-D

reklama
Filipku kochany rośnij duży, 100 lat!!

Marttika gdzie się podziewasz??

maggipka może się zgrzałaś a potem Cię owiało? Ja tak kiedyś miałam.

Katerinka zjechałaś faceta a on po prostu brzuszka nie zauważył, pewno żyje wśród okrągłych kobiet:) Mam nadzieję,ze mu spokijnie wytłumaczyłaś a nie lałaś po gębie od razu :) Zaufaj lekarzowi jeśli mówi ,że wszystko jest dobrze z dzidzią bo jest dobrze! Teraz po prostu masz większą wiedzę na temat ciąży i bardziej to przeżywasz. Wzdęcia są normalne;) a i w drugiej ciaży brzuch szybciej wyskakuje, u mnie było już widać 3 miesiącu tak jak w 5 przy pierwszej ciąży.

anus a może to gruźlica? Tyle się teraz mówi o nawrocie tej choroby, nawet wśród dzieci.

Niuniunia ja dlatego nie oglądam już horrorów bo też sie bałam wstawać. Co do języka to może jakieś skutki uboczne jakiegoś leku, który przyjmowała? Nie mam pojęcia co to może być,koniecznie to skonsultuj!

Ssabrinaa chyba małpi wiek się obniżył, kiedyś 14 - 15 latkowie tacy byli a dzieciaki bardziej dziecinne. Jeszcze nie mam kontaktu z takimi ale już drżę jakich znajomych Filip będzie miał a wiadomo z kim przystajesz....

potworku tak jak pisze Angun, porozmawiajcie z Panią! A co do miłości to można się zakochać w jej wieku, coś o tym wiem:)

Nimfii te laseczki fajnie wyglądają na choince, są jeszcze większe i kolorowsze.

U mnie próba urodzinowych przystawek, które przygotuję na przyjęcie urodzinowe, jak na razie wszystko dobre. Uwaga, uwaga będzie foto po urodzinach:-D
Wykopaliśmy z szafy starą, nie używaną kamerkę (na małe kasety) Teraz to już zabytek:) Kręcimy Filipowi filmiki w różnych momentach bo to jest ogromna pamiątka do której się chętnie i często wraca jak dziecko dorośnie. Zdjęcia tego nie oddadzą.

Do góry