reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Witajcie ja na szybko bo też mam chorowitka. Właściwie to na razie tylko temperatura jest, wczoraj w nocy 38,5, dziś też, dostaje paracetamol. Jak nie przejdzie, lub dojdą inne objawy to przejdziemy się do lekarza dla świętego spokoju, ale może to tylko zęby. W sumie to Igor pierwszy raz zagorączkował do 38. Wcześniej nigdy. Ehh, spał z nami, całą noc przytulony do mnie jak kanapeczka...Biedaczek

reklama
nimfii tutaj nie ma czegos takiego jak l-4 na dziecko, wiec tylko urlop mi zostaje.

mikado w tym rzecz ze oni nawet nic nie powiedza ale nie wiesz co pomysla, wiesz ze dla Irysow zawsze wszystko jest "lovely" i "no problem" a tak naprawde nie wiesz co mysla. No ja tez mam nadzieje ze do soboty Kinga bedzie zdrowa

syl zdrowka dla Igorka, oby to tylko na zabki bylo i goraczka szybko ustapila

Moje dziecko sie wyspalo i nawet ma sily na zabawe

syl a mieliście jakoś niedawno szczepienie te po roczku? mi pediatra mówiła że po kilku dniach może być gorączka:baffled:
My mieliśmy szczepienie w środe ale był ryyyk (tylko zobaczyła igłę chyba z tej morfologi pamiętała bo to było 5 dni wcześniej) i żadnej do tej pory gorączki nie było i mam nadzieję że nie będzie.Dużo zdrówka
magipka ale miałaś pewnie bóla z tymi cycuchami...ja nie miałam jeszcze żadnych problemów u mnie od początku tylko szybki,tryskający wypływ mleka utrapieniem;-)ofkors teraz jest już oki;-)

No i Igor ma zapalenie ucha. Tak przynajmniej twierdzi lekarka dyżurna, on oprócz gorączki nie miał zadnych objawów, ale niby ma czerwone uszka, genralnie przyepisała antybiotyk Ceclor, do tego Euphorbium, aerozol do nosa, Pulneo krople, i acidolac, probiotyk.

W sumie to nie wiem ile ma to wszystko braĆ dni, ale chyba do końca? Jak macie jakieś doświadczenie to dajcie znać.

Na szczęście je, śmieje się. Nie wyglada na chorego.

Kochane mam problem bo zuzia ma okropnie odparzoną pupę sama nie wiem dlaczego ale mniejsza o to najgorsze ze nie wiem czym juz jej smarowac bo nic nie pomaga:-( pomóżcie
Jutro Was nadrobię bo zaraz mają do nas znajomi zajrzeć.
buzka

Weszlam przypadkiem tutaj i przeczytalam ostatniego posta wiec napisze.

Asia333 moja starsza córeczka ma bardzo delikatna pupke i czesto ma odparzenia, i u nas najlepszy jest krohmal, robie go normalnie a pozniej rozcienczam wode i przy kadym przebieraniu przemywam gazikiem.
Potem zasypuje to maka ziemniaczana. I zero chusteczek, duze wietrzenia.

No i u nas byl okres ze maka i krochmal nie pomagali i kupilam w aptece masc CLOTRIMAZOLUM i ona ladnie wygoila pupke.

syl- ja mimo wszystko bym zaczekała z tym antybiotykiem...jak dziecko ma zapalenie ucha to bardzo płacze bo to bardzo boli, ciągnie się za uszka itp. a może Igor ma 3 dniówkę?? a ma katar, że zapisała krople do nosa??pulneo to kropelki na kaszel więc tez nie widzę tutaj zastosowania. A brać do końca tego na pewno nie bo by z 2 tyg to brał do wykończenia buteleczki.No chyba, ze zdecydujesz się podać ten antybiotyk to wtedy trzeba wybrac do końca- on wystarcza na 5 dni chyba. Nie wiem twoja decyzja ale może poobserwuj go jeszcze jutro...Szkoda w dziecko nie potrzebnie pakować antybiotyk.Takie jest moje zdanie.

asia- maść tormentiol jest dobra na duże odparzenia w aptece 7- 10 zł. A jeśli też ma na wargach sromowych to możesz smarować fioletem ale na bazie wody - bron boże spirytusu:tak:

Ostatnia edycja:
Hello hello!!
Ale dzisiaj leniwy dzień mamy...
Byliśmy na 4h spacerku do Rynku, a tam już Bożonarodzeniowy Jarmark i ludziska waliły tłumnie. Można wydać trochę kasy na świąteczne pierdółki.
Po drodze zakupiliśmy Małej kozaczki w CCC, ze skóry za 40zł!! Przecena 50%. Nieźle, jak można nie przepłacać. Mała już w nich śmiga.
Oprócz tego nic mi się nie chce. Obejrzymy sobie dziś jakiś film...

nimfii, angie, mikado
- dzięki za troskę, pewnie to przez chorobę było, tak sobie tłumaczę

ankusch - no bolało jak cholera!! Nie mogłam się dotknąć

angie - dziwnie, że nie można brać L4 na dziecko, ale co kraj to obyczaj :-)

syl - zdrowiejcie!! My też we wtorek na szczepienie pędzimy :-)

asia - nam pomogło wietrzenie i Alantan Plus

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na szybko!
Maggipka wczoraj oglądałam "służące" polecam!
Asia Maja miala ost wargi sromowe po antybiotyku czerwone i podrażnione to robiłam clotrimazolum. U nas zawsze się sprawdza mąka ziemniaczana (na suchą pupkę!), mycie wodą i wacikiem (żadnych chusteczek!) lub tormentiol. Krochmal tez na pewno nie zaszkodzi.
syl ja z doświadczenia własnego Ci powiem że Maja juz kilak razy miała "czerwone" uszy ale żadna lekarka nie stwierdzila zapalenia ucha a miała już kilka razy badane, bo sie łapie czesto za uszka a zaczęła jak miala mega katar i myśleliśmy że ją bolą. dziecko z zapaleniem ucha drze się niemiłosiernie i jest nie do życia! Byliście na weekendówce z Igorkiem?? Jeśli tak,a mały ma fajny humor i nic poza temperaturą to ja bym sie wstrzymała z lekami i jutro poszła do zaufanej pediatry która normalnie prowadzi smyka. Szkoda Go faszerować lekami, jeśli nie ma takiej potrzeby moim zdaniem. Ewentualnie Nurofen, Ibum itepe.Zdrówka!!

kochane nie wiem czy dzis Was nadrobię. Ciężki weekend za mną. Chyba na leniwca obejrze nagrane programy "Ugotowani" i później "Masterchefa". Milego wieczoru jakbym sie nie odezwała już dziś.

Kurna zapomniałam wczoraj!!
martttika kochana przekaż Filipkowi najserdeczniejsze życzenia od cioci onany i Majeczki!! niech nam rośnie zdrowo!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry