reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Niuniunia my mieliśmy ostatnio podobny problem, Franek miał straszny katar i nie mógł spać, więc zasypiał na siedząco u mnie i jak mu przeszło nie chciał sam spać, rozwiązaliśmy to w prosty sposób, mój go usypiał, wtedy Franek bez problemu sam się układal do snu:-) powodzenia!

reklama
Cocca sama nie wiem co Ci poradzić odnośnie napadów złości Frania ja myślę ze ma taki okres i to przejdzie moja młoda jak jej coś zakazuje albo wezmę to tupie nogami albo się kładzie po podłodze ale ja na to nie reaguję.
Niuniunia gratuluję wyleczenia tarczycy!
Sabrina jejku współczuję nocki u nas dosłownie to samo :(
angie hehe a to was Kinga urządziła cwaniara mała:-) wiesz co moja Zuzia tez jest bardzo drobna w sumie nie wiem ile teraz wazny bo ostatnio jej nie ważyłam ale cos ok9 kg pewnie taka jest drobna i jej nic nie zrobię, a je normalnie i nie zauważyłam zeby było coś nie tak
nimfii tez dorwałam gazetke z biedronki i będę polować na tą ksiażeczkę co Gola kupiła Poli z tymi dzwiękami, faktycznie zabawki mają zdecydowanie tansze niz wszedzie. Tez kupiłam ten fotelik 4baby bo mamy dwa auta i nie mamy jak przekładać ciągle fotelika z jednego do drugiego tylko jeszcze go nie zamontowałam bo jakoś nie mogę tego montażu ogarnąć :/
mary pewnei ze wymień sobie na większy taki na styk to szybko będzie za mały
mirelka o co kaman? wal śmiało
Gola moja Zuzia też ogląda ra rę i ja padam jak ona mówi ra ra :-D
onanana trzymam kciuki za tatę! Fajnie ze się rozerwałas i nie miej wyrzutów sumienia
U mnie młyn, generalnie jestesmy rozdarci między pracą a sprzątaniem domu no i ja teraz przygotowanie imprezy dla Zuzi. Torcik już zamówiony będzie kubuś puchatek:-) sukienia dla jubilatki juz zakupiona, upiekę oprócz tego dwa placki i jakieś ciasteczka dokupie i tyle ze słodkości. Dwie sałatki i jakieś wędliny i wsio. Nie wiem jak sie pomieścimy do mamy zagracony pokój a 10 osób ma być dorosłych i 2 dzieci ale jakos damy radę.

Onanana wiem co czujesz, a przynajmniej się domyślam, trzymam mocno kciuki za Twojego tatę!!!

Franek śpi już 2 godziny, do niego to nie podobne, jak on mi teraz pójdzie spać o 20-tej?

Ostatnia edycja:
Hej Wam popołudniem.
Poczytałam, i zdążyłam zapomnieć co. Łeb mam już tak wielki od czytania o ZUSach, USach, innych pierdołach... Uhhh...

Cocca - u nas w UP to jest taki czad, że owszem, kursy są, a jakże... Ale warunkiem wysłania na taki kurs jest uprzednie znalezienie sobie SAMEMU pracodawcy, który od razu po zakończeniu kursu podpisze umowę o pracę :baffled:
mirelko - ja też jestem ciekawa, co takiego Ci się nie podoba?
Niuniunia - współczuję, ale nie mam pomysłu jak Ci pomóc...:-(
nimfii - to fakt, w Biedrze często można kupić fajne rzeczy (nie tylko zabawki) za małą kasę. Ja w ogóle lubię tam kupować, raz, że mam dość blisko (w sumie najbliższy sklep, 15-20 minut spacerkiem ode mnie z domu), dwa, że mimo panującej kiedyś opinii, że tam sam badziew dla biedoty, to mają często lepsze i tańsze rzeczy niż w innych sklepach.
mary - dobry pomysł z kombinezonami :tak:
I tyle zapamiętałam...:zawstydzona/y:
A ja na Mikołaja już zakupiłam prezent dla Maluta ;-) Wczoraj przy zamawianiu tego fotelika na smyku odkryłam, że punktami zebranymi na karcie payback mogę sobie doładować konto, dużo tych punktów nie miałam, ale na drobny prezencik wystarczyło:
Eichhorn, Labirynt, zabawka zręcznościowa - Simba - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Oliwka dostanie etui na tablet (który dostanie na urodziny, wiem kosmicznie brzmi, ale cała rodzina się zrzucała i jak się zaczęły nasze problemy to już głupio mi było to odwoływać, więc tak zostało i tablet już czeka na 29 listopada ;) ).

Aaaa... Jaki ja jestem antytalent jeśli chodzi o pieczenie... Postanowiłam dzieciakom upiec tort tęczowy na urodziny (mają wspólnie, w tę sobotę, bo i tak tylko rodzice G. przyjdą)... No i jako że nigdy nic nie piekłam, to zrobiłam dzisiaj na próbę jeden blat... Masakra, co mi wyszło...

Cocca- no właśniew czoraj mnie Pola 3 razy uderzyła, pierwszy raz jej się to zdarzyło, ale mowilam, że nie wolno, że mnie to boli, w końcu głos podniosłam, a ta cwaniara buzi mi dalam isię przytulała, niewiem czemu dzieci nas leją hehe. Dziś nt temat gadałam też koleżanką i są dwie szkoły,: jedna żeby zlewać to zachowanie ( żeby dziecko widziało, że nie ma zainteresowania ze strony rodzica) - ja to wykluczyłam, druga to reagować i tak też robię. Dziś na razie spokój ;) Powodzenia na pobieraniu krwi. Cieszę się, że mama dużo lepiej

anus - prawda, im blizej tym czesciej sie gdzies spozniamy ;)

asia333 - u nas bylo podbnie na urodzinach : 2 salatki, tort, ciasto iciasteczka, wedliny , i inne przekaski na zimno i strogonow na cieplo - pomiescicie sie my tez dalismy rade w s umie niewilkim pokoju, a jak tam przeprowadzka?? Czyli ra ra rządzi :-D

Niuniunia - pewno troszke czaasu trzeba, mala bedzie sama zaypiac

PS potwprek - u nas to samo z UP ,a dodatkowo teraz kasy nie ma- jak zawsze i wszedzie przed koncem roku. Nigdy nic nie zamawialam na smyku, ale widze, ze maja duze promocje - a jak z wysylka??

Ostatnia edycja:
No nic, wracam do was :-)
Zdążyłam już trochę poczytać i mam nadzieję, że nadrobię.

Cocca u nas Artur od kilku dni b.marudny, obstawiam zęby, jest rzucanie się na podłogę i "napady zwiotczenia"jak próbuję go odłożyć... Próbuję nie reagować na takie napady złości. Widac naszed dzieciaki przechodzą teraz taki okres. &&&& za wyniki mamy!
Potworek miło, że zaglądasz do nas częściej i że poukładało się co nieco u was. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
Gola chyba ci nie pisałam, że ja tez jestem pod wrażeniem jaka gadułka jest z Poliszonka, super córunię masz kochana! U nas też zdarzyły się "akty przemocy'-Artik mnie podrapał, aż krzyknęłam i chyba zrozumiał, że źle robi.
Mary- masz rację, że czasem człowiek jak się zmęczy, to od razu mu lepiej- wytwarzają się endorfiny :-) Super, że możesz wymienić te kombinezonki.
Onanana- fajnie, że się gdzieś wybrałaś z kumpelkami! Kochana każdy ma czasem smutny okres. Poczytuj nas i daj znać, jak będzie lepiej. Przytulaski!
Maggipka jak żyjesz, mam nadzieję, że lepiej!
Angie tak to jest z tymi dzieciakami, swoją prawdziwą twarz pokazują tylko przy rodzicach :-) Rozumiem, że martwisz się o wagę Kingi, ale myśłę, że z dnia na dzień będzie lepiej, dobrze, że mleczko lubi. A próbowałaś dawać mleczko z kaszką w butli?
Ssabrina mam nadzieję, że nocki będzą tylko coraz lepsze, może Małego bolał brzuszek, zmieniałaś mu ostatnio coś w diecie, może nowe mleczko? U nas też ostatnio ciężkie nocki, bo Arti miał chyba jelitówkę i budził się co i rusz albo trzeba go było przebierać, bo taki był spocony..
Mirelko-może jednak warto nam powiedzieć co cię drażni?
Nimfii dzięki za namiart ws.promocji w Biedronie, chętnie coś małemu kupię w normalnej, niewygórowanej cenie.
Niunia- rewelacja, że tarczyca sama się naprawiła! A jak Mała zasypia jak kładzie ją tatuś? Może to dobra recepta?
Anus czy ja się kiedys ciebie putałam jaka jest różnica między twoimi dzieciaczkami? Fajnie, że Mariczka tak ładnie zasypia!
Asiu kiedy przeprowadzka??

Kochany Olinku-sto lat w dniu 1 urodzin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zobacz załącznik 517342

U nas wszystko w porządku, goście urodzinkowi już nas nawiedzili. Mały ma jakiś kryzys i popołudniami jest nie do zniesienia.Oprócz tego biega po całym domu jak szalony :-) Mój J.miał dziś dłutowaną 8, narazie dzielnie to znosi, choć ponoć najbardziej kryzysowy jest 2-3 dzień po zabiegu (opuchlizna).
Cały czas nie wiem co z fotelikiem, dziś kolega dał mi ofertę odsprzedania mi używanego fotela firmy Bebe confort:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: BEBE CONFORT fotelik ISEOS TT 9-18kg

mieliśmy brać Maxi Cosi Priori XP a teraz sama nie wiem. Musimy się zastanowić. Generalnie podoba mi się w nim możliwość regulacji szerokości fotelika (pokrętłem).

Ostatnia edycja:
Jestesmy z powrotem. No i d*** z wymiany kombinezona. Moja mama nakrecila i okazalo sie, ze kupila go w zupelnie innym sklepie niz ja myslalam!!! :baffled::eek::crazy: No, trudno...

Niuniunia - mam nadzieje, ze jej to minie i bedzie ladnie spala w lozeczku! Wiadomo, ze duzo przeszla w szpitalu... A jakbys ja kladla do lozeczka i glaskala po glowce szepczac, ze jestes przy niej i nigdzie nie pojdziesz i poczekaj az zasnie? Moze czasochlonne, ale po kilku dniach powinno byc lepiej...

Cocca
- zdroweczka dla mamy! I powodzenia na badaniach z Franusiem!

Angun - Bebe Confort to jest blizniacza firma Maxi Cosi i maja tak samo dobre wozki i foteliki. Ale ja bym jednak uzywanego nie kupila. Wiadomo, ze od znajomego moze jest inaczej i wiecej zaufania, ale jednak nie masz 100% pewnosci, czy fotelik jest bezwypadkowy i w 100% spelnia swoje funkcje.

Ostatnia edycja:
Gola dzięki mam nadzieję ze faktycznie się jakoś upchamy. Ra Ra rządzi to fakt:-)
angun,Gola dzięki, powoli dopinamy wszystko i do 15 grudnia mam nadzieję ze sie przeprowadzimy bo w sumie wtedy skończy nam sie okres wypowiedzenia tego mieszkania. Kuchnia juz jest montowana własnie dzis dzwonił gość ze sprzęty do kuchni juz mamy do odebrania takze spoko. Wrzucę zdjęcia jak juz bedzie wsio zrobione.
Potworek w smyku są kapitalne zabawki tylko ceny dobijają ale tobie spoko sie udało z tymi punktami.
mary kurde szkoda ze nie udało sie w tym kombinezonem :/
angun to zwiotczenie występuje równiez u mojego dziecka, cwaniaki te nasze bobiki
Winki ucałuj Olinka i złóż życzenia wszystkiego najlepszego przede wszystkim dużo zdrówka i uśmiechu od cioci asi i Zuzi :*
p.s. zaprosiłam Cie na fejsie

reklama
Hej kochane

asiu - to już tuż tuż, ależ Ci zazdroszczę, to moje niespełnione marzenie - zawsze chciałam mieć domek! A wchwili obecnej to nawet z pokoju z kuchnią bym się cieszyła. :-D Koniecznie pochwal się kuchnią:tak: To serce calego domu! Bardzo lubię siedzieć w kuchni, nawet w tej naszej ciasnej. A własny dom najbardziej to się chyba docenia przy małym dziecku, wychodzisz na ogródek i już, zawsze można pod oknem zostawić śpiące dziecko na i kukać. Super sprawa:)

Hejka Angun fotelik bardzo m isię podoba, jeśli jest w bdb stanie i w dodatku od kolegi i cena spoko - ja bym brała! Widzę, że nowy sporo kosztuje:tak: Pola też ostatnio daje popalić. Ona strasznie pyskuje po swojemu jak coś nie jest po Jej myśli! No i płacz.
Gaduła zNiej starszna, to prawda i czasem łączy dwa wyrazy, np : baba maaa ( tzn baby nie ma) i rozkłada przy tym rączki na boki, albo mama bam i tak mnie woła jak coś spadnie, ale jeszcze rzadko to jej się zdarza , kilka razy dosłownie. Fajnie , że Arturek tak biega, Polisz od wczoraj znowu chodzi ( pisałam , że od sb nie chciała chodzić, chyba po spotkaniu z futryną). A młody chodzi cały czas na dwóch nóżkach, bo u nas w dalszym ciągu więcej na 4. Ale jak wstanie to idzie tempo zabójcze ma:)

potworek - dzięks za info, prezenciocha fajnego małemu sprawiłaś, ja kupiłam książkę włożę pod łóżeczko, albo pod poduchę, ciekawa jestem reakcji małej ;) A jak Oliwka w szkole?

mary
- szkoda , że się nie udało wymienić kombinezonu, widziałam info na zamkniętym ,ale fajnie :D No i czekamy wszystkie na fotorelacje ! :)))

Do góry