reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Anus przyjmijcie spóźnione zyczenia urodzinowe dla MAriki :tak:
Winki najlepsze życzenia dla Olinka ;-)
Ja właśnie wróciłam od dentysty..brr jak ja nie lubię dentystów(chyba już wolałabym być płatnym mordercą niż dentystą.. :-p) niestety przede mną leczenie kanałowe..więc jeszcze parę razy się spotkamy:no: choć dentystka całkiem miła i na pewno poznana w innych okolicznościach wydałaby się mniej sadystyczna :-D tylko po co ja tyle cierpiałam..?? człowiek jednak głupi, faszeruje sie hurtowymi ilościami środków przeciwbólowych, nie je , nie śpi.. a w końcu itak musi iść do dentysty.. czy i ja naiwna sie łudziłam, ze samo przejdzie.. :-p
Cocca chyba Ty pisałaś o tych histeriach smyka, moja Zuzia wszystko ostatnio próbuje wymuszać płaczem( rykiem-chyba będzie lepszym określeniem na to co robi :-p) 2 piętra niżej słychać jakby ją ze skóry obdzierali a to tylko ja nie pozwoliłam jej wyciągać śmieci ze śmietnika.. ostatnio "nie wolno" działa na nią jak płachta na byka.. ale to taki wiek, pokazuje jak potrafi, ze koniecznie by chciała.. synek był starszy jak miał "etap na bicie" to stawianie do kąta za każdym razem poskutkowało, ale w tym wieku.. nie wiem biedna co Ci poradzić..może on się czuje odrzucony, bo jak mówisz mama go rozpieszczała a teraz mu nie wolno, Ty masz mniej czasu bo musisz zajmować sie mamą(co jest zrozumiałe), może to takie jego wołanie o uwagę..??

reklama
U nas stał się cud - Wiki zasnęła w wózku, fakt, że włączyłam muzykę i śpiewałam.

A u taty Wika chętnie zasypia na rękach bo on ją doi tego przyzwyczaił przed szpitalem a ja walczyłam z nią żeby sama zasypiała

Gola polpyla coraz częściej na 2, ale jest ostrożny i się tak nie rozpędza, nawet zawraca i okręca się na 1 nóżce i wstaje z podłogi z kolanka :-) Tak myśłałam, że Polcia się z powrotem przekona do chodzenia. Dziś wieczorem mały tez przywalił w futrynę, ciekawę czy się zniechęci.
Aqua masz rację, nie warto się faszerować lekami, lepiej iśc wcześniej, zawsze możesz poprosić o znieczulenie. A dzieciakom trzeba skutecznie odmawiać, jestem tego samego zdania, muszą wiedzieć, gdzie jest granica.
Asia to fajnie macie! My już powoli zapychamy to nasze 60m, ale nawet jak będzie 2 bobik, to się pomieścimy. Wiadomo, każdą powierzchnię można skutecznie zagracić ;-)
Niunia to super, że szybko zasnęła, powoli możecie ją uczyć zasypiania w łóżeczku.

Artik pokąpany i nakarmiony, właśnie baba go usypia ;-)

Hej kobitki poczytałam co u was ale nie odpiszę żadnej padam na twarz dziś. Olek padł o 19 sam już się pokładał i nawet mleczka nie dopił. Moje dziecię już lepiej kupki ładniejsze, dziś był pilnowany do jedzenia co 3 godz bez podjadania i ładnie zjadał całe porcje, bez sensacji się obeszło. Straszny łobuziak się z niego robi szczególnie jak ma starszych blisko siebie.
Dobranoc mamuśki.

Gola - Oliwka w szkole... Temat rzeka... Buty zryte, ciuchy poplamione farbami, tony piachu wszędzie, milion kredek zużytych, itd. Ale radzi sobie, proste słowa już czyta, coraz lepiej liczy. Jedynie mają w klasie takiego zbója i niedawno znowu gdzieś Oliwkę obtrzaskał, nawet po twarzy, ale pani została poinformowana i miała rozmawiać z jego rodzicami, od tego czasu już jej nie bije. Ale dostała pozwolenie samoobrony jak ją jeszcze raz zaczepi.
Generalnie - ja jestem zadowolona, Oliwka zadowolona, także jest ok :tak:

asia musicie sie przemeczyc z ta przeprowadzka. Masz racje najgorsze to te sprzatanie, ale jak teraz zrobisz sobie na cacy to bedziesz wiedziala ze masz czysciutko.Urodzinki na pewno beda udane, bo najwazniejszy jest tort i Jubilatka przeciez.
angun roznica wieku jest prawie trzy latka, choc rocznikowo dwa,bo Olaf jest ze stycznia 2009,a Maryska z listopada 2011. Dobre z tym rzucaniem na podloge, mysle, ze troche nas testuja na ile im pozwolimy. Fotelik bardzo ladny, od znajomego nawet bym sie nie zastanawiala, to tak jak my przesadzilismy Marike na maxi cosi po Olafku, wiadomo, ze nie kupimy drugiego nowego.
maggipka jak zdrowko?
aqua ​ja odkad ogarnelam swoje zeby to juz chodze regularnie. ale najsmieszniejsze jest, ze jakbys u Dziecka zobaczyla mala dziurke to bys leciala na drugi dzien z nim do dentystki, a sama chodzilas,odkladalas,cierpialas.Tak to jest z nami Mamami. ja mam to samo ze swoją, mysle ze nasze córki by sie dogadały. Cwaniary Małe rosną, och już te drugie Dzieciaczki zupełnie inaczej sie chowają, bo nie pamietam u Olafa takich wrzasków, na pewno nie gdy miał Roczek.

Ostatnia edycja:
Hej mamuśki!!
U mnie stan chorobowy trwa. Mąż wyjechał na 2 dni, ja jeszcze ledwo żyję, więc wezwałam na dzisiaj na pomoc mamę. Przyjechała, wzięła Małą na 2h spacer, pobawiła się, pomogła wykąpać i pojechała. No to siedzę sama, oglądam tv, zaraz będzie Porodówka, rozczula mnie to od kiedy mam Małą, a wcześniej taka anty-dzieciowa byłam :-) Ach, życie bywa zaskakujące.
Piszecie o szczepieniu - czy to kolejna dawka odra/świnka/różyczka??
Coś miałam jeszcze popisać, ale mózg mi nie pracuje i zapomniałam.
Reasumując: Mała zdrowa, mama dogorywa, tatę rozkłada :-)

mary-beth - a możecie tak wymieniać bez paragonu?? I powiedz mi, na przyszły rok, to jaki rozmiar będziesz brała?? Chcę coś po sezonie taniej kupić już na przyszłą zimę

sabrina - bidula, przytulam, bo doskonale wiem, co to nieprzespane noce

onanana - oby tato zmądrzał!! Czasem potrzeba mocnego ciosu, by coś się w człowieku zmieniło

nimfii, cocca - kurczę, a ja od razu z dnia na dzień dałam Małej 3 zamiast 2, na szczęście nic jej nie jest. Co prawda ona pije butlę max 1-2 razy na dobę, bo głównie cyca doi

cocca - może Franek odczuwa teraz, że mniej czasu się mu poświęca, bo jasne jest że opieka nad mamą też ci zajmuje czas, więc walczy o uwagę. Rób tak jak robisz, przytrzymuj, przytulaj i mów, że cię to boli. Nawet takie małe dzieci są w stanie zrozumieć

nimfii - moja już od sierpnia jeździ w 2-gim foteliku, ale czasem jeszcze włożę ją do tego starego, jak biorę drugie auto, i tak śmiesznie w nim wygląda, choć spokojnie się jeszcze mieści. Zmiana na 2-gi fotelik była przełomem, bo zaczęła spokojnie znosić podróże, nawet długie

niuniunia - kolejny dowód na to, że dziecko uzdrowiło mamę!!

mirelka - no kochana rozpętałaś niepewność...o co chodzi??

asia, gola - a co to za bajka ta rara, nie znam

angun - dzięki kochana, że pytasz, no troszkę lepiej jest ale szału nie ma. Co do fotelika, to całkiem fajny on jest, nawet się zastanawialiśmy nad nim, ale ostatecznie kupiliśmy Maxi Cosi Tobi

angie - no to musicie częściej kogoś zapraszać w porze jedzenia, albo zabierać Kingę gdzieś, będzie jadła przy ludziach

anus - ale zazdroszczę, że dzieciak sam zasypia, ja jeszcze o tym marzę...

STO SŁODKICH BUZIAKÓW DLA OLINKA!!!

ASIA to fakt ten 4baby nie ma latwwego montarzu.

POTWOREK Biedronka to i moj najblizszy sklep i duzo w nim lubie kupowac. Ten tort teczowy to swietna sprawa ;-) a jak robisz go na biszkopcie to mozesz sobie dokupic taki fix do biszkoptow a wtedy ladniej wyrosna. Albo dodatk troszke maki ziemniaczanej albo budyn w proszku to tez ladniej utrzyma biszkopt.

MAGGIPKA bylo i tak ze w tym malym foteliku jechal dwulatek sasiadow ;-) takze spoko jest naprawde pojemny ten nasz foteliik. Przy Macku mialam zupelnie inny i tez musialam wczesnie wymienic na drugi.

dziewczyny ledwo tu ogarnelam watek a nie bylo mnie zaledwie kilka godzin :p byla u sasiadki na cieciu i farbowaniu wlosow. Ona jest fryzjerka. Takze mam jasniejszy kolor ale wyszlo troche jak pasemka bo tak wtapia sie w stary odcien ciemnych wlosow. I znow mam grzywke :p ostatni raz mialam chyba przed ciaza pierwsza jak jeszcze pracowalam :p takze juz padam do lozka.

Ostatnia edycja:
reklama
nie dokończyłam posta....
potworek tablet fajna sprawa, my kupilismy uchwyt na nagłowek do samochodu i służy nam za dvd samochodwe. Generalnie kupilismy go z takim przeznaczeniem, ze do auta i do samolotu żeby zająć Olafa, ale ostatecznie ja z niego najwięcej korzystam. Czytam sobie BB jak Marika zasypia. :-)
niuniunia fajnie, ze Wiki sama usneła.
maggipka dobrze ze Mama przyszła na ratunek :-) moja umie sama zasnąć, ale jak ją noszę na rączkach to trwa to 10 minut, a sama pol godziny. Wiec jak mam duzo rzeczy do robienia to ide na łatwizne i usypiam na rekach. Wieczorem od jakiegos czasu zasypia sama w łóżeczku, ale jak tylko przekraczam próg pokoju jest awantura. Wracaj do zdrówka!!!aaa u nas dziś były trzy kłucia - odra,swinka, różyczka, trzecia dawka pneumo,meningokoki, ale tutaj troche inny kalendarz szczepień jest.
mary beth to lipa z tym kombinezonem. Ech ja nieraz coś dostałam co było przymałe, ale czasami ciężko utrafić z tymi rozmiarami. Ale może akurat Mia w nim przezimuje :-)
helenka pewnie zdrowiej tak po troche, ale częsciej. jejku jakbym chciala, zeby moje dziecko po 19 szło spać.
mirelka ale to nie zdrowo tak dusić w sobie. wiesz o tym??? ;-)

ja dziś poszłam sama do ASDY!!!!! kurcze ale jakoś tak dziwnie sie czuje jak nie pcham wózka i nie prowadze Olafka :-) normalnie nie mam co z rekami zrobic. (z powrotem juz miałam dwie siatki) ale musiałam choć na chwile wyjść z domu. Marika drugi raz ładnie pospała - trzy godziny. Słabo dziś jadła, ale jutro gotuje rosol to sie dziecko w koncu porzadnie naje. Dobrej nocki!!!

Ostatnia edycja:
Do góry