reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry.

MARICZKO- Wszystkiego najlepszego ślicznotko!!!!!:-D:-D

potworek - gratki za zaszczytne II miejsce :):tak::tak: Ja czasem (może z 4 razy) kupuję w Smyku, ale teraz też za bardzo kaski nie mamy :(

nimfii - ja też zombiak byłam od 3 dni, dziś wstałyśmy 6:40 ;)

mirelko - ja też lubię gotować, a kuchnia moich rodziców, mała , ciasna jak domek dla lalek, nie mam tam swoich rzeczy :( Marzy mi się piękna MOJA WŁASNA kuchnia!!!!!! Tak w ogóle to najbardziej lubię zawsze w kuchni siedzieć ,mimo, że ciasnota i lubię oglądać meble kuchenne;)

Obębniłam UP, wqrwiłam do granic panią Doradcę Zawodową - powiedziałam, że niczego od nich nie oczekuję, że nie znam nikogo komu pomogli by znaleźć pracę, że statystyki podają , że w 2011 11% zarejestrowanych UP pomógł znaleźć robotę.
Zapytałam, czy jeśli nie całość to może część mojej podyplomówki mi dofinansują - nie mamy pienię∂zy usłyszałam i pytanie po co się w ogóle rejestrowałam - żeby mieć ubezpieczenie i dostać zasiłek, który m isię należy !!! Pani pyta czy tylko po to ? Odpowiedziałam, że tak, bo i tak wiem, że pracy m inie znajdą...Ze nawet staż absolwencki ,sama sobie załatwiłam!! Żenada, cudny kraj nad Wisłą :( Już nie chciałąm jej mówić, że ten cały pośrednaik jest p oto, żeby dawać pracę, ae im babom tam zatrudnionym, a nie bezrobotnym!
Wypuściła mnie po 15 minutach :-)

Polcię nakarmiłam, usnęła przy cycu, ozstał z nią tata, aja szybko do UP, teraz do przychodni na szczepienie

reklama
Witam sie!

My juz po szczepieniu. Mia w super formie i mam nadzieje, ze tak zostanie i nic sie nie przypaleta w postaci np. goraczki...
Mi glowa peka, wiec zlopie kawke... Jeszcze nie zdazylam poczytac, co slychac u Was, ale pracuje nad tym.

Anus, Leika - sto lat dla Waszych maluchow!!! Niech Wam pieknie rosna!

Załączniki

• imagesCAEV8A93.jpg
    imagesCAEV8A93.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 18
Hejka mamuśki!!

Ja rozłożona na maxa, choróbsko mnie dopadło i rozłożyło na łopatki. Ale Mała uratowana :-) Nie mam siły pisać, tylko wam miłego dnia życzę.

Sto buziaków dla Mariki!!

No i spóźnione dla Igorka i Wiki!!

Ps. Ale się zrymowało :-)

potworek przepraszam, ze sie wtrace a nie myslalas zeby za to kupic prezenty na swieta czy cus? ja wiem, ze smyk to drogi sklep, ale mialabys wydatki z glowy.
Gdybym była w innej sytuacji, to pewnie bym tak zrobiła. Ale w momencie jak ja się zastanawiam, za co jutro kupię mleko dla Maluta, to uwierz, nie w głowie mi prezenty na święta...
No nic, będę szukać, może ktoś się znajdzie chętny...

Gola - ja w UP spędzam zazwyczaj 2 minuty :baffled: Pani szuka mojej karty, ja w międzyczasie rzucam okiem na oferty pracy, których jest z miesiąca na miesiąc coraz mniej, składam autograf i tyle... Ale... Chyba już nie będę musiała się tam pokazywać :-)

potworek przepraszam na prawdę nie wiedziałam :-( mysle, że chetny jakiś sie znajdzie. trzymam kciuki!!!!!
mary beth fajnie, że juz po szczepieniu, my jutro chyba mamy.
maggipka wracaj do zdrówka szybko. Dobrze, że Amelka zdrowa.
gola tak sie w sumie zastanawiam po co te UP są - wstretne babsko. Było trzeba jej na koniec powiedzieć, że nagrałas waszą rozmowę :-)
mirelka moja też ostatnio sama zasypia w dzień, ale dzisiaj zasypiala pol godziny i pol godziny spała - nic nie zdarzyłam zrobić :tak:

Hejka ;-)
Dziewczyny nie piszę bo nie mam głowy do pisania a poza tym coś mnie się jakieś choróbsko czepiło ..nie możemy znaleźć stancij w miarę niedrogiej :-(w Grudniu otwierają lotnisko i w związku z tym ceny poszły w górę a czas nas goni.
Martyna niby lepiej się ma ale coś ciągle w nosie jest i nie mogę wyciągnąć jutro idziemy na szczepienie ciekawe czy zaszczepi...wiecie co dziś zajrzałam jej do buźki te 4 coś wybić się nie mogą prześwitują a nie chcą ale zauważyłam dziś coś aż się przestraszyłam..tam gdzie 4 pod dziąsłem coś czarnego się zrobiło kurcze nie wiem może krew tam się zebrała:baffled:Pamiętam jak 1 jej się przebijała to dziąsło było poharatane i krew było widać może i teraz tak będzie..Przestawiłam Martynę na jedną drzemkę na 12 bo jak ma 2 to szaleje do 23 i jakoś sie udaje ją położyć raz.

Buziaczki dla kolejnych naszych roczniaczków-rośnijcie zdrowo :-)

anus oj króciutko Marika pospała może 2 drzemka będzie dłuższa, moja posła 2 godz. co nieco udało mi się zrobić:tak: powodzenia na szczepieniu
Gola oj szkoda słów na te wszystkie UP podobno mają być kontrole i UP mają być rozliczane za wykonaną pracę na rzecz bezrobotnych i nie tylko oby to coś dało:nerd::crazy:
Mary to fajnie że Mia po szczepieniu ok.:tak:
Maggipka oj kochana wracaj do zdrówka szybciutko,:tak:
Potowrek to powodzenia obyś nie musiała się pokazywać w UP:tak: niech Wam się układa jak najlepiej :tak:

my po godz. spacerku całkiem przyjemnie jest na polu :tak:mała szaleje w łóżeczku, :tak:

gdzie reszta mamuś się pochowała, piszczcie kochane smutno się tu robi.;-):-)

edit.

Ankusch to o której Martynka teraz chodzi Wam spać? u Nas już od miesiąca tylko jedna drzemka, ok 10.00:tak:
oj szkoda że nie możecie znaleźć stancji trzymam &&&&&& oby Wam się coś fajnego trafiło.:tak:
Zapytaj jutro o te dziąsełka ze Cię niepokoją może jest tak jak piszesz, powodzenia na szczpieniu:tak: Zdrówka życzę.

Ostatnia edycja:
mirelko Martynka zazwyczaj wstaje o 7.30 i o 12 kładą ja na drzemkę tak ok 2h spi ( wczesniej o 11 i o 16 szła spać i szalała do 22-23 ) a tak to o 20-21 pada spać.
Ja myślę że te ząbek wyjdzie tuż tuż i tego krew pod dziąsłem..sama nie wiem.
U nas dziś tatus z mała wyszedł na 30min bo siedzimy w domu od środy.

Ale sie dzis zakrecilam :-) czas miniol mi taki piorunem ze szok :-D
Rano wlaczylismy sobie bajke Cars 2 - po raz pierwszy ogladalam i bez kitu ale wciagnelam sie bardziej niz Maciek :-D Potem pogralam w gre myfantasticpark.pl a potem wzielam sie za pieczenie jablecznika z kruszonka :-D
Zajadam sie moim pysznym jeszcze cieplym :-D Uwielbiam!
Powiem Wam ze od jakiegos czasu ogladam czesto Master Chefa Junior i te dzieciaki mnie niesamowicie inspiruja! Jak dla mnie trzymaja wyzszy poziom niz nasze polskie mastery :-p
Mysle wlasnie zeby zalozyc soebie jakiegos bloga kulinarnego :tak:

anus w takim razie moga tez byc to jakies objawy pochorobowe :-( 3maj sie zdrowo!

gola
to pospalas sobie, co? ;-) a gdzie te czasy co sie spalo do 9 :-D
Kurde mnie tez sie marzy duza kuchnia, a nie ta co jest metr na metr wolnej przestrzeni :-(
I dobrze dogadalas babce w UP :laugh2: Musze zapamietac na przyszlosc, bo argumenty mialas trafne ;-) One mysla ze sa mądre - tak samo jak urzedasy w Urzedach... maja zatrudnienie na przyzwoitych warunkach to latwo innych oceniac z gory :eek:

ankusch przy tych wiekszych zebach moze zbierac sie krew pod dziaslami, niestety... Ale to raczej nic groznego ;) niektore dzieci maja nawet dość spore pęcherze w miejscu gdzie ma przebic sie zab.

anus leika 100latek dla dzieciaków z okazji urodzinek :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry