reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
nimfii a mi pierwsza czesc carsow lepiej sie podoba, bo druga jest trudniejsza do zrozumienia dla Olafa. :-) mialam sie spytac dawalas gdzies przepis na swoj jablecznik, ja mam jablka od mamy i chcialam cos takiego zrobic na niedziele. pomysl z blogiem fajna sprawa, bedziemy zagladaly chetnie.
ankusch ​faktycznie te czworki dlugo Wam ida, ale to kawal zeba, maz ostatnio mowi ze Marice szostka wychodzi.....a to tylko jedna czworka taka wielka. lipa z ta stancja,i ze ceny poszly w gore, no kurcze nie mialy kiedy.
aqua polecam bajke mali einsteini, tam jest rakieta zamiast samochodu. Moj Mlody tez woli pierwsza czesc carsow. a toy story Twoj lubi? bo u nas jakos nie zrobila furory, generalnie jak jestesmy w polsce to wiekszosc bajek na mini mini jest na topie, bo nie ma ich nq codzien.
gola norma z tym spaniem. fajne, ze szczepienie bez plczu, ze Panna Pola taka grzeczna i wie jak i kogo oczarowac. Mama pewnie dumna ze swojej Ksiezniczki. u nas powoli zaczyna sie gadanie, i czasami mam doslownie wrazenie, ze Marika mowi do mnie "dawaj" "ide", na pewno bedzie szybciej gadala od Olafa.

dziekujemy Wam za zyczenia. jest nam strasznie milo i przyjemnie.
Marika dzis nie byla soba,nciagle plakala, denerwowala sie, chyba ida czworki na gorze, ale jak wkladam palca do buzi to jak lew paszcze otwiera i gryzie,aj aj jak boli. Druga drzemka trwala 15 minut,ale to moja wina, bo zostawilam telefon w jej pokoju. Pozniej jakos ja przetrzymala do wieczora i usnela kolo 20.

AQUA pewnie tez roznica wieku robi swoje ;-) maciek z tych pojazdowych bajek to lubi chuck i przyjaciele oraz tomek i przyjaciele ;-) boba budowniczego i stacyjkowo oglada ale widze ze ma zupelnie inne zainteresowania. On lubi edukacyjne o alfabecie albo cyfrach. Generalnie Mini Mini rzadzi. I nawet o lalkach barbie albo kucykach pony obejrzy ;-) bardzo podoba mu sie postac spidermana ale bajki mu jeszcze nie puszczalam. A moze twojemu juz spodobalby sie batman, spiderman, superman?

ANUS robilam jablecznik dokladnie z tego przepisu co ostatnio wkleilam na ksiazce kucharskiej dla was na ciasto ucierane. Ja na nim robie najwiecej ciast. Z ta modyfikacja ze dodalam 2 opakowanie budyniu waniliowego w proszku, zostawilam sobie 1/4 kostki margaryny do kruszonki, a jablka 4szt staralm na grubych oczkach, odcisnelam sok i wymieszalam z ciastem. Zostawilam na wierzch wiecej biany z bialek aby zrobic piankena ciasto a na pianke dopiero kruszonke. Kruszonka to 1/4 szkl cukru pudru, 1/2 szkl maki i do tego wlana roztopiona margaryna ta 1/4 kostki. Wszystko razem zagniesc. Acha wlozylam do malej foremki jak na keks i pieklam 50min. Pieknie uroslo. Pycha.

z tym ze tam sa tylko te 4jablka ale jutro moge ci wrzucic przepis na szarlotke z 1kg jablek na duza blache ;-) tez mam duzo jablek i pewnie zrobie te szarlotke niebawem.

Ostatnia edycja:
Hej laseczki my u babci. Olek w niebie bo ma swoją :Anię" Oczywiście nie obyło się bez atrakcji i zwymiotował wszystko co zjadł przed spaniem. Nie wiem co z nim jest chyba dosyć często się mu zdarza ostatnio.

Gola u nas też ostatnio słabo z apetytem, nie zmuszam go będzie chciał to dostanie jeść. Może Polci przejdzie lada dzień marudzenie i zacznie ładnie jeść. Dobrze powiedziałas babom z UP.

anus 100latek dla Mariki.

Ostatnia edycja:
Hello z przeziębielandii!!

Dogorywam na kanapie... mąż się mną opiekuje, ale jutro na 2 dni wyjeżdża - szukam chętnej/chętnego do przejęcia jego stanowiska :-)

Co do jedzenia - to u nas zupełnie na odwrót. Mała je tyle, że gały mi stają!! Wszystko lubi, nie pluje, wcina ze smakiem, najlepiej rybkę, mięsko, warzywka do rączki i gryzie sobie, a czasem tak fajnie głośno wysysa te warzywka... i mówi mniam... Jak jest głodna, to nie da żyć, drze się na całą chatę - ammm i pokazuje na usta (mamusia tak nauczyła), albo krzyczy dajjjj. Nie odpuści. Aż się boję, żeby pulpecik się z niej nie zrobił. Póki co jest fajna zgrabniutka, taka sprężysta.

gola - chyba przeoczyłaś mojego posta o śnie...

anus - coś miałam ci pisać, ale zapomniałam, no to pozdrawiam :-)

nimfii - ale mi smaka narobiłaś tą szarlotką, może jak się pozbieram to też zrobię

anek - pisałaś gdzieś o książeczkach - moja Mała też dosłownie "połyka" książki, wszystkie są poszarpane, gryzoń jeden!!

Leika, Anus- sto latek dla waszych pociech!!!!!
cakecandles_poohbearhunnypot1_300x300.jpg

Nie mam dziś siły kochane, jutro muszę na 7 zawieźć męża na wyrwanie 8-ki do szpitala a jeszcze daleko nam do położenia się spać, bo rodzinka nadal u nas :-D Buziaki, spokojnej nocki!

hej
wpadłam złożyć życzenia z okazji Roczku Wszystkim Dzieciaczkom :tak: Dużo Zdrówka dla was kochane maluszki
gola współczuje przeżyć w UP a pani to pewnie słucha tego kilka razy dziennie ,dzisiaj w RMF-ie ludzie przysyłali gdzie są wg nich najpiękniejsze zakątki kraju no i w pewnym momencie prezenter mówi że w takim razie skoro mamy taki piękny kraj to czemu ludzie za granice wyjeżdżają - dla mnie odp była oczywista że dla pieniędzy i lepszego życia :-(
mary fajnie że już po szczepieniu , nam już 3 raz przesuwają , więc idziemy dopiero za tydzień
kurcze nic więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

Hejka ponownie.
Z kartą sobie poradziłam, po prostu dołożyłam trochę i zakupiłam fotelik. Niestety, nie stać mnie na taki za 700 zł, więc musiałam się zadowolić tańszym, ale wygląda ok.
Jestem okropna, bo powinnam to wcześniej zrobić - wszystkim roczniakom życzę zdrówka i szczęścia, chociaż na fb staram się to robić, ale duże mi umyka.
Jutro czeka mnie wizyta w UP celem wyrejestrowania się... I tym razem pewnie spędzę tam od cholery czasu... Do tego Malucisko ma szczepienie, ale glut mu poleciał do kolan, znając życie - będzie odłożone, chociaż podejrzewam go o kolejne zęby... Zobaczymy.
No i się pochwalę - kiedyś pisałam, że przeszliśmy z G. na e-papierosy i trwamy, oszczędności są dla nas ogromne, poza tym na pewno zdrowiej jest nie wciągać w siebie tysiąca szkodliwych i rakotwórczych substancji (chyba?), w domu pachnie (niestety, ale nawet jak się pali na balkonie to nie ma co się oszukiwać - w mieszkaniu też czuć, skoro teraz czuję, jak sąsiedzi jarają...).
No i co u nas... Malut nic nie mówi (to na pocieszenie dla tych co się przejmują), chociaż nie, przepraszam, zaczął się uczyć angielskiego, pokazuje na coś i mówi "diiiiis" :-D I w sypialni, gdzie stoją moje miśki z akcji Kup misia jak się go ktoś zapyta gdzie są misie to paluchem pokazuje. A tak poza tym to robi rozpierduchę z siostrą i mam ich dość :eek::-D
Postaram się wchodzić częściej, bo humor mam lepszy, chętnie poczytam co u Was.

AQUA ANUS Jjeszcze z bajek zapadla mi w pamiec : jak wytresowac smoka ;-) a tak to Maciek glownie krotkie oglda. Stare lubi odgrzebywac np pingu, reksia, bolka i lolka ;-)

HELENKA moze od mleka jednak te wymioty? Ma brzydkie kupy. Wysusza mu sie skora?

POTWOREK jaki masz fotelik? Ja tez nie chce najdrozszego ;-)

Ej ale mi Kuba numery robi. Wstaje o 6 ze niby wyspany a po kilku minutach marudzenie ze chce spac :-/ zamiast spokojnie dospac i odpoczac to on mi lazi i marudzi.

reklama
Do góry