reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Dziewczynki sorry ale ja nie nadrobię dzisiaj, może uda mi się jutro ale szczerze wątpie, bo dziś mi doszedl stos faktur a jeszcze mam stare rzeczy do poksiegowania i pewnie zmarudzę cały dzień...
U nas dziś mega intensywnie. Po pracy musiałam do domu skoczyć po rzeczy Mai i wózek, potem po Maje do żłobka, do mamy po rzeczy dla taty, potem wio na Kato, po D do pracy pojechałam, do SCC do CCC po buty dla Majki, na centrum Kato do taty do szpitala i wróciliśmy do domku przed 8... Padam na pysk. Maja znów dziś w żlobku miała 37,3 i nic poza tym. Po południu już nic jej się nie działo. Mam nadzieję że to ząbki...
Filipkowamama bardzo dziękuję za zaproszenie!!! kurde byłoby extra się spotkać!!! Jeśli dziewczyny będą na TAK to ja również! Gola ja mogę was zgarnąć po drodze jakby co, lub mirelko Ty możesz się przesiąść do mnie i nie będziesz musiala pylać 80 km, tylko 40.
To tyle na dziś. Idę się kąpać....

reklama
Witajcie dziewczyneczki.
wpadam tylko powiadomić że żyjemy i mamy się dobrze.i żebyście o nas nie zapominały :). nie mam czasu na razie na BB bo od 11 do 17 30 jestem w pracy zanim dojadę do domu to jest 19, zanim zrobię coś w domu ogarnę Nadula to już padam na pysk... no i na dniach się przeprowadzamy z Łodzi do Zgierza więc zrozumcie mnie :sorry2:
po preprowadzce i ogarnięciu się obiecuję poprawę :-)
Nadula zdrowa i co raz bardziej szalona (co widac na filmiku na fb)
Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam mocno razem z Nadulą :tak:

Hej mamuśki!!

U nas noc OKROPNA, już dawno takiej nie było, milion pobudek, płacz, utulenie, płacz i tak w kółko. Jestem zmęczona, padam. Ale rano miała za to mega długą drzemkę, bo ponad 2.5h, a ja z nią - nie dałam rady!! I tak pomyślałam o tych mamuśkach, co do pracy biegają, masakra na przykład po takiej nocy.

Poza tym ok. Poodpisuję wam.

nimfi - a czyli jednak 3-jeczka jest dobra :-)

anek - no ja też na enfamilu jadę, tzn. dodatkowo, bo głównie to cycek. I faktycznie, wczoraj jak otworzyłam puchę, to mi tak ładnie zapachniało... A to co my w dzieciństwie jadłyśmy to chyba Milupa była...

gola - kriokomorę bierze się w seriach po 10 zabiegów, kosztuje 180zł całość, ale można na NFZ, tylko długo się czeka, u nas we Wro nawet do 6mies. Ale pomaga naprawdę, ja już niejedno wypróbowałam na ten mój doskwierający kręgosłup, wiec wiem co mówię - lata treningów dają o sobie znać.
Krem z dyni ja robiłam :-) Przepis prosty: w garnku podsmażyć pokrojone kolejno cebulę, czosnek, ziemniaki, dynię, zalać bulionem i gotować, potem dodać przyprawy curry, kurkumę, sól, pieprz. Zmielić. Jak robię dla Małej to mniej przyprawiam, i tyle :-) Smacznego!! Daj znać, jak ci wyjdzie.

aqua - a 3 to już junior??

sabrina - ja probiotyk daję profilaktycznie co jakiś czas, moja Mała jest wcześniakiem i tak nam doradzała pediatra

mikado - a może ta skaza już ustąpiła, sprawdzałaś??

mirelka - no właśnie u nas też ta noc koszmarna była

ankusch - my też zawsze w trójeczkę do doktorki

angie - brawa dla Kingusi

angun - chodziłam, ale to jeszcze pogarsza sprawę

aneczka - to jakie mleko dajesz??

STO LAT W RADOŚCI DLA SAMIEGO I MII !!!!!!

Anek a dlaczego dawałaś Zosi mleko bez laktozy, ma alergię?
Nie mam pojęcia jak to jest z tą alergią u noworodków, ale tak mi poleciła pediatra. Ja już w ciąży musiałam całkowicie odstawić mleko i jego przetwory, bo po nich czułam się fatalnie i dużo wymiotowałam. Po kolejnym odwodnieniu i kroplówkach na patologii, mój gin powiedział, żebym może odstawiła to mleko i zobaczymy, c będzie z wymiotami i faktycznie - przestałam.

Jak zaczęłam Zosię karmić piersią, to jadłam "normalnie" bez diety, jak mi lekarze na Ujastku kazali i zanowu zaczęłam pić mleko.... bo je uwielbiam. I Zośka (do tej pory nie wiem czemu) została obsypana na całym ciele i jak miała 2 tyg. to była 3 dni w szpitalu i miała jakieś kroplówki.... na odczulenie (sorry, ale ja z medycyną nie mam nic wspólnego i piszę o tym dość chaotycznie). Wtedy pediatra kazała mi znowu kategorycznie odstawić cały nabiał i trzymać ścisła dietę a jeśli chcę Zosię dokarmiać MM, to bez laktozy. I od tego czasu był spokój. Na zwykłe MM przeszłam stopniowo, jak młoda skończyła 3 miechy.

Nie wiem, czy to się trzyma kupy, ale tak to u nas wyglądało.

Nie bądźcie na mnie złe, że przestałam odpisywać każdej z osobna - jestem zbyt zmęczona. Odpisałam tylko Angun na pytanie.

U nas nic nowego.
3majcie się kochane mamusie i dzieciaczki :yes:

Dzien dobry z rana ;-)nie wiem czy u was tez, u nas pogoda szaleje juz drugi dzien z kolei. Mgla taka ze absolutnie nic nie widac za oknem. Az sie nie chce wychodzic z domu. Dzis sobie chyba pogotuje. Zobaczymy czy chlopaki beda wspolpracowac ze mna bo poki co Maciek zly jak osa od rana. Dzis troche wczesniej na nogach... Musze sie jakos ogarnac ale nic sie nie chce :p

MAGGIPKA z tym ze ja sprawdzalam sklad na mleku Bebiko ;-) byc moze to potem 3 od 4 bylo lepsze bo cos tak kojarze ze w ktoryms momencie sie nie spieszylam z przejsciem na nastepne mleko. kazda marka mleka ma inny ten sklad wiec warto sprawdzac.

no a teraz na czas choroby to Kuba mi pije mleko jak maly pijaczek :p calymi biutlami ze 5butli na dzien po 150ml.
napoje wypije ale tylko na glodnego przed jedzeniem i tu mam cos za cos. Bo jak dam mu sok to potem zje tylko odrobine posilku. Malutki zoladek ma.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

Angun - sto lat dla Arturka!!! Oby Wam pieknie i zdrowo rosl! :-):-) Sto lat!

Zobacz załącznik 515791

Inka, Alfa - sto lat i dla Waszych maluszkow! (nie wiem, czy zagladacie tu) :happy::happy2:

images1.jpg

A dla wszystkich babeczek kawusia! :-) Jeju, Mia na nogach juz od 7.00 dzis, wiec padam na twarz dopoki nie wypije ze 3 kawek...

Zobacz załącznik 515794

Ostatnia edycja:
Hej maminki :-)
U nas ok o dziwo nocka byla spoko mlody sie tylko raz przebudzil i wtedy chcialam dac mu butle a ten nie chcial,chyba juz nie potrzebuje jesc w nocy,mam nadzieje ze to juz tak zostanie na dlugo :-)
Jeszcze raz dziekujemy wam mamusie za zyczonka Sami przesyla moc buziaczkow ;-):*
niitka fajnie ze sie zdecydowalas dolaczyc do nas,zobaczysz ze szybko Cie wciagnie ;-)
angie brawa dla Kingusi,zdolniacha kochana z niej jest,a jak pozycja do raczka to pewnie juz niedlugo zacznie raczkowac ;-)
Niuniunia droweczka dla Wikuni oby sie jej ta pupcia tez szybciutko wygoila,biedna ale sie musi meczyc.Sukieneczka sliczna,Wiki bedzie wygladac cudnie ;-)
Angun i Ja tez praktycznie sama do lekarzy chodze z malym tatus pewnie i by szedl ale wizyty zawsze jakos tak ustawiaja ze moj w pracy jest :sorry2: tortem sie pochwale jak go zrobi i jak mi wyjdzie:-p dzisiaj sie za niego juz zabieram bo jutro to na to czasu nie bede miec bo bedzie sprzatankoi dekorowanie jakies :tak:
helenka biedny Olus ale sie naplakal no ale juz jest po wszystkim i juz pewnie tego nie pamieta.Termin masakra ale u nas podobnie z terminami .
winki ciacha super Ci wyszly.
maggipka mam nadzieje ze dzisiejsza nocka byla lepsza niz poprzednia?
Gola ​milego plotkowania dzisiaj ;-)

Milego dnia ;-)

Arturku Wszystkiego Najlepszego przystojniaku,rosnij zdrowo kochaniutki !!!
Wszystkiego Najlepszego dla Milenki(Alfa) oraz Kubusia(Inka),rosnijcie zdrowo dzieciaczki !!!

Dzieńdoberek mamuśki!!

Nocna masakryczna. Chyba jeszcze gorsza od poprzedniej, jeśli to możliwe. Rytm zgubiony, trzeba będzie zaczynać wszystko od nowa. Może to znowu jakiś kolejny skok rozwojowy, bo żadnej innej zewnętrzny przyczyny nie widzę.
A ja jeszcze wczoraj @ dostałam, więc dodatkowo jestem dętka.
Ach życie...

nimfi - ja daję enfamil, poczytam dokładnie

sabrina - no niestety, chyba jeszcze gorzej było

STO BUZIAKÓW DLA ARTURKA!!

Witajcie, ja etż na szybko bo czasu brak!

Arturku - Wszytskeigo najlepszego roczniaczku!! :)

Nocka ok, Pola teraz śpi (prawie godzinę), krem z poeczarek dziś zrobiłam, zaraz idę zalać śmietaną.

onanana - dzięki, nie wiem czy bede, jak cos to przyjade, bo nie bedziesz jechac po mnei i potem wracac sie do S-wca. Ale masz nieraz sajgon z tym lataniem, ale TY obrotna babka jestes:)

Anek - kochana rozumeim , że czasu brak , podziwiam , że i takdajesz sobie super ze wszytskim rade

maggipka- dzikei z przepis, i za info odnosnie mrożenia się ;) Współczuję nocki:/ A juz przciez bylo lepiej

Przepraszam, musz ejuz eciec bo mam troche do zrobienia, ide na 14 ta

Załączniki

• fbb6ae171bfaa033.gif
    fbb6ae171bfaa033.gif
    44,5 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Dzień Dobry kochane:-):tak:

Pogoda zapowiada się słoneczna, spacerek zaliczymy po drzemce a tak po zatem brak planów:tak: ale posprzątane już mam to najważniejsze:tak:

Gola
szalejesz z rana, miłego plotkowania, super że nocka ok.
Maggipka współczuję nocki, u nas na szczęście spokojna, ale pobudka o 5.00 masakra:szok: może uda Ci się zdrzemnąć w porze drzemki Amelki:tak:
Ssabrina super że u Was nocka spokojniejsza, miłego pichcenia :tak:Fajnie byś miała jakby Sami już nie chciał mleczka w nocy pić :tak:
Nimffi a co będziesz gotować?
Angun ale wypasione macie te sanki ale cena ech drogie ja tak ja Gola chcę przeznaczyć ok 100zł ale ja zaczęłam oglądać sanki na allegro to oszaleć można taki wybór że szok Gola a ty masz już jakiś wybrane?
Onanan oj kochana ciężki dzień wczoraj miałaś., Miłej pracy:)
Winki pyszne ciasteczka tak mi się z świętami skojarzyły :tak:
Nitka Witamy w skromnych progach:tak: Gdzie pracujesz?
Niunia zdrówka dla Wiki, śliczna sukieneczka najbardziej praktyczna, ta ostatnia z falbanką średnio mi się podoba tka na bal:no:
Filipkowa mama, gola, onanana ja to jeszcze dam znać czy bym przyjechała:tak:

Wszystkiego dobrego dla Arturka, rośnij zdrowo, :tak:

Miłego dnia:-)

Do góry