reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień Dobry :tak:

Dziękujemy bardzo za życzenia, :tak::tak:

Również przysyłamy moc życzeń urodzinowych, dla Kubusia, Alanka, Oleńki dużo uśmiechu na twarzy i samych radosnych dni w życiu.:tak:

Gola dziadek na medal, :tak: u Nas też dziś cieplutko, miłego spacerku:tak:
Onanana kurde oby żadne choróbsko nie dopadło Mai, tak jak gola pisze pogadaj z lekarzem że niepokoi Cię oddychanie przez usta, zdrówka, eee ja tam lubię twoje posty czytać nie będę krzyczeć:tak:
ankusch rajtuzy kupione ale ile się ugadałam jakie, a i tak nie obyło się bez tel. do mnie z sklepu no jak zobaczył tyle rajstop to chłop zgłupiał hihih
Angun kubeczki miałam zamawiać na internecie ale pojechałam do nas do takiego sklepu Wszystko dla domu i patrze są te kubeczki Veroni i kupiłam se 2szt. kurde ja nie pamiętam kiedy byłam w Pepco muszę się wybrać i pooglądać te filcowe osłonki. Super że masz taką fajną teściową. A wy kiedy urodzinki robicie Arturkowi robicie razem z urodzinkami męża.?
Anus to zależy od chumoru Liwii jak ma dobry to posiedzi w łóżeczku sama bawi się klockami. ogląda książeczki, gada sama do siebie:tak:
Mikado oby wszystko pomyślnie się ułożyło, trzymam kciuki.
Ssabrina fajnie że już badanie za tobą, a co dalej bierzesz jakieś tabletki?

Resztę nadrobię wieczorem, idę jajo gotować Liwii :tak: zaraz za pewne się zbudzi:tak:

Miłej niedzieli:tak:

reklama
czesc dziewczyny,

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla naszych roczniakow Kubusia, Alanka, Liwii i Olenki, przede wszystkim duzo zdrowka i radosci kazdego dnia.

Jasinku - pamietamy
[*]

Nimfii jeszcze raz zdrowka wam zycze, oby worus szybko opuscil wasz dom i zeby dzisiejsza imprezka byla udana.

Ssabrina ciesze sie ze nic niepokojacego nie wyszlo w badaniu i masz to juz za soba.

Gola fajnie ze urodzinki sie udaly, zdjecie z pra-dziadziem super. Niestety nikt nie powie Ci co masz robic, sama musisz podjac decyzje, trzymam kciuki zeby byla najlepsza dla was.

onanana nie mam pojecia co Ci poradzic, a moze ta temp to na zabki, ostatnio wspominalas ze lekarka mowila ze sa w drodze, wyszly juz? Co do otwartej buzi to tez bym byla za konsultacja lekarska, Kinga ma otwarta buzie tylko jak ma katar a tak to zazwyczaj ma zamknieta mimo iz ma predyspozycje do trzymania jej otwartej.

Angun trzymam kciuki za tesciowa.

U nas raczej bez zmian, chociaz wczoraj udalo mi sie Kindze podac sniadanko, prawie caly obiadek i deserek i od razu bylo lepiej z koopami, bo jak jeste glownie na mleku to makabra, dzis kaszke tez zjadla na sniadanie ale musialam sie postarac. Zobaczymy co bedzie z obiadem. Ona sie jakos dziwnie zachowuje, raz placze i nie chce jesc, za chwilke zje kilka lyzeczek bez problemu i znow nagle placz. Chcialabym zebyscie mialy racje z tymi zabkami bo inaczej to ja nie mam pomyslu. Do tego wczoraj wieczorem i dzis sporo mi ulewala co jej sie juz nie zdarza.

KATERINKA jak chodzi o prace to tez mam odczucie ze po tych 6latach urlopw nie bede miala juz gdzie wracac a raczej do kogo bo tam zaszla cala masa zmian.

GOLA strasznie wzruszajace sa takie zdjecia najstarszych z najmlodszymi w rodzinie :-) piekne!

ANGUN dzieki wielkie wlasnie o nawadnianie tez mi chodzilo. Na razie mam tylko acidolac baby. Jutro cos zakupimy :-)

Dziewczyny ja tylko wpadłam złożyć życzenia solenizantom! Dodam tylko, że z mamą lepiej, uczulenie nie przechodzi, ale też w końcu nie powiększa się!
Emy nie wiem czy zaglądasz, ale pamiętamy o Twoich aniołkach, światełko dziś szczególnie dla Jasinka
[*]

Najlepsze życzenia na dalsze latka dla Liwii (mirelka), Oleńki (kasiek), Alanka (andrzelika) oraz Kubusia (nimfii)
tort_xd.jpg

Mlody spi a Ja mam chwilke dla siebie :-)
onanana moze warto isc pogadac z lekarka jesli Cie nie pokoi to ze Majunia czesto oddycha przez buzie i moze da wam skierowanie do laryngologa co by sprawdzic migdalki malutkiej.Zdroweczka zycze oby ta goraczka to nic powaznego.
Gola Polunia i Ty macie wielkie szczescie ze macie dziadziusia oj widac ze dziadzio dumny z pra wnuczki jest.
Katerinka andrzelika pracuje i ma mniej czasu na BB ale podczytuje nas, pisalam ostatnio z nia i u nich wszystko w porzadku a Alanek rosnie zdrowo.
Mikado kochana nie zamartwiaj sie na pewno jest to mlodsza ciaza i jeszcze nic nie widac kochana a oni nie powinni Cie tak od razu straszyc ciaza pozamaciczna.
mirelka nic mi nie przepisali jedynie w razie dalszych problemow mam isc do rodzinnego oni mi dadza masci i inne duperele.
angie moze Kingusia ma jakies gorsze dni jesli chodzi o jedzenie w zlobku inaczej karmia i w domu tez mala moze troszke sie zakrecila w tym wszystkim no i moze zabki jej tez ida i wtedy moze miec mniejszy apetyt.A Ty dajesz sloiczki czy sama gotujesz?? bo u nas ostatnio tez byly cyrki z jedzeniem i mlodemu przestaly smakowac sloiczki i od 2 tygodniu sama gotuje codziennie i maly o dziwo ladnie wsuwa co mu daje.
Cocca to dobrze ze mama sie lepiej czuje a reakcja alergiczna na antybiotyk to pewnie bedzie trzeba troszke czasu zanim zniknie najwazniejsze ze sie nie powieksza,zdroweczka dla mamy.

Ssabrinaa sloiczki u nas wogole nie maja racji bytu, ani ich konsystencja ani smak Kindze absolutnie nie podchodza, sama gotuje i zazwyczaj dodaje Sinlaku bo jada go na sniadanie i lubi (tz lubila dotychczas) i tylko wtedy jakos udaje sie zjesc obiadek. Dzis bedzie rosolek z Sinlakiem.

Angun w tym jest problem ze Kinge nic nie interesuje co jest do jedzenia, jak jej cokolwiek podsuniesz to sie tym bedzie bawic ale do buzi nie wlozy, nie wiem co to za maly dziwolag.

Cocca super ze mama lepiej, trzymam kciuki ze tylko w dobra strone szlo.

ANGIE lacze sie z toba w bolu jak chodzi o oczekiwanie na wyklucie sie zabka a takze problemow z jedzeniem. Moga byc to i u was zabki bo Kuba mi sie tak wlasnie zachowuje ze bawi sie normalnie na po chwili ryyk i chwyta sie raczka z buzke. Tak samo w nocy spi spokojnie i nagle ryyk i staje na nogi jak oparzony. Uspokaja sie po chwili podania ibum albo calgel na dziasla ;-) wiec jak dla mnie to bol tak go meczy. Jesc tez mi odmawia. Raz zje cala miske a raz po dwoch lyzkach nie chce. Ja juz wzielam sie na taki sposob ze po pol godziny od nie zjedzonego posilku podaje mu cos podobnego ale do raczki. Czyli jak nie zje startych owocow to daje mu kawalki jablka i banana do raczki. Albo kanapke krojona w mala kostke. Teraz bede robic tez tak z mieskiem i po troche z warzywami. Wole aby zjadl tak cokolwiek niz nic. No wiadomo caly upaprany jest ale wazne ze cos zje, a wlasnie bardzo chetnie bierze takie twarde jedzenie na ktorym moze sie wyrzyc

Hej!

Andrzelika, Kasiek, Nimfi, Mirelka - sto lat dla Waszych dzieciaczkow!!! Duzo zdrowka i radosci dla nich w tym szczegolnym dniu!!!

Jasinku - (*)

Mikado - oby wszystko bylo dobrze, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Milego dnia!
Przepraszam, ale nie mam sily na wiecej.

Ostatnia edycja:
Kubusiu, Alanku, Liwio i Oleńko wszystkiego najlepszego z okazji 1 urodzin!

Jasinku [*] pewnie w Niebie dziś stawiasz pierwsze kroczki, czuwaj nad nami!

My zbieramy się do kościoła. Dziękuję Wam za wsparcie. Bardzo się boję, brzuch pobolewa, w nocy miałam gorączkę i dreszcze.

reklama
Sto lat ,samych usmiechow ,radosci i duzo prezentow dla nazych kochanych :Kubusiu, Alanku Liwciu i Olenko. Zobacz załącznik 514441

Jasinku anioleczku- napewno Ci w niebie bardzo dobrze. Pamietamy o tobie i twoich braciszkach..(*)(*)(*)

Witam niedzielnie!

nimfii- fajnie ,ze mama ci troche pomogla, szkoda tylko ,ze dzis jej nie bedzie. Bidulki jestescie z ta choroba ciagle i ciagle. Mam nadzieje ,ze urodzinki sie udadza.

Gola
-fajnie ze urodzinki wypadly milo. Milego dznia z twoim superowym dziadkiem.

Mikado- bidulko i jeszcze stres ci doszedl. Oczywiscie sciskam mogno kciuki by wszystko bylo dobrze.

niuniunia- Boze ,za tyle godzin w pracy dostawalas takie psie pieniadze. Rozumiem ,ze to rzucasz. Ja tutaj za sciecie place 660kr czyli 300zl. Czywli za jedno sciecie trwajace max 1 godzine oni biora 1/4 twojego zarobku. Rob prywatnie ,jak juz zbierzesz troche klientow to otworz moze w domu mini salon. Mam nadzieje ,ze Wikunia wydobrzeje.

Onanana- moze idz z Majunia do laryngologa. Czesto takie otwret usta to cos z migdalkami ,albo jakis polip ,albo cos z przegroda nosowa. Moze tez oczywiscie nic nie byc. n ie stresuj sie wiec na zapas. Mam nadzieje ,ze sie nie pochorujecie bidulki.
A propo mojej tesciowej ( kurcze ,nigdy tak o nie j nie myslalam) to ona ma dobry kontakt z Petera chlopakami bo jest przyjacioleczja z byla zona Petera. Tak ze czaset osie spotykaja. Ona generalnie nic do mnie nie ma i jak zyla babcia Petera ( jej mama) z ktora Peter byl mega wiazany to nawet dosc czesto sie u Grety spotykalismy. Niestety Greta zmarla i Tesciowa olala nasza rodzine zuelnie. Szkoda mi tylko jak Oli zacznie rozumiec i zacznie sie doptytac a co z druga babcia.

Alma -oj bidulko abys ty sie nie rozchorowala. Wez gripex. Pomaga narawde.

Angun -zazdroszcze milej tesciowej. Gola ma racje w ikei poszukajcie tuneli. albo na Allegro oczywiscie.

Marttika -gratki dla Filipka za pierwsze kroki. Glupio z ta przychodnia. Trzymaj sie silkna kobieto.

Mary -jak tam sie czujesz kobieto? sliczna kartke cora dostala.

U nas wszysko ok. Jestesmy zdrowi ,dzieciok szalej na maxa. On ma naprawdep oczucie humoru. Ciekawe co bedzie dalej. Urodzinki w urodzinki czyli za tydziewn w srode. Jeszcze o niczym do jedzenia nie myslalam. Bedzie moja siostra wiec mam nadzieje ,ze mnie wyreczy w jedzeniowym problemie ( ona to uwielbia).
Wiecie co ,jestem mega glupia i dopierow wczoraj zabralam sie za kupno biletu dla mojej mamy. Z Poznania do Kopenhagi ( Kopenhage mam 20 min od Malmö) lata tylko SAS czyli takie normalne linie lotnicze. Nie ma zadnych tanich. No i ja madra bilet kupowalm na za tydzien. Kosztowal mnie 2890zl. No mam nauczke na przyszlosc. Nie chce mamy z walizka ciagac do warszawy ,zeby taniej leciala ,alnie gdzies do wroclawia. Troche mnie zatkala tacena. Szeczgolnie ,ze lot trwa 45 min.
Tatus sie uciszyl z paska i kartki ktora Oli podpisal dwoma krechami i zaprasza nas na obiad w jakies fajowe miejsce. Teraz uciekamy na rodzinny spacerek.

Kochane znalazlam test fotelikow na ten rok:

http://www.bobowozki.com.pl/info_pages.php?pages_id=9967&gclid=CI7Hvdijv7MCFUmN3godsGQAvA

milej niedzieli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry