reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary-beth - gdzie tylko sobie kursantka życzy :-) A o co chodzi w tym przewracaniu dzieciaczka - co to za 'procedura'??

Magipka - dzieki, z checia bym sobie z Toba pojezdzila! ;-) A z tym obracaniem chodzi o to, ze polozne czasem podejmuja sie obrocenia dziciaczka z pozycji posladkowej jeszcze w brzuszku mamy. Mama dostaje zastrzyk z lekiem hamujacym skurcze i wowczas polozna, a najczesciej dwie pod okiem lekarza i monitorujac dzidzie na USG probuja fizycznie obrocic maluszka dotykajac i naciskajac w odpowiedni sposob brzuch mamy. Gdy juz jest to zbyt meczace, mama mowi "stop". W jakims tam procencie przypadkow to sie udaje, ale w moim sie nie udalo. Do tego to wszystko wspominam jako cos najgorszego w moim zyciu! :zawstydzona/y: Lek hamujacy skurcze spowodowal, ze cisnienie mi strasznie skoczylo, a serce prawie z piersi wyskoczylo, nie moglam oddychac i ogolnie myslalam, ze umre! Zrobilam sie cala fioletowa. Dalam tak rade ze 20 minut i powiedzialam "stop". Potem polozna opowiedziala mi, ze w dobrym momencie zastopowalam, bo Mia tak byla ulozona, ze nie daloby sie jej mimo wszystko obrocic, ale musiala sprobowac, by sie o tym przekonac. Oczywiscie cala procedura jest dobrowolna. Ja sie zgodzilam, bo nie mialam pojecia na czym to polega. Teraz wiem i w zyciu juz na to nie pojde! :no::zawstydzona/y:

Dziewczynki, dobrej nocki!

reklama
margana teraz juz sobie przypomnialam jak pisalas o tym, Ty szczesciaro, na pewno wszystko jest przepyszne.To bierz medykamenty, ciepla herbatka z cytrynka i do lozeczka.
mary beth moja kolezanka miala dokladnie takie same odczucia, tez nie wiedziala, tez wspomina to jako najwieksza traume :-( a czy w Norwegii tez stawiaja za wszelka cene na porod naturalny?
maggipka tata w kropkach :-)

oj musze sie wziasc za to prasowanie. Marika po drzemce w spiewajacym humorze, uwielbiam ja taka samodzielna. Jezdzik okzal sie trafionym pomyslem, Marika sama na niego wsiada, pakujecos do bagaznika, prowadza go wszedzie, dzisiaj nawet znalazlam go w lazience. do jutra. Dobranocka

Dzień dobry kochane. Noc u Polki cudowna! Pzespała całą od 19:30 do 6 :00 i jadła dopiero pierwszy raz o 5!:-D:-D:-D:-D
Za to sąsiad szalał (po raz kolejny w tym tygodniu) nawalony siedział na klatce, darł mordę (mieszkam na patrzerze), wcześniej zwracaliśmy Jemu uwagę, Jego mamie, że młoda śpi, że klnie dre się, rzyga, śmieci itp...
Wczoraj też wyszedł ojciec, mówi do cepa, że ma minutę, żeby wyjść do baru pić dalej, albo do domu ,albo inaczej to załatwimy, ale gdzie tam olewka! Odgrażanie się, jazda do ojca, na Ty. Wkurzyłam się , wzięłam telefon zadzwoniłam po Policję, pzyjechali. I co wielki Cwaniak, któremu Policja może naskoczyć i On ma tradycję Je....ać Policję. Wita panów mundurowych dobry wieczór mili Panowie:-D:-D:-D Próbował i m wmówić, że chce iść do domu i spać, ale na szczęście zgarneli Go i miał nockę na Ibizie ;) Ale mamusia przyjechała po barana i go zabrała do domku!

maggipka
- hehe, dobre ;)

anus- ja też lubię Ikeę , choć niestety nie raz jakość nie taka, ale za taką cenę i tak się opłaca :) Mniam zjadłąbym pizzę

Margana
- zdrówka i udanej imprezki!:) Ale to dobrze jak chłop umie gotować, mój też dobrze gotuje i chętnie - to chyba jego jedyny plus...;)

Lece do odkurzacza, buziaki:*

Witajcie sobotnio kochane!
U nas juz ranek konkretnie rozkręcony, Młody wstał po 6 i nie miał zamiaru już zasnąc mimo przewinięcia, mleczka i tulenia z rodzicami w ich łóżku. Trzochę się martwiłam w nocy, że kasznął parę razy i był ciepły, ale rano, jak wyjęłam go z łóżeczka, to nie był już taki, dałam mu jednak zapobiegawczo Ibuprofen, wapno i wit.C, no i Euphorbium do nochala.

Gola dobrze, że chojraka sprzątnęli, zrobiłabym tak samo! Polcia ci pięknie posapał, u nas były 3 pobudki (łącznie z tą po 6).
Mary- pamiętam jak bałaś się tego obracania Mii i widać było czego, u nas w PL robi się to dośc sporadycznie.
Margana- udanego świętowania!
Anus-oj ja tez mam takie dni, gdy parsowanko woła :-) czasem mnie niania trochę wyręczy jak Arti śpi.
Maggipka czekamy na foto relację pod kryptonimem "KROPA"!

Oj, ja nadal umieram, kiedy się skończy ta infekcja??

Hej maminki :-)
U nas nocka kiepska duzo pobudek bylo a kolo 2 mlody sie przebudzil I zasnac nie umial:nerd: pobudka po 6 :baffled:
asia no u nas wczoraj pogoda juz sie popsula popoludniu wiater sie taki zerwal ze glowe mogloby urwac.Super ze udalo Ci sie jednak wyjsc I ze postawilas na swoim a chlop moze se wyjsc innym razem ;-)
Gola a wlasnie ze nie szalaly dzieciaki w Holloween ulewa byla wiec nikt sie moczyc nie chcial. Super z nocka Gratki I mam nadzieje ze wiecej takich bedzie u was a wspolczuje sprawy z sasiadem.
anus i jak tam, po prasowalas?
maggipka moze ma jakis kryzys malutka albo jej zebiska ida i dlatego sie popsula z tym spaniem. Fajny motyw z kropkami nie moge sie doczekac foto relacji.
Margana udanej imprezki!!!
Angun zdroweczka wam zycze oby Arti niczego nie zlapal a Ty sie kuruj.
Milej soboty lasencje ;-)

Wszystkiego Najleszego dla naszej Lili (ewika87) rosnij zdrowo cukiereczku !!!

Ostatnia edycja:
MAGGIPKA dopiero dzis pojdziemy na spacer ;-) musimy bo maz bedzie sprzatal a nie chce zeby chlopaki byli w domu podczas odkurzania bo zaraz ich bierze katar alergiczny i mnie tez.

GOLA wspolczuje przygody z pijanym sasiadem. My mieszkany na 5tym pietrze ale to tu najchetniej wlasnie przychodzili spac bezdomni pijacy :-( ilez to razy musielismy wzywac staz miejska aby ich zgarniala. A na korytarzu smrod i zarzygane. Dramat :-S

gola to rzeczywiscie mialas przygode, pewnie chlop nie dopil i kombinowal gdzie by tu jeszcze na impreze wbic, ale finalnie trafil na izbe tam to pewnie mial impre. Ale Ci Poliszonek pospal, tfu tfutfu zeby nie zachwalic. czyli jednak mozna obejsc sie bez cycy.
katerinka jak tam u Was? udanego wekendu zyczymy.
nimfii tez dzis planuje Meza zostawic z porzadkami, on jst taki dokladny i precyzyjny niech sie Chlopak wykaze. Spacer Wam dobrze zrobi. a Ty dzisiaj lepiej sie czujesz?
angun no pobudka o 6 ,nie ma to jak sie cieszyc macierzynstwem od 6 nad ranem i to w wekend. Fajnie jak Niania odciazy, jakbym pracowala to nie wiem kiedy bym znalzla czas na prasowanie. postaraj sie wygrzac w ten wekend.
sabrinaza nami pododna nocka. Dawno takiej nie bylo, wiec nie jest zle.

Tak tak uporalam sie z prasowaniem,skonczylam po 12 w miedzy czasie umylam wlosy,napakowalam pralke narano. Marika dzis glodnaw nocy byla ,jadla o 1,4 i7. ja ide jesc sniadanko i maz mi dzis obiecal kupic dwa zyrandole. pozniej maprzyjechac Brat K. dzieciakigo uwielbiaja. Udanej Soboty Kochane.

Ostatnia edycja:
ANUS my w soboty zawsze tak sie dzielimy porzadkami na zmiane albo on sprzata a ja ide na spacer, albo na odwrot ;-) a ze nie chce wdychac tego kurzu latajacego po domu to wybieram spacer. Katar mamy nadal z Mackiem i Kuba. Jestesmy caly czas tacy nieprzytomni. Chlopaki sie wkurzaja i marudza. Mnie sie nie chce za nic zabierac ale potem przygotuje sobie mini pulpeciki a'la golobki bez zawijania na impreze urodzinowa Kuby. Chce je zamrozic i tak samo paluszki z kurczaka ktore zrobie jutro, zeby miec gotowe i tylko rozmrozic w nastepna niedziele.

Lilianko- wszystkiego najlepszego kwiatuszku!!!!
cakecandles_poohbearhunnypot1_300x300.jpg

reklama
Hej kochane!! Wpadam Was nadrobić, niestety wczoraj i przedwczoraj nie miałam kiedy:zawstydzona/y:
bardzo Wam wszystkim dziękuję za cudowne życzenia!! To bardzo miło z Waszej strony!! jesteście kochane!!!
Margana kochana przepraszam że dopiero dziś!! Wszystkiego najlepszego dla kochanej ślicznej królewny Natusi!!! Niech nam rośnie słoneczko w zdrowiu i szczęściu!!!

Ewika Sto lat dla Lilianki!!!

Kochane idę Was nadrabiać, zobaczę ile mi zejdzie... mam ponad 10 storn.. masakra hehe

Do góry