reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej babeczki!

U mnie dzis ped caly dzien, wiec wlatuje na chwilke dopiero teraz...
Jeju, noc koszmarna mielismy! Mia sie ciagle budzila... Cos jest wyraznie na rzeczy! :dry: W koncu tak porzadnie przed 7.00 zasnela i wszyscy sie do 10.00 kimnelismy!... :zawstydzona/y: A na 12.00 byl lunch u rodzinki, wiec rano tez wszystko szybko... UFFF!!!

Mary- opis obrócenie dziecka niefajny ,wiec wyobrażam sobie ból w rzeczywistości Czy w Norwegi prawie nigdy nie robią cesarek ,tak jak w Szwecji? W sensie tylko w absolutnej ostateczności?
Kiedy egzamin na prawko szanowna pani? Czy możesz ze swoim panem jeździć normalnie po ulicach. U nas można.

Winki - CC robia kiedy potrzeba, ale nie wiem, czy latwo, czy ciezko dostac skierowanie. Jest wskazanie, to robia. Nie ma, to po co ciac? U nas tez mozna normalnie jezdzic, ja tez jezdze i duzo mi to daje. :tak:

mary a jak wychodzi kupno takich sanek w PL?? nie wiem jak koszty wysyłki wychodzą?? kurcze znów chorobsko Cię bierze?? Udanego Lunchu!! fajnie że bez problemu zmieniłas instruktora!!

Onanana - wlasnie koszt wysylki mnie troche przeraza... Pewnie ze wzgledu na wage i gabaryt sporo by wyszlo, ale same sanki to pewnie tanio jak barszcz!...

mary beth moja kolezanka miala dokladnie takie same odczucia, tez nie wiedziala, tez wspomina to jako najwieksza traume :-( a czy w Norwegii tez stawiaja za wszelka cene na porod naturalny?

Anus - jak wpomnialam wyzej, jesli jest wskazanie, to oczywiscie robia CC. To nie jest tak, ze za wszelka cene, bo nie zmusza kobiety ze wskazaniem do CC na porod SN. Ale oczywiscie zachecaja i chyba raczej z byle powodu CC nie robia.

Mary- pamiętam jak bałaś się tego obracania Mii i widać było czego, u nas w PL robi się to dośc sporadycznie.

Angun - ja sie balam jak cholera, ale czegos takiego w najczarniejszych snach sie nie spodziewalam! UFFF...

Wybaczcie mi, ze tylko tyle, ale ledwo zyje dzis... :eek: Bardzo malo spalam, do tego ten ranny bieg. Sam lunch super przyjemny i bardzo rodzinny. :-) Ale jak wrocilismy, to doslownie padlam!... Zmykam lezec i pachniec.
Milego wieczorku!

reklama
Nimfii biedaczko na pewno najadlas się strachu ale takie wypadki chyab są nieuniknione przy dwojce lobuzów... mam nadzieję jednak, że będą zdarzały się jak najrzadziej!!
Winki dzięki ale w sumie nie tylko ja takie długaśne posty piszę (Angun też daje czadu! zresztą Ty kochana też czasem polecisz hehe). Mnie już te imprezy wkurzają. Dziś znów teście byli, bo wczoraj wieczorem dopiero wrócili z grobów... ja lubię miec gości ale ta częstotliwość ostatnio mnie dobija.. Fajnie że babcia i ciocia się małym zajmują a Ty możesz odpocząć. Korzystaj kochana bo w domu tego nie masz!!!
alma fajnie że masz możliwośc zrobienia jednej imprezy. ja niestety nie mam warunków. jak juz dorobimy się domu to będzie prościej;-)
Mary z tego co się orientuję to już za jakieś 80-90 zl można kupić.Z ciekawości sprawdziłam pocztę polską i myślę że do ok 100 zł przesylka, ale stary mi podpowiada że GLS i DHL są tansze, zaraz poszukam z ciekawości. Chyba kurier drożej... Odpoczywaj kochana!!

U nas do południa leniwie. Maja odpierniczyła drzemkę jak nigdy- chyba z 3 godziny spala. Potem poszliśmy an spacer, do koleżanki poszłam soczewki odebrać (pracuje w firmie zajmującej się dystrybucją i jak kupuję to mi bierze do domu- nie muszę za przesyłki płacić). Zawołali nas na kawkę, a potem syzbko wracaliśmy do domku bo teście mieli wpaśc. Przyszli i poszli w sumie niedawno. teściowa zachwycona Mają- ona ją bardzo rzadko widuje ( nie ma czasu do niej przyjsć, ma natomiast czas i siły iśc do lumpa który jest tuż obok mojego domu- dziewczyny które u mnie były wiedzą gdzie to;-)). No i Maja się dziś popisała extra tańcem!! Kurde laski ona biodrami rusza, z przytupem tańczy, no normalnie szok.nie wiem czy wasze bobiki tez tak robią ale ja jestem pod wrażeniem jaki moja córa ma dryg- na pewno nie po tacie:/ No i wszyscy zachwyceni Mają. Bo ona się robi coraz fajniejsza i coraz więcje kroczków robi. Puszcza się mebli i zawołana idzie do mnie czy do D. Także myślę że u nas to kwestia dni jak zacznie chodzić.
Ok nie zamulam juz.
Spokojnej nocki kochane!!

witajcie listopadowki!

na poczatek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALUSZKOW KTORE UKONCZYLY JUZ ROCZEK, KTORE DZIS MAJA SWOJE PIERWSZE URODZINK I BEDA MIALY NA DNIACH, STO LAT ROSNIJCIE ZDROWO:-*:-*:-*:-*:-*

My z Wikunia od wczoraj lezymy w szpitalu. Wikunia miala wyciek krwi z lewego ucha i bardzo slabo na to uszko slyszy. dostaje antybiotyk i kroplowki. mma albo peknieta blonke albo uszkodzony uklad sluchu:-\ pozdrawiamy wszystkich! ;-)

ONANANA mnie sie juz udalo nakrecic jak Kuba tanczy ;-) mialam na fb dac ale ciagle zapominam. On to sie kolysze bioderkami na boki. Nie odpusci zadnej melodyjce. Albo tez siedzac sobie sie kiwa na boki w rytm muzyki. Maciek tez kiedys uwielbial taniec i piosenki. Teraz nie znosi. Za to zaczyna lubic spiewanie ;-) to chyba takie etapy rozwooju.

NIUNIUNI ZDROWKA DLA MALEJ. To tez wam sie nieciekawie roczek zaczyna :-( biedna... Czy wyjdziecie niebawem?

Ostatnia edycja:
Nimfii nie mam pojecia kiedy wyjdziemy ale zapewne jak sie ucho zagoi. prawdopodobnie to wina lekarza ktory dzien wczesniej zbyt mocno i za gleboko wsadzil przyrzad do ucha... :-\

Dzień dobry :)

Wczoraj przyjechał mój brat z narzeczoną - szedł na pogrzeb koleżanki z ogólniaka, 32 lata marskość wątroby od diagnozy do śmierci 1 miesiąc :( Zostawiła męża i 3je dzieci : 3,5 i 7 lat:( Nie ma sprawiedliwości :(
Ciocia M. została u nas, poszłyśmy na 2 godzinny spacer z młodą - spała cały czas.
Nocka ok, tylko pobudka 5:30

nimfii - u nas też jak jak przychodził bezdomny, to albo w piwnicy, albo właśnie na ostatnim pietrze, czyli tam gdzie najrzadziej ludzie chodza...ja sie w weekend tak dziele obowiazkami z moja mama, ale w tygodniu to zawwze ja sprzatam i gotuje, w weekend roznie raz ja sprzatam raz mama, ale to ona najczesciej gotuje;)
Tak jak laski pisały, Maciuś jest zazdrosny o zabawki o małego i kurcze tak reaguje, musicie mu ciągle tłumaczyć , no bo co innego zostaje?:( Biedny Kubuś, Maciuś też się musiał wystraszyć...

anus- no niby może sie ten mój Polisz obejść bez cycy w nocy, ale dziś jdła 3 razy, albo nawet 4. I jak żyrandole??:) Dzieciaki zachwycone wizyta wujka:)

Aneczko - gratki dla Zosi na te 5 go zębola!! :)

onana - tak Pola wizytą pradziadzia zachwycona była, z kuzynami mam db kontakt, ale to z tym starszym (25lat) mam duużo lepszy kontakt, chodziliśmy razem do ogólniaka, mieliśmy wspólnych znajomych, no i w ogóle to super facet! Ręcznik widziałam - super! Fajnie z tym basenem, też w końcu musimy się wybrac!!! :)
Gratki, pewno Majcia ruszy lada chwila z chodzeniem!!! Co do tańca to Pola dupcią tylko rusza bardzo delikatnie, więc Wasza córa ma drygi jak nic! :):tak:

winki - no niestety od jakichś 5 lat mamy jazdy z sąsiadami, ale ten przedwczorajszy pijok, mnie wczoraj na FB przeprosił ;) Kurde, na serio zryty sen, mnie też osttanio się śnią same koszmary...I jak byliście w parku wodnym?? Kusicie z onananą tymi basenami, a my z młodą jeszcze nie byłyśmy nigdzie...
He he, ale młody sprząta babci - to już chyba na święta ;) A jaki dumny z siebie:D
Jak gotuję obiad, to POlisz też otwiera szafki, uwielbia garnki, miski, łyżki

alma- widziała na fb foto tej wyroty - super, a Korni wożony jak Pan! :-DŚliczne masz dzieci

maggipka nigdy nie kupowałam tam nic, nawet nie wiedzialam , że istnieje taki serwis - dopiero niedawno ktoras na bb uggi z tego serwisu pokazywala. Takich złodziejów więcej, potem guzik im robią:/

witaj Niuniunia- rany, co się stało z tym uszkiem?? Biedna Wikusia. Włożyła sobie coś przez przypadek do uszka?? Trzymacjie sie dzielnie!!! Buzi dla Wiki:*****

Hejka!!
Mary-beth super, że niedługo wsiądziesz sama do auta nie wyobrażam sobie życia bez samochodu.
Ja często ma takie biegane dni!!!Dobrze, że nie pracujesz!!
Oananana Maja na pewno będzie tancerka bo mój Korni jak słyszy muzykę to tylko głowa kiwa nic więcej chyba więc coś ma we krwi!!!Fajnie wyglądają takie "dygajace "maluchy,a szczególnie dziewczynki(ma to pewnie po mamie).A jak puszcza się parę kroczków to do chodzenia już tylko z tydzień i będzie sama śmigać jak nic.
Niuniunia zdrówka dla Wikusi- co za lekarz, że tak uszkodził uszko małej co za....zdrowiejcie i , żeby wszystko dobrze się skończyło.
Gola to nie tą urodzinową bryką Korni tak śmiga ten dostał od taty jak był w sierpniu w Polsce, na urodzinowy czekamy.Ale uwielbia jak go Tosia nim wozi wtedy cały aż piszczy z radości.Dzięki za miłe słowa co do moich dzieciaków, ale Twoja POla rośnie na super dziewczynkę śliczną (po mamusi_ nadal trzymam się tego zdania) i z charakterem.

Dzien dobry!

Niuniunia - duzo zdrowka dla Wiki!!! Jeju, chyba bym takiego lekarza rozszarpala!!! Trzymajcie sie!

Onanana - ooo, dzieki, kochana, ze sprawdzilas! ;-) Czyli nie az taki straszny ten koszt dostawy! Balam sie, ze wiecej! Bede sie musiala porzadnie zastanowic i rozejrzec za porzadnymi sankami! :tak:

Gola
- Boze, straszna ta historia... :sad:

U nas nocka OK. M. byl u Mii kolo 7.00, ale dospala do 8.00. :happy: Pobudek w nocy: 0. ;-)
Pogoda - kicha, wiec ze spaceru znow nici... Ale jak to niedziela, pewnie i tak szybko nam zleci.

Milego dnia!

niuniunia ech niektorzy lekarze to sie powinni do szkoly wrocic a nie leczyc ludzi :-( biedna mala....

gola tylko ze my mieszkamy w 10pietrowym bloku ;-) i ci bezdomni zawsze wybieraja srodkowe piętra :nerd: Do piwnic nie wejda bo sa zamykna na klucz drzwi ;-) a wiesz co mielismy przez pewien czas nawet taka pare.... kobiete i faceta co nie byli pijakami tylko bezdomni i nie mieli sie gdzie podziac to "zamieszkali" na naszym pietrze w pomieszczeniu gdzie jest zsyp na smieci. tylko na noc tam przychodzili pospac i zawsze sobie drzwi barykadowali aby do nich nie wejsc - smieci sie wyrzucic nie dalo wieczorami :sorry2: ale oni nie byli nawet dla nas problemem tylko kurcze tak cholernie im wspolczulam ze sa w takiej sytuacji.... Mieszkac w śmietniku :-( Potem w bloku pozakladano zamki w drzwiach od zsypu i ślad po nich zaginoł.
A jak mieszkala z nami mama to tak to tez wygladalo :tak: ona i ja sprzatalysmy i gotowalysmy a moj maz nie robil nic :-p Leniuch jeden.... Alez bylam na niego wsciekla wtedy :wściekła/y: Ale to stare czasy... Szkoda do nich wracac...

Natomiast jak chodzi o Macka to powiem ci ze przejol sie bardzo wczorajszym zdarzeniem :sorry2: W koncu zauwazyl ze to nie sa tylko moje puste slowa ze moze zrobic krzywde bratu - bo ja zrobil realnie. Poczul to sam po sobie bo widzialam ze to bardzo przerzyl wczoraj. Maz sie wtedy wykazal bardzo ;-) Jako ze jemu latwiej bylo opanowac emocje... jakbym byla w domu sama to pewnie bym sie wydarla niepotrzebnnie na Macka w zlych emocjach oczywiscie :-( a maz z nim pogadal na spokojnie - taka "meska rozmowe" i chyba odniosla lepszy skutek. Dzis od rana w sytuacj zagrozenia przypominamy Mackowi co sie wczoraj stalo i co obiecal tacie (ze nie bedzie popychal Kubusia), no i jeszcze musze zaczac mlodszego uczyc ze nie moze zabierac wszystkiego co mu sie tylko podoba - dostaje do łapki jakas zabawke w zamian. nie jest łatwo ich pogodzic czasem, ale wierze ze bedzie łatwiej jak Kuba tez troszke "zmądrzeje".

Aaa dzis lece na lody i ploteczki z kolezanka (ta jedyna co mi jeszcze zostala;-) Do galerii bo musze dokupic prezent dla meza na imieniny oraz jakies dekoracje do tortu dla Kubusia :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Gola mala sobie nic nie moglaby nawet wsadzic bo to bylo zbyt gleboko. to blad lekarza ale wiadomo swoj swojego kryje...

najgorsze jest to ze mala nie moze spac spokojnie bo na sali jest jeszcze dwoje dzieciaczkow z nami ciagle placzacych ze nawet moja placze jak i oni... mam dosc

Do góry