reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola jak pieknie Ci panna pospała
Margana udanej imprezki

korzystam że mała śpi i kawunie sobie pije i troszku was nadrabiam. Zosia sie dorobiła 5 zębiska (lewa dwójka) prawa w drodze.i tylko mała żmija mnie gryzie a te dolne ma takie ostre że czasem ugryzienie nie do zniesienia (ale czasem w ten sposób mi sygnalizuje że chce pić/jeść:crazy:)

ewika dla Lili wszystkiego najlepszego, buziaczki

reklama
Mlody wstal po 2,5h drzemnce zaraz cos mu dam do zjedzenia i idziemy sprzatac mlody uwielbia ze mna odkurzacz tanczy,podskaluje i popycha mi odkurzacz zawsze :-)
anus szacun kochana prasowalas do polnocy i jeszcze pranie szykowalas dobra jestes bo Ja to juz dawno spie o takiej porze.
Aneczka gratki za kolejnego zabka!!! Moj mnie gryzie jak probuje mu zagladac do buzki a tak to jeszcze nie probowal i mam nadzieje ze nie bedzie.

A więc:
Julianna ja tez mam coraz mniej czasu na BB, nie wiem dlaczego, obowiązków mi raczej nie przybyło a ledwo sie ogarniam ze wszystkim... masakra!!
syl jak tam nastrój? Dziekuje za życzeniaa. odmienilas chyba dobrze hehe- jak sobie dawąlam tego nicka to jakoś nie przemyśląłam jego odmiany...
mary a jak wychodzi kupno takich sanek w PL?? nie wiem jak koszty wysyłki wychodzą?? kurcze znów chorobsko Cię bierze?? Udanego Lunchu!! fajnie że bez problemu zmieniłas instruktora!!
Niuniunia mam nadzieję że spotkanie z koleżanką z LO udane!!
helenka hehe dzieciaki w zeszłym roku obczaiły ze u was można maszkiety dostać to i w tym roku przyszły:))
Cocca super że aqua fitness Ci się spodobało:) Najwyższy czas żebyś zrobiła coś dla siebie!!
ankusch mam nadzieję że ząbki szyko wyjdą.. biedne te nasze dzieciaczki ale niesttey wszyscy przez to przechodziliśmy..
filipkowamama a gdzie zdjecia z uroczystości?? proszę!!!
anus super że wizyta u koleżanki byla udana!! dzieciaczki muszą się spotykac z innymi dziećmi!! Fajnie że macie rodzinkę niedaleko:) ajnie ze hallowen party udane!! Zaszalałaś wczoraj z żelazkiem, ja bym tez musiała, cały kosz prania czeka..
Gola fajnie ze Pradziadek Was odwiedza!! A i kuzyn też. chyba masz dobry kontakt z tym kuzynem? A to pradziadzio wziął Polę na spacer?? kochana ale Polcia super dziś spała!! Oby tak dalej!! Współczuje tego spięcia z sąiadem! nie lubie takich pijaczków cwaniaczków!!
Nimfii Maja tez uwielbia zabawę z wodą! odkręca sobie kran, podstawia rączkę, zakręca. Mam nadzieję że z Waszy zdrowkiem llepiej!!
Winki Ty jestes debeściara!! przebierac koopsko na grobie hehe Fajnie ze choroba Wam odpuściła!!
asia fajnie ze mialas babski wieczór!!! Dobrze kochana że postawiłaś na swoim! chlopy powinny wiedzieć gdzie ich miejsce w szeregu!! hihi
Angun fajnie ze kino udane!! Zdrówka kochana!!
Kati pewnie ze pamietamy!! super ze do nas wpadłas!!
Aneczka niestety dawno nie byłam na zumbie:( przystojniak zmienił godzine zajec i mi nie pasi a na ta druga sale nie umiem sie zebrac zeby jechac:/ a Ty??
Ssabrina widziałam-Sami nieźle daje czadu:)) Podoba mu sie chodzenie widac:) Ale u Was porażka z tym leczeniem!!
Katerinko cierpliwości do chłopa Ci życzę!!! A z Twoją siostrą smutna sprawa:((
mirelko znów smakołyki u Ciebie wczoraj były!! u Was już poddasze w panelach będzie??
Angun ale posta wczoraj wysmarowałaś!! ho ho ho kochanna mam madzieję że u Was ze zdrowkiem lepiej i że u Artika to nic powaznego!! Maja rzeczywiście jest raczej spokojnym dzieckiem, chociaż jak diabel w nią wstąpi to daje czadu. Podala się ewidentnie na mojgeo D. i jego siostrę..
Alma super ze wpadłaś! Zaglądaj czesciej - jak tylko czas Ci pozwoli!! Twoj mąż chyba teraz w Pl??
helenka super że Oluś parę kroczków zrobił;))
maggipka fajnie że moglas pochwalić sie małą (ja też lubie hihi). Kochana... dzięki widzę że masz doświadcznie z skorpionica z mojego dnia w dodatku! No charatkterek mam...
Angie własnie, Kingunia w żłobku?? jak tam sobie radzą z jej jedzeniem??
Margana udanej imprezki dziś!!! Bawcie się dobrze! Tak, mamy razem urodziny:) Oby z Natusi była grzeczniejsza dziewczybka niz ze mnie...

Nooo kochane nadrobiłam:) mam nadzieję że żadnej nie pominęłam. U na leniwie dziś. Mloda ok 4 wstała na cyca, potem ok 6, usnęłysmy razem, potem odlożyłam ją do łóżeczka i jeszcze pokimała troszkę. Wstałymy po 8 a tata się jeszcze wylgiwał.
Wczoraj miałam gości (moi rodzice, brat z dziećmi). Dostalam super prezent od Emilki - na fb wrzuciłam fotkę a dla nieposiadającyh kont na fb napiszę tylko że to recznik z haftem "kochana ciocia"..wzruszyłam się:)) Dzisiaj chyba teście wpadną, chocia powiem Wam szczerze ze już mam trochę dosyć tych imprez. ostatnie dwie niedziele to uodziny Mai, wczoraj moje, dziś znów a jutro mojego chrześniaka. Masakra, strasznie mi się nie chce.
Maja teraz jeszcze śpi, ja ide się opluskać, wlosy umyc i pewnie gdzieś wyruszymy. Mma ochotę na jakąś wycieczkę ale już troche późno...
aaa zapomnialabym- pytalyście o zdrówko Mai.A więc nic się jej nie dzieje. Wtedy co pisąłam kilka razy kaszlnęła i tyle. Wlaśnie wymysliłam zey na basen się wybrać... trochę sie boję no ale jak tak na to patrzc to musiałabym ją w kloszu zamknać...
Miłego dnia moje kochane

EWIKA 100LATEK DLA MALEJ LILI. Niech rosnie zdrowo!

Ej dziewczyny ale pechowy dzien dzis :-( byla maly wypadek... Przed chwila Maciek troncil Kube tak ze mlody upadl na buzke a trzymal jeszcze smoczka w buzi i ten smoczek mu sie polamal na pol w buzi. Rozciol warge. Krew mu leciala z buzi i nosa bo pewnie w nosek sie tez trzasnol :-( a myslalam ze poki zabkow nie ma to unikne takich sytuacji. A tutaj mlodszy ryk na cale gardlo. Maciek tez sie rozplakal. Oboje w stresie mi zasneli wlasnie :-(
i ja juz nie wiem co mam robic z tym moim upartym oslem Mackowym :-( tyle razy mu mowie ze popychac mlodszego nie moze bo sie wywroci. Tym razem przesadzil bo zrobil to calkiem celowo aby odepchnac mlodszego od zabawek. Ech zeby tak ten wypadek zapadl mu w pamiec co by uwazal na przyszlosc :-( ja nie wiem co z tym moim Mackiem sie porobilo. Zawsze byl taki spokojny i ostrozny bardziej niz my. Czemu on nie rozumi ze robi krzywde mlodszemu.

Onanana- zabijasz mnie długością swych postów. Naprawdę jesteś najlepsza. niezłe masz z tymi imperkami. Co chwile cos. Przemiły prezent dostałaś od Emilki. Na basen idz. ciepła woda ,nic Majuni nie będzie Tylko czapa potem ,a tak to ją dobrze wysusz.
Margana - gratki dla twojej córuni. Niech rośnie zdrowo i będzie szczęśliwa.
Miłej imprezki. Fajnie ,ze mąz tak wszystko jedzeniowo ogarnia. Zdrówka kochana.
Zobacz załącznik 512585 Torcik dla Natusi i Lili

Maggipka- fajne takie spotkania rodzinne czasami. Ja tez lubię. Córkę masz śliczna ,wiec wiadomo ,ze milo ja pokazać Ja Uggi kupiłam przypadkiem w Berlinie ( naciągnęłam męża:laugh2:) i kosztowały 250euro .
Mary- opis obrócenie dziecka niefajny ,wiec wyobrażam sobie ból w rzeczywistości Czy w Norwegi prawie nigdy nie robią cesarek ,tak jak w Szwecji? W sensie tylko w absolutnej ostateczności?
Kiedy egzamin na prawko szanowna pani? Czy możesz ze swoim panem jeździć normalnie po ulicach. U nas można.
Gola -co za hard-core z sąsiadem. Nigdy jakoś w moich domach to się nie zdarzało ,ale u koleżanki tak. I pamiętam jak potem klatka waliła przez dłuższy czas. Bleee. Ale miałaś pecha z kołem Zdjęcie Poli w czapie cudne i ta jej minka :) no i super z tym spaniem. Może wreszcie się zaczniesz wysypiać..
Asia -dobrze ,ze postawiłaś na swoim. Pewnie ,ze należy ci się czasem babskie wyjście Mieliście szczęście z deszczem i cmetarzami. Fajnie
Anus - tez uwielbiam Ikee. zawsze znajdziesz to co potrzebujesz. Choć główne meble staram się kupować gdzie indziej ( czyste pozerstwo) to i tak Olinka meble wszystkie z Ikei. Jak dziecko pokazało ci ze chce kwiatka do pokoju :-) ? Moje dziecię dostanie jeździk na roczek. Tatuś kupił wczoraj. Trochę się boje bo jak spytałam jaki kolor to powiedział ,ze nie jest pewnie a nie może zobaczyć bo mu w sklepie na prezent zapakowali. Mam nadzieje ,ze jest fajny i u nas tez się sprawdzi. no jaka dobra pani domu, pranie ,prasowanie ,jedzenie , aż miło poczytać ..
Angun- dlaczego one wstają tak wcześnie ?? Mam nadzieje ,ze nic się u Artiego nie rozkręci chorobowo. Zdrówka dla ciebie.
Aneczka -gratki dla Zosi za 5 ząbek. Oli tez nas gryzie ,albo swoje rękawy..
Nimfii- zdrowiejcie kochani, bo smutno jak takie trzy choróbki w domu..

U nas fajnie. Babunia i ciociunia synkiem się zajmują ,wiec mogę z luzem sobie przy kompie posiedzieć Obejrzałam ostatnio jeden odcinek "Przyjaciółek" na Polsacie i bardzo mi się spodobało. nigdy tego nie widziałam i teraz lecę po dwa ,trzy odcinki dziennie na Ipli. Babcia wzięła Olinka na spacer i nie ma już ich 1,5 h. Super. Jest ciepło ,wiec niech dzieciak korzysta. Może przemkniemy się wieczorem do Term ( poznański super park wodny) ,ale to zależy od poziomu lenistwa rodziny. We wtorek do domku ,wiec korzystam z nic nierobienia.
miałam dziś koszmarny dzień ,ze jakiś koleś strzelał do wszystkich na około ,i wiedziałam ,ze mnie zabije ( jak ten psychole Norweg niedawno). Strasznie się bałam. Obudziłam sie i nie mogłam zasnąć. Okropieństwo.
Wracam oglądać przyjaciółki bo zostały mi 3 odcinki.
Wrzucam film jak Oli roi porządki u babci.
miłego wieczorku kochane..

winki widziałam filmik,poukładał troche Babci. moj synek ma cztery lata to mi powiedział, że chce kwiatka :-) a Młoda to wszystko paluchem pokazuje :-(. ja z Ikei mam pare mebli, jakosc pozostawia wiele do zyczenia, ale z komód jestem bardzo zadowolona!!! za tą cenę są najlepsze. Miałam sie spytać Olinek jest już dwujęzyczny?

Hejka!!
Winki Oli super babci grasuje w garkach. Moja Tosia to w na półki z talerzami i brzdęk pół serwisu wytłukła.
Ja Korniemu na roczek też kupiłam jeździk
LITTLE TIKES Samochód Jeździk WYWROTKA KIEROWNICA (2736551629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ciekawa jestem czy będzie zainteresowany.Na razie wszystko co się przesuwa po podłodze popycha a samochodami jeździ bez przerwy.

Ewika 100 lat dla Lilki oby duża rosła i zdrowa była!!!!!

Anus ja do Ikei jadę za 2 tyg też lubię tam jeździć moja lista zakupów już obejmuje 2 kartki same pierdołki ale długo nie byłam więc sie uzbierało.
Onanana u nas imprezy przed nami ale urodziny Korniego robię na jeden raz 11.11 bo wszyscy maja wolne i będą mogli być, ten sam skład rodziny co na chrzciny więc myślę nad innym menu.
Nimfii mnie również te wypadki przerażają ale nie unikniemy ich najgorzej jak leje się krew i małeństwo płacze. Maciuś robi sie zazdrosny o swoje zabawki bo widzi, że Kuba coraz bardziej nimi zainteresowany.U mnie Tosia ma 8 lat a pokój zamyka przed Kornim chociaż już nic nie ma do zepsucia jej bo drobne zabawki zniknęły i zostały lalki ale są już wysoko.Stara się mieć czysto ale on pcha się jej na łózko do laptopa po książki(te stoją nisko)i ją to wkurza drze sie a niego (czasem oczywiście przesadza)i z reguły drzwi są zawsze zamknięte a to go bardziej korci, ale jest na tyle duża, ze krzywdy mu nie zrobi czasem na przekór..

Od kiedy planujecie zmienić maluchom mleko na Junior????

reklama
ALMA wiem ze to zazdrosc o zabawki. Po czesci tez zabiera te zabawki z rak mlodszego brata po to aby nie polknol malych elementow bo tez uczylam go aby zwracal na to uwage aby Kuba ich nie bral do buzi. U nas Maciek ma swoj pokoj ale nie da rady sie w nim zamknac bo drzwi sa odsuwane w bok i tak je Kuba otworzy bez problemu. No i mlodszy ciekawski wszedzie chce isc za starszym bratem. To tez Macka wkurza. Ale wiesz jakby to byl przypadek to latwiej byloby to przetrawic, bo tak juz nieraz bylo. A dzis Maciek odepchnol go celowo, uzyl duzo sily, za duzo i zrobil to z taka agresja. Ostatnio wiecej w nim zlosci. I to mnie martwi , bo on taki nigdy nie byl.

mleko junior czyli nr 3 podam w tym tygodniu na zmiane z nr 2. Kuba w nastepna niedziele ma roczek ;-)

Do góry