reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

moje dziecko chyba się naprawiło :-)
To cieszymy się razem z Tobą i oby nie było reklamacji ;-)

Ja byłam dziś u okulisty na badaniach okresowych. Zosia wstała przed 6, więc od 6:30 do 7:00 było cyckowanie. Potem ją odbiłam, ubrałam się i biegusiem na busa. Zosia została z moim tatą uzbrojonym jedynie w 50ml herbatki (rumianku). Lekarz przyjmował od 8-9. Dotarłam tam na 8:15 a tu... stado ludzi w kolejce, ponad 20 osób i ja ostatnia:crazy: Blady strach na mnie padł, jak ja zdążę to załatwić i wrócić do siebie do miasta na 9:30 na karmienie. Poszłam jednak do rejestracji i grzecznie zapytałam, czy nie da się "czegoś" zrobić, bo jestem "mamą karmiącą" i za godzinę muszę nakarmić córeczkę i wyobraźcie sobie, że kobita zadzwoniła do okulistki i ta wywołała mnie od razu z nazwiska (a tak to wchodzi się z kolejki). Ludzie z kolejki chcieli mnie zabić wzrokiem a ja szczęśliwa już o 9:00 wyszłam z gabinetu. Zosinka została nakarmiona pół h. później, bo o 10:00, ale dziadek dzielnie nosił ją na rękach, więc jakoś załagodził brak mamy, sorry - cyców mamy. Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie.

Młoda za raz wstanie i po obiadku mykam z nią na spacer, bo pogoda cudna!

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfi Ja przerzuciłam się na żywca wodę i uważam że u małego dużo lepiej kupki wyglądają, tylko że u nas wieczne biegunki były. Koszty są większe ale nawet smak jest inny.

Ale taka wode też przegotowujecie?

Jesli chodzi o te "Rozmowy w toku" to mnie na poczatek już wkurzyło jak kobieta nazwała zarodka "skrzepem krwi", a potem jeszcze powiedziala, ze ona boi sie brac tabletek anty, a jej facet nie chce używac prezerwatyw..... To od razu pomyslalam ze nie powinni sie bzykac jak sie zabezpieczac nie umieje - jak jakies malolaty :/
No ale oczywiscie im "latwiej" było pozbawić zycia malego czlowieka....
No już nawet nie chce o tym mysleć, bo mnie sie adrenalina podnosi :/

Nimfii narazie przegotowuje mu ale za jakiś miesiąc już przestanę. Próbowałam innych wód ale odstraszał mnie osad po przegotowaniu a w żywcu nie ma prawie wcale, nawet jak postoi kilka godzin.

My juz jestesmy po wizycie u lekarza,oczywiscie szlismy w najwiekszym deszczu jaki moglby byc jak wychodzilam z domu to jeszcze bylo jako tako,lekko padalo ale jak wychodzilam juz z osrodka to byla juz tragedia,wrocilam do domu przemoczona od stop do glowy :sorry::confused2::no: U lekarza bylo spoko,nie olal nas mimo tego ze maly nie ma tego dzisiaj az tak brzydkiego i ogladnal go i wypytywal sie czym go smaruje i ile razy dziennie.Przepisal nam plyn do kapieli oraz krem do ciala z seri Emollient :tak:
helenka Gratulacje dla Olusia na ten pierwszy zabek !!!!!
maggipka no to super oby Amelce z byt szybko nie przeszlo i dalej byla taka grzeczna ;-)

Wiecej nie dam rady nikimu odpisac bo moja maruda sie przebudzila.Nadrobie i odpisze pozniej ;-)

Pospacerowaliśmy i o 16 wybywamy na jakieś zakupki dla mamy :-)
Połączyłam przyjemne z pożytecznym i zjadłam obiad w barze mlecznym, dobrze, że jeszcze istnieje taka instytucja i mam ją tak blisko!! Mąż doje 1 porcję wczorajszego obiadku.

Helenka gratulujemy 1 ząbka!! Słyszałam o tradycji, ten kto pierwszy z rodziców wypatrzy ząbek, powinien dostać od małżonka prezent :-) Helenka upomnij się!!
Ssabrina to wygrzej się teraz, żebyś się nie przeziębiła. Myślę, że ten emolient pomoże skórze Samiego, my używamy całej serii Emolium i Artur już nie ma takich zaczerwienień.
Angie zabiła mnie nazwa tej kanapki, z czym ona jest??
Maggipka cieszę się, że z córą już lepiej i grzeczniejsza.
Mikado ładne wesele na 150 osób! No nie da się ukryć, że wydatki będą, ale ile radości i wzruszeń!!
Anek fajnie to wyszło, ja się zastanawiałm czy tak nie zrobić z urzędem skarbowym, ale nie mogłabym wtedy mieć Małego przy sobie. Chyba jednak wyślę męża.

Załączam obiecane zdjęcia kuchenki, trochę ciemne wyszły, bo dopiero po południu u mnie ładne słońce w salonie i aneksie (okna wychodzą na południowy zachód).
Zdjęcie0534.jpg Zdjęcie0535.jpg Zdjęcie0537.jpg

Co do wody to ja używam kranówki przefiltrowanej przez Britę i jest ok a z córka z racji pierwszego dziecka tez do 6 mies gotowałam żywca teraz juz nie!!
Angun ładna kuchnia!!!

Angun kuchnia sliczna a co do bulki to wyglada to nastepujaco: Cos jak bagietka tylko krotsze a w srodku: maslo, kielbaski, plastry pudingu (to cos podobnego do naszej bulczanki i kaszanki), plastry boczku i cos podobnego do placka ziemniaczanego, wszystko smazone na glebokim oleju i jeszcze pieczarki do tego, wiec jak widac niezle sniadanie. Jak zjadlam taka mniejsza wersje o 7.00 rano to nadal jestem pojedzona :-)

My bylysmy na spacerku ale deszcz pogonil nas do domu. Teraz Kinga ma drzemke a ja dopijam kawke.
Juz sie obudzila...

No na Wyspach to śniadania mają konkretne....:-Dchociaż podjeść można:happy:
Kiedyś byłam w jakimś hotelu i mieli tylko typowe śniadania...ja to zjem i mi nie przeszadza...ale oj biedna była para Włochów, którzy tylko po kawie espresso sobie wzieli...bo żadnych croisantów nie było....:-D:-D:-D
Chociaż uwelbiam kuchnie włoską i ogólnie śródziemnomorską to za crosantem na śniadanie nie przepadam.:sorry:

reklama
Co do wody to ja używam kranówki przefiltrowanej przez Britę i jest ok a z córka z racji pierwszego dziecka tez do 6 mies gotowałam żywca teraz juz nie!!
Angun ładna kuchnia!!!

Tez mam taki filtr do wody, tylko innej marki, niż Brida.
Czyli gotujecie wode ktora uprzednio byla przefiltrowana?
To moze tak sprobuje :)

Do góry