reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

nimfii ja oglądałam rozmowy w toku, szkoda słów.....a zaparć naprawdę współczuje, u nas odpukać na razie spoko.wczoraj znów zajadała się jabłkiem aż ręce jej się trzęsły na sam widok:-D i widzę, że służy jej jabłuszko i to surowe, a i jadła szpinak z ziemniakami też wcinała, fujj jakie to wstrętne

reklama
Aneczka u nas tez krem ze szpinaka z ziemniaczkiem rzadzi oj Sami sie tak nim zachwycal ze nie nadazal polykac bo juz buzke otwieral (ale jak dla mnie wyglad bleee a w smaku nawet nawet ) :-)
Nimfii oj wspolczuje Ci z tymi zaparciami wiem jaki to bol bo moj tez mial problem z nimi ale na szczescie sie jakos wszystko unormowalo u nas i nawet po marchewce ich nie ma ale za to po kaszkach mleczno-ryzowych ma wiec je sobie odpuszczamy.
Gola wspolczuje ciezkiej nocki,Ja tez dzisiaj nie wyspana,mlody spal tez jakos tak niespokojnie.
Angun tylko ze Sami nie plakal w nocy tylko puszczal dosc glosne i duzo tych baczkow i sie wiercil jak to on lubi ale mysle ze tez cieplo bylo u nas w pokoju,jakos tak duszno bo i mi sie zle spalo :tak: a baczki hmm mysle ze to po tej wczorajszej nowej zupce ktora dostal bo niby w niej byla mala ilosc bialej fasolki :sorry:

A i niedawno maly zrobil taka kupe dziewczyny ze myslalm ze zejde,konsystencja normalna ale zapach powalajacy juz normalnie patrze w przyszlosc i marze o nocniku i zeby Sami se robil kupy tam :-D

Ssabrinko ale te kupy w nocniku tez trzeba będzie obsłużyć;-)
Majka tez robi niezłe kupska. Konsystencja już zbita ale ten smród!!!!

Nimfii współczuję problemów z brzuszkiem. Mam nadzieję że w końcu coś zaskoczy.
Winki szybko Ci ten tydzień zleci;-) dzięki za kibicowanie hehe:tak:
Gola udanej wizyty u koleżanki i Michałka!!

U nas termometr pokazuje 10 stopni więc upału nie ma. A niby miało być tak pięknie dzisiaj. Maja w nocy spała ładnie, wstała o 6:30 ale już nie bardzo chciała spać. Leżała, marudziła i w końcu ok 7:30 musiałam ruszyć tyłek i się nią zająć;-)
Majka ma ten nosek zatkany jednak. odciągnie to jeden wielki ryk, psikanie też. Teraz jej posmarowałam maścią majerankową. Dziś robię udka z kury, D sobie zażyczył surówkę za kapusty kiszonej więc jako przykładna zona musze iśc na zakupy (oczywiście przy okazji spacerku). To tyle u nas:tak:

onanana bedzie latwiej tylko wyrzucic do WC i splukac a teraz to ta kupa nie dojsc ze tak zabojczo pachnie to jest wszedzie na pupie,jajkach a i czasem nogach :-D

A u nas jest chlodno i nadal pada :confused2: mam nadzieje ze po 11 jak bedzie mi trzeba wylazic to nie bedzie jakies ulewy mocnej bo chyba zrezygnuje.

A Majka robi ostatnio przeważnie klocuszki hehe (Mam nadzieje ze żadna z Was akurat nie je śniadania;-))

U nas wychodzi słonko:-D Postawiłam właśnie na zupkę dla młodej. Po następnym karmieniu lecimy na spacer:-)

U nas też słonecznie, będzie spacerek krótki, bo po południu wybywamy znów z domku.
Onanana u nas jeszcze nie było kupki w takiej formie :-)

Witam mamusie:-)

u nas nocka ok. ale nad ranem mała jak obudziła się na mleczko o godz. 5.00, zjadła, odbiło się odłożyłam ją do łóżeczka i myślałam że zaśnie jak zawsze z tu zonk wierciła się, stękała zasnęła dopiero o 6.30, pospała tylko do 8.00 i od razu marudziła więc wstałam z łoża wzięłam ją na ręce i co małej nie do końca się odbiło męczyło ją to po odbiciu od razu uśmiech na twarzy:tak:

Angie
brawo dla Kingusi, dzielna dziewczynka
Angun na pewno śliczną masz kuchnię właśnie weszłam na ich stronę takie elegancie i z gustem wszystko zaprojektowane
nad lacobel też się zastanawiam czy to łatwo utrzymać w czystości,
z miłą chęcią obejrzę twoją kuchnię jak możesz to pochwal się
Nimfii, Angun ja to już od bardzo dawna nie oglądam Rozmów w toku, masakra jakaś z tym programem, skąd ci ludzie się tam biorą
onanana to obiadek zapowiada się smacznie ja dziś nie mam pomysłu na obiad a po drugie nie chce mi się gotować, pomidorowa jeszcze została od poniedziałku ale m to już tego jeść nie będzie ja będę musiała zjeść:tak:odmrożę na szybko cycka, ziemniaki, ogórek w musztardzie z słoika i tyle ,tak mechanizmy z blum są drogie ale wygodne, fajnie wszystko cichutko"chodzi"

u nas z kupkami nie ma problemów moim zdaniem to za dużo ich robi potrafi nawet czasem zrobić od 3-4 kup dzienne, też są mega śmierdzące ale to pół biedy od wczoraj tak nagle całą dupkę i pipulkę ma odparzoną dziś idziemy na szczepieni to aż głupio mi będzie co lekarka sobie pomyśli eh :tak:

Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Angun koniecznie pokaż nam kuchnię!!! ja to w ogóle lubię oglądać jak kto mieszka;-) No i musze w końcu wziąć aparat na spacer żeby Wam pokazać nasze miejscówki spacerowe.
mirelka ja te uda wkładam do rękawa i do piekarnika więc nawet mniej roboty niż z panierowaniem cycków (chyba ze roisz bez panierki). Surówkę szybko zrobię. Tylko aj nei przepadam za kartoflami, chyba sobie ryż ugotuję albo kususa.

Onanana postaram się cyknąć fotki, musze tylko kuchnię ogarnąć. Widzę, że robisz kurczaka lub inne mięska jak ja, ja też uwielbiam rękaw do pieczenia-super wynalazek a ryż mogłabym jeść non stop.
Mirelka dzięki, ja własnie mam szafki i szuflady na blumie, fajna sprawa, trzasnąć się nie da :-) Ostatnio za radą koleżanki na odparzenia stosowałam Clotrimazol w kremie, spróbuj u nas pomaga!

reklama
onanana ja udka miałam w niedziele i w poniedziałek dziś też drób ale cycek, właśnie nie chce mi się panierować, własnie mi się odmraża, posiekam go w paseczki zrobię marynatę z przypraw i tak usmażę też dobre bo już nie raz tak robiłam
Angun a ten Clotrimazol to ten co kobiety używają na problemy kobiece czy jest jakieś inny

lecę panierować cycki:tak:

Do góry