reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Angun ABR to badanie słuchu ale dziecko musi do niego spać, Podłączają kabelki do główki i uszu i patrzą jak mózg reaguje na dźwięki.
Helenka my pierwsze ABR też mieliśmy jednego dnia, pojechaliśmy na ustaloną godzinę i po sprawie a teraz w CZD podobno się coś zmieniło.
Nimfii spróbuj więcej przepajać przegotowaną wodą, u nas też czasem zdarza się ten problem ale na szczęście na razie Fifi daje radę :)

reklama
Maminki mamy ząbka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dolna prawa jedyneczka wylazła

My mamy pierwsze ABR i strasza nas narkoza bo jak w lutym robili przesiewowe 3 raz to nie chciał spać. Dodam że to była ich wina bo lekarz kwalifikujacy spóźnił sie ponad godzine i Olek zasnał w poczekalni a udało mi sie go przetrzymac ponad 4 godziny bez spania.
Z jakiego powodu macie robione badania , Olek dostawał leki ototoksyczne

Ostatnia edycja:
czesc dzieczyny,
u nas nocka oki, Kinga jadla o 3.30 a potem obudzila sie o 7.00 jak tata wrocil z pracy ale jeszcze nie byla glodna, wiec pierw kapiel (u nas to ostatnio tradycja ze kapiemy sie rano bo po nocy woreczek puszcza) a potem butla. O 9.00 jeszcze na godzinke poszlysmy na drzemke. Dzis rano moj maz przywiozl zawal serca w bulce czyli irlandzkie sniadanie, zjadlam tylko 2/3 i tak chyba bede pelna do wieczora.
Teraz po kolejnej butli bedziemy sie zbierac na spacer i zakupy bo moj T sobie zazyczyl gulasz na obiad.

Kingi kupki tez ostatnio maja powalajacy zapach mimo iz dieta nie zmieniona, tylko mleczko

nimfii wspolczuje zaparc. Ja juz dawno nie ogladam rozmow w toku, makabra co sie z tym programem zrobilo.

Ssabrinaa, Gola
wspolczuje ciezkiej nocki. Gola kiedy ty sie wreszcie wyspisz??

Helenka, DarkAngel powodzenia na badaniu sluchu

helenka gratulacje dla olusia na ten pierwszy zabek

Nimfii Wsumie to nie ten wątek ale odpiszę Ci tu żebyś znalazła, kaszka ryżowa może mieć dodatkowe działanie zapierające. Staraj się małego przepajać małego dużymi ilościami wody niegazowanej przegotowanej. Zdaje się że używasz mm do karmienia? A z jaką wodą mu przygotowujesz mleczko?

Wiem ze kaszka ryzowa zapiera. Bazuje na doświadczeniu związanym ze starszym synem, ktory tez mial zaparcia po zupkach a kaszka przeszla mu gladko ;) Ale nic na sile.... Na razie owoce.
Kuba nie chce pić wody, ani nawet herbatek z granulatu na brzuszek Humany. Tylko soki pije chetnie - wszystkie jakie mu dam.
MM mamy Bebiko 1 , a wode przegotowana z kranu.

ssabrinaa wierz mi że z nocnika gorzej wywalac niz kupe z pieluszka :p Za to najlepsza opcja to załatwianie sie na nadstawke na sedes :]

Ostatnia edycja:
Nimfi Ja przerzuciłam się na żywca wodę i uważam że u małego dużo lepiej kupki wyglądają, tylko że u nas wieczne biegunki były. Koszty są większe ale nawet smak jest inny.

helenka gratulacje:) teraz reszta ząbków się sypnie.

angie80 bardzo się cieszę z postępów Kingusi i nie mogę się doczekać następnego spotkania!

nimfii ja oglądałam te rozmowy i szlag mnie jasny trafiał, jak można być taką egoistką! niektóre nieodpowiedzialne kobiety to powinno się za młodu sterylizować, zwłaszcza,że medycyna poszła bardzo do przodu i antykoncepcja jest dostępna dla każdego.

My odstawiliśmy jeszcze marchew i Filip wrócił do normy z kupkami i spaniem ale nie będę zachwalać bo mi się chłopina zepsuje:-D Pomalutku szykujemy się do ślubu córki - wydatki, wydatki, wydatki....Kto robi w dzisiejszych czasach wesele na 150 osób??
:shocked2:
Pogodzie ulżyło więc czas zabierać się na spacer.

Mikado Takie wesele wow. Ja miałam na 90 osób ale tylko dlatego że moja mama jest kucharką i ze swoją ekipa zrobiła mi wszystko na sali gminnej. Strojenie sali dekoracje wszystko sami i i tak poszło prawie 20tyś.

Dziewczyny!!
Pragnę się wam tylko pochwalić, że moje dziecko chyba się naprawiło :-)
Zasnęła o 21 i pospała do...11!! Budziła się co prawda regularnie jak w zegarku co 3h na jedzenie, ale potem ładnie zasypiała. Oprócz 2x kiedy to wybudziła się na pół godzinki i chciała się bawić, ale potem dała się ululać.
Jestem szczęśliwa, wypoczęta :-)
A teraz jadę do moich rodziców na 2dni skorzystać z pogody i poinhalować Małą lasem :-)
Buziaki!!

reklama
Helenka razem z Fifkiem gratulujemy ząbka :-) my nadal czekamy:) pierwsze ABR mieliśmy robione dlatego,że na podstawowym badaniu słuchu wyszło nam, że Filip nie słyszy niskich i cichych dźwięków. Drugie robimy dlatego, że na pierwszym wyszła duża różnica między prawym a lewem uszkiem.
Nimfii ja tak samo jak Helenka jesteśmy na wodzie Żywiec i też uważam jest lepsza, inna sprawa że u nas woda jest z strasznym kamieniem.

Do góry