reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

mycha wszystko zależy od tego co to za ludzie i czy nie będą chcieli Was jak to się mówi "wyrzeźbić". Ważne też co jest w umowie, czy płaciliście jakąś kaucję ( jak tak to ludzie Wam nie zwrócą kaucji po prostu i pokryją zadłużenie ), czy macie jakieś pokwitowania na to, że ten facet brał od Was pieniądze na zapłatę rachunków?? Jeżeli nie to rodzinka będzie tego od Was żądać, tylko czy Wy zapłacicie?? Na dobrą sprawę możecie się wyprowadzić i nie zapłacić tych rzekomych zaległości, bo to mało osób tak robi;-) Najpierw się spotkajcie i pogadajcie czego od Was oczekują i będziecie wiedzieć na czym stoicie, potem obmyślicie jakiś plan działania. Jeżeli są to ludzie problemowi, ewentualnie planują to mieszkanie sprzedać jak właściciel umrze, to szukałabym jakiegoś nowego lokum jak najszybciej.
Pogoda cudna, wypoczywajcie dziewczynki, miłej niedzieli:-)

reklama
Hejka :-)
mycha no to macie nie za ciekawie a może dziś jakoś sytuacja się wyjaśni ;-) My wynajmujemy od gościa mieszkanie już 4 lata niby kupił córce na 18-tkę ale też się boję że zechce raptownie mieszkać tu i będę musiała szukać..My wynajmujemy na słowo bez żadnych umówi itp płacimy gościowi za czynsz i dla niego a my sami płacimy prąd i internet nawet rachunków nie chce także spoko gość..Mycha a tak w ogóle dużo płacicie za wynajęcie i ile macie metrów??
andzelika fajnie że wszystko oki u was :-)

U nas dziś ładnie uciekamy później na spacerek.Wczoraj byliśmy u znajomych na obiadku od 13 do 20 Martynka była bardzo grzeczna aż się zdziwili że dziecko takie grzeczne nie płacze hehh płacz był tylko przy ubieraniu jak zawsze:-) Została wynoszona,wyprzytulana wycałowana :happy2: Zasneła jak wracaliśmy pospała 30 min i wstała przed 21 myślałam że będziemy siedzieć z nią do po 22 a tu nie zmieniałam pampersa bez kąpieli dałam najpierw jeść a ona mi psikusa zrobiła i zasneła na noc także od 21 do 3 spała ładnie potem było trochę zwijanie z brzuszkiem bo wypiłam troszkę coli :baffled:
Miłego dnia

Witam mamusie
wcale się nie dziwę że taka cisza nastała, pogoda robi swoje:-)
u nas też od rana słonecznie i cieplutko, pogoda zachęca do wyjścia na świeże powietrze ja już w kościółku byłam, teraz m się szykuje ja obiadek zrobię i na spacerek rodzinny się wybierzemy:tak:

nie wiem co się dzieje ale moja mała przez ostatnie dni bardzo mało pije mleczka dziś od rana wypiła tylko 90ml:szok:, wczoraj o godz.19.30 wypiła 60ml,:szok: obudziła się o północy i wypiła 150ml no nic będę ją obserwować jak tak dalej będzie pić to muszę poradzić się naszej pani doktor co o tym myśli

andrzelika fajnie że jesteś zadowolona z pracy
mycha powiem szczerz nie ciekawa sytuacja nie doradzę nic bo się nie znam, życzę pomyślnego rozwiązani sytuacji
maggipka oj to pięknie będziesz wyglądać w dniu chrzcin jak kurde nić specjalnego nie robiłam na ten dzień do fryzjera poszłam dopiero po chrzcinach,

Życzę miłych spacerków

majuska włąśnie wszystkie pokwitowania mamy i my i on... co miesiąc jak płaciliśmy podpisywaliśmy się i my i on że wpłata miała miejsce więc jak coś by im nie pasowało to mamy dowód że my sie z umowy wywiązywaliśmy... mam nadzieje że wszystko się wyjaśni :)

ankusch za wynajem płacimy 950 zł ze wszystkimi rachunkami już ... za internet mamy sobie tylko płacić( ale nie płacimy bo ciągniemy od sąsiada na czarno :p.. pozwala :)) a metrów mamy 38
jak na Łódź to trafiło nam się baaardzo tanio.... dlatego zależy mi na tym mieszkaniu bo w tej cenie już na pewno nie znajdziemy :(

Lecimy na spacerek, a potem będziemy się martwić (a może okaże się ta bratowa w porządku OBY... )
jeszcze raz miłego dzionka :-)

Mycha to my 650zł i tylko prąd sobie płacimy to mamy ok 120zł na 2 m-ce i 20zł internet i 36m odkąd mieszkamy to 100zl nam podniósł :-pMiłego spacerku my też powoli się zbieramy

majuska włąśnie wszystkie pokwitowania mamy i my i on... co miesiąc jak płaciliśmy podpisywaliśmy się i my i on że wpłata miała miejsce więc jak coś by im nie pasowało to mamy dowód że my sie z umowy wywiązywaliśmy... mam nadzieje że wszystko się wyjaśni :)

No to super, że macie na wszystko papier, bardzo mądrze postępowaliście, pewnie facet nie dawał rady wszystkiego popłacić w terminie bo go choroba łamała i może stąd te niejasności, trzymam kciuki, żeby się Wam wszystko dobrze ułożyło, a ludzie okazali sie normalni :)

Czesc dziewczyny,
jakos nie mam ostatnio weny na pisanie ale czytam Was regularnie.
W piatek tesciowa wyjechala wiec jestesmy znow w trojke i w wiekszosci w dwojke, ale dobrze mi z tym, nie umialabym mieszkac ani z moja mama ani z tesciowa. Teraz tydzien odpoczynku a potem tesc na 5 dni ale on to raczej jako gosc a nie pomoc, mam nadzieje ze to szybko minie.

Ze mna dzis w nocy dzialo sie cos dziwnego. Kinga obudzila sie na jedzenie o 2.40, wstalam przygotowac butelke i zaczelo krecic mi sie w glowie, pomyslalam ze pewnie zaraz przejdzie ale nie przechodzilo. Nakarmilam Kinge ale pokoj zaczynal mi wirowac, odlozylam mala do lozeczka i sie polozylam i dopiero wtedy sie zaczelo, wszystko wirowalo w zastraszajacym tempie, zrobila mi sie niedobrze i polecialam do lazienki, zadzwonilam do meza do pracy, bo sie wystraszylam, sama z Kinga, on wraca dopiero o 7.00, na szczescie ma taka prace ze mogl wyskoczyc i przyjechal do mnie, to 5 min autem, siedzial ze mna do 4.00, zrobil herbaty ktora nie pomogla, potem wypilam szklanke coli i zaraz ja zwrocilam, ale potem zaczelo sie uspokajac. W koncu on musial wrocic do pracy ale co jakis czas dzwonil do mnie i sprawdzal czy wszystko ok. Nie mam pojecia co to bylo, nie jadlam nic podejrzanego, oboje jedlismy to samo. Tak sie zastanawiam czy nie ma to cos wspolnego z cukrem, bo od dwoch dni ograniczylam wszystkie cukry. Chyba pojde do lekarza sie przebadac bo sie naprawde wystraszylam, co innego jak jestem sama ale co innego jak Kinga jest ze mna.

A dzis rano mialam mila niespodzianke, dzis w Ire jest dzien Matki i dostalam od Kingusi brzoskwiniowy zel pod prysznic z Body Shop i karteczke na dzien matki. Ale to bylo mile, az sie wzruszylam:tak: postaral sie tatus ;-)

Mycha
mam nadzieje ze nie bedziecie miec zadnych problemow z tym mieszkaniem i wszystko sie wyjasni. Jak macie umowe i pokwitowania to nie powinno byc problemow.

Andrzelika super ze jestes zadowolona z pracy i tak dzielnie sobie radzisz

U nas pogoda tez ladna choc nie tak cieplo jak u Was. Tez za niedlugo wybieramy sie na spacer.

Ja tylko na sekundę,

Jestem zła i ryczeć mi się chce - już się wyjaśniło dlaczego niania nie odbierała telefonu - WYCIULAŁA MNIE BEZCZELNIE i 2 tyg. temu znalazła sobie inną pracę. No ale mnie poinformowac chociaż smsem to już dla niej zbyt duże poświęcenie. Jak się wali, to już wszystko... :no:

Anek no to faktycznie niezly babsztyl, z czystej przyzwoitosci by Cie mogla poinformawac chociaz, wspolczuje, mam nadzieje ze szybko znajdziesz kogos na jej miejsce, moze nawet lepszego. Nie zalamuj sie, wszystko sie pouklada.

reklama
Witajcie dziewczyny przepraszam ale nie zdarze was nadroic dawno nie pisałam ale niestety dziewczynki mi nie daly .. Kamilce zabki ida w nocy tez ostatnio kiepsko spi... przez ostatnio 2 dni zasneła dopiero o godz 5 nad ranem i jestem wykonczona mimo zeli i czopków niestety nic nie pomaga wiec kamilka sie meczy teraz obie spia wiec korzystam bo rzadko sie zdarza ze obie spia w tym samym czasie . szybko padły dziewczynki . U nas wiosna zawitała a jak u was chyba tez .. dzis jak wyszlismy o 11 to wrucilismy o 14 a o 14 40 obie zasnely :) Niestety ale z kamilka jestesmy na etapie rozszerzania diety.. byłam z nia w srode aby ja zwazyc i niestety ale przybyła tylko 120g na 2 tyg to za mało wiec dzisiaj zjadła 4 łyżeczki zupki jarzynowej z dodatkiem kaszy nawet nie pełne 4 łzeczki po czesc wyladowało na sliniaku bo wypluwała troche troche jadła ale jednak tez wypluwała póżniej postaram sie wstawic fotki do albumu trzeba było to upamietnic..

Dziewczyny mam pytanie do was kupujecie czasem w sklepach z uzywana odzieza .. ja tak !!:) ostatnio jak byłam własnie to była taka promocja ze za 5 zł takawielka torbe ciuchów naładowałam 2 torby ciuchów i zapłaciłam 10 zl :) wiec troche uzupełniłam garderobe garysi bo dla kamilkkii duzego wyboru nie bylo

A Jak ubieracie swoje pociechy teraz na wiosne .?? bo ja nie bardzo wiem jak kamilke ubierac wydaje mi sie ze jak ja ubieram w taka cieńka kurteczke i do tego spiworek jej zakładam sama nie wiem

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny i zdrówka dla waszych dzieciaczków :*:*

a dziewczyny gdzie jest ta linkownia bo niebardzo moge znalesc?

Ostatnia edycja:
Do góry