reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hallo, ja też już na nogach, u nas już słoneczko jest więc też planuję długie wietrzenie w parku. W nocy karmiliśmy się 3 razy, ale nie było źle, teraz mały jeszcze dosypia a ja jem śniadanko. Dni coraz dłuższe i chyba dlatego czuję już zbliżającą wielkanoc. \

Miłego dnia

reklama
gola syl podziwiam Was za to ze mimo tych nocnych pobudek od rana macie sile ;)

syl a ty juz przy sniadanku :-p Niezle... Pamietam ze jak mialam tylko Macka to razem z nim spalam do 9-10 i dopiero wtedy sie zwlekalam.

A teraz wstaje do kuby juz tylko raz w nocy o 3 i dzieki mu za to. Od 6 jestesmy na nogach wszyscy. Za to chlopaki chetnie wieczorami klada sie spac wczesnie. Maciek juz o 18-19 a Kubus ok 20-21.
Ale to nie zmienia faktu ze ostatnio jestes strasznie przemeczona, co odbija sie na zlym nastroju i na chłopakach :confused2:
Wczoraj miala okazje zrobic sobie kąpiel (a przeciez teraz taki luksus to radkosć :-D), ale i tak niewiele ta kapiel pomogla, bo kiepsko mi sie spalo w nocy i od raza znow chodze jak zombie....

Ale mi sie marzy kilka godzin ciszy i spokoju gdzies w parku na laweczce :-D

Dziewczyny wczoraj czytalam fajny artykul o tym jak spedzac czas wolny.... Wiekszosc z nas spedza go przed TV, kompem albo w centrach handlowych. wg psychologow taka forma spedzania czasu wcale nie relaksuje, tylko meczy psychicznie.

A wy jak spedzacie czas wolny, aby oderwac sie od codziennosci?

Hejka i my już nie śpimy od 7 :-) Noc oki mała raz wstała na cyca a muszę się pochwalić że już z 4 nocki ładnie śpi brzuszek ją nie budzi w nocy..może dlatego że przed kąpielą dużo leżakuje na brzuszku po kąpieli też leży a ja jej brzuch masuje na wszystkie strony i daje kilka kropelek espumisanu ale jest fajnie i niech tak zostanie ;-)Teraz łobuz się bawi i zaraz idzie spać znowu bo już oczka trze a zazwyczaj między spaniem ma 2 h.

Anek ja właśnie policzyłam 4 pełne tygodnie + jeden dzień święto z poniedziałku w kwietniu ale nie wiem czy dobrze bo jeszcze święto w niedzielne jest i chyba powinnam dodać jeszcze te niedziele czyli 4 tyg +2dni chyba :baffled:
Gola wyluzuj trochę;-) a z żołądkiem tonie wesoło mam sama z tym problemy ale na razie spokój :-)
syl super że u was słoneczko u nas na razie szaro i mróz na minusie :baffled:

Miłego dnia

Hej!!
Margana mój też chyba przechodzi skok bo od piątku jest nie do wytrzymania nie chce spać w dzień zasypia z krzykiem na dworzu jedynie ok.i w domu też dziś zerwał się jak nigdy o 6.30 i już nie zasnął dopiero o 8 padł i tak pewnie 30 mi i wstanie.Co nigdy rano tak mu się ie zdarzało!!Nie przeszkadzami to, ale żeby potem choć z godzinę pospał.Zasypia ostatnio o 19.00 to może raniej wstawać ale po co zaraz krzyczeć i płakać.
Nimfii Widzę, że mój Korni przestawia się jak twoi chłopcy na ranne wstawanie, jasno za oknem to go budzi.

Ja dziś na nogach od 5 rano właściwie to od 4 bo mała obudziła się na karmienie o 3 i do 4 40 wojowała ze mną aż zasnęła. o 5 się położyłam i za pół godz miałam pobudkę z mega uśmiechem na twarzy, rano jestem wściekła jak musze tak rano wstawać ale jej uśmiech mnie rozbraja i humor od razu jest dobry;)
Nimfii ja czas wolny chyba go jednak nie mam... Bo nawet jak mała spi to ja na kompa wskoczę popatrzeć co tu słychać zdąrze przeczytać, odpisać pocztę sprawdzić i pobudka... jedynie co to co 2 weekend mam szkołę to w ten sposób sobie odpoczywam
Gola słońce za dużo stresu masz stąd te bóle pewnie, spróbuj się wyłączać od problemów, podchodzić do nich na luzie, oby te problemy szybko Ci minęły;*

Witajcie dziewczyny!
My mamy za sobą fajna nockę, jedzenie było 2 razy i 3 ok.7.30, na śpioch jedliśmy, bo Mały spał ze mną całą noc, tata ciął komara na kanapie w salonie, bo mu się przysnęło. Umyłam włoski i ok.12 wyruszamy na spacerek, bo dziś znów piękne słońce.
Syl również ci życzę udanego spaceru, ja też już czuję Wielkanoc, bo będziemy wtedy chrzcic Artura.
Gola kochana, nie zamarwtiaj się, problemy miną, najważniejsze, że zdrówko jest a wszystko inne jakoś się ułoży.
Nimfii ja już się przyzwyczaiłam do tych nocnych karmień i przewijań, jak Artur rano posyła mi taką serię uśmiechów i krzyczy po swojemu, to dostaję zastrzyk energii (choć po swojej twarzy niestety widzę zmęczenie):zawstydzona/y:
Margana zazdroszczę ci spania natalci w nocy, widać mała nadrabia w dzień :-) Mała nabiera nowych umiejętności więc może coś jest na rzeczy z tym skokiem??
Ankusch fajnie, że Martynka ładnie śpi i wreszcie jej brzuszek nie boli, oby tak dalej. Ja tez już częściej kładę Małego na brzuszku.

Miłego dnia mamusie!

hej Dzewczyny!!

Ja tylko na chwilke, kurcze ale duzo piszecie, mam nadzieje ze to kiedys nadrobie.... Trzymajcie za mnie kciuki, ja dzisiaj wyprawiam urodziny mojej prawie tesciowej... kurcze Moj mnie zostawil z cala robota, wiec musze wysprzatac dom, no i ugotowac kolacje na 11 osob!! Aaaa! Mam nadz, ze Anusia mi bedzie dzielnie pomagac :) No a przynajmniej, ze bedzie miala dobry dzien :) MIlego dzionka dziewuszki !!!!

alma i ja to zna bardzo dobrze, bo Maciek w lecie zawsze wstawal razem "z kurami" zaraz jak tylko zrobilo sie widno. O 7 juz spacerowalismy bo od 9 byly mega upaly.

niuniunia tez kiedys odpoczywalam w szkole (2 lata temu w weekendy) ;-) i teraz tez moj czas wolny to tylko forum BB, Facebook albo Allegro :sorry:

A jak chodzi o obiad....
To przedwczoraj mialam pizze -sama robilam, wczoraj kluseczki na parze z nadziene owocowym - kupione w sklepie, a dzis moze pierozki z mrożonek.... Jak sie robi ladniejsza pogoda to wole posiedziec na polu, a ugotowac cos z gotowców (mrożonek czy z garmazerii)

angun no jasne ja tez dostaje zastrzyku enegrii gdy widze slodkie bezzębne uśmieszki Kuby :-) A dzis niestety od rana zgotowal mi marudzenie :-( Tym bardziej mnie poirytowal psychicznie. Takie zmeczenie niestety daje w kość.
Ale wypilam kawe i sie jakos ogarnelam....

moniaaal powodzenia! Dzis ma urodziny moja babcia ale impreze mamy dopiero w niedziele. Moze bedzie grill :-)

reklama
Witam.
Ja właśnie piję kawkę na rozbudzenie.
Obiad mam wczorajszy, który też robiłam szybko bo czasu nie miałam, polecam:ugotować makaron(ja lubię penne co tego) na patelnię tuńczyka z puszki(obojętne czy olej czy sos własny), później sos pomidorowy i przyprawić(ja dodaję imbiru i cynamonu), można też dac czarne oliwki i kapary jak ktoś lubi.

A dzisiaj wybieram się z koleżanką do sklepów dzieciowych...pooglądać, jakieś gadżety zakupić(śliniaki)...mam nadzieję że dwa stelarze od wózków nam się zmieszczą do auta bez zdjejmowania kółek...

Nimfi...a czas wolny...teraz mam mało...a wcześniej to z mężem wspólnie gotowaliśmy(on obierał różne rzeczy), dużo na rowerach jeździliśmy(teraz w NL to nie rozrywka tylko środek transportu), spacerki do lasu i wypady weekendowe do znajomych.

Do góry