reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej mamusie:)

Niuniunia- biedna Wikusia, widać coś od brzuszka :-( Mam nadzieje, że wynik moczu jest ok i za to trzymam &&&&&&&& :-) Też padam na twarz
Ankusch - kurcze, dopiero takie bezradne pisklaczki, a teraz normalnie oczy z tyłu głowy, bo chwila moment i bach. Dobrze, że nic się nie stało, mała się tylko wystrachała
Katerinka - kochana pociesze Cię - u nas też jest różnie, raz lepiej raz gorzej, a po buzy przychodzi słońce
Angie80 - trzymam kciuki za Kingunię! Powodzenia w środę
Cocca Super, że Wasz Franuś tak i grzeczny aż tak długo potrafi się zabawić na macie
Katerinka - brawo dla małej!
Ssabrinaa - fajnie, że Sami tak ładnie w nocy spał, Pola dziś też w miarę - jadła 2x
Julianna biedna jesteś z tym kręgosłupem :-(

Dziołszki dzionek u nas ok, wyszłyśmy po 11 na spacer i na zakupy do miasta i wróciłyśmy o 14tej , Pola spała cały czas. W domku zjadła, przebrałyśmy dupkę i poszłyśmy znowu, nie było nas 1,5 godziny. Pola wykąpciana i śpi o d pół godziny. Ja też jestem padnięta...

reklama
Cocca, Angun ja właśnie też za pieniążki które Liwa dostała na prezent na chrzest chcę jej kupić krzesełko do karmienia;-)
Angun u nas na początku też tak było z usypianiem, też tak kombinowałam że odkładam Liwie półśpiącą do łóżeczka ale się wybudzała i z powrotem na ręce ale teraz odpukać od dłuższego czasu zasypia sama w łóżeczku ale tylko na noc w dzień sam nie zaśnie ale tak się cieszę że nie muszę z nią siedzieć w fotelu aż zaśnie na noc,moja mała już śpi od 20stej, pojedzona, wykąpana:tak:
ankusch oj biedna Martynka ale się musiała wystraszyć w sumie ty też przeszłaś swoje, dobrze że się nic nie stało,

Miłego wieczorku życzę,:-)

angie dużo zdrówka dla Kingusi! Oby szybko przeszło!

Ankusch ale sie musiałaś najeść strachu. Całe szczęście, ze nic się nie stało! No niestety takie sytuacje są nieuniknione przy dzieciaczkach choćby nie wiadomo jak się pilnowało.

Kurczę, Natalka ostatnio jest jakaś marudna:baffled: Nie wiem czy to ząbki bedą wychodzić czy kolejny skok rozwojowy. Na dziąsełkach nic nie widzę. Myślicie, ze moze marudzic zanim jeszcze coś widać?
Szczerze mówiac to wolałabym ten skok rozwojowy, a nie juz ząbki. Tylko, ze ten skok w tym wieku to ponoć moze trwać do 6 tygodni:szok:

Sami juz spi chociaz on juz zasnal o 19 pobudke se zrobil po 20 troche pogadal zjadl o 21 i poszedl spac,jakis taki senny dzisiaj jest :tak: kapieli nie zdarzyl zaliczyc.
Margana problemy zabkowe jesli to sa to zanim czasem wyjdzie zabek moze minac duzo czasu a czasem wyjdzie szybko ale mozliwe jest ze ma skok Natalka :tak:
Gola Pola tez ladnie Ci nocke przespala,tylko 2 karmienia to jest dobrze,oby dzisiejsza nocka tez byla udana ;-)
Cocca oby wkrotce Franus przywykl do zasypiania samemu i nie bylo potrzebne lulanie na rekach,wiem jak to ciezko jest bo moj mlody dosc dlugo nie chcial zasypiac sam dopiero od jakiegos czasu przywyknal do samego zasypiania chociaz czasem sie zdarzy ze trzeba go jeszcze lulac:tak:
ankusch oj biedna Martynka no i Ty kochana ale sie musialas wystraszyc,najwazniejsze ze nic sie nie stalo a przy dzieciach to juz tak bedzie ze nie raz sie nam osuna czy przewroca kochana.

Ssabrina w sumie to teraz tak sobie myslę, ze ząbki by ja tez w nocy raczej budziły, a nocki przesypia ładnie - zasypia 20.00-21.00, ok. 23.00 zje i następne jedzonko ok.8.00, i jeszcze spanko do 9.00-10.00.

A Natalka dziś się 3 razy przewróciła na boczek:-)

Ostatnia edycja:
Margana pewnie tak,dziaselka wtedy i w nocy nie daja spac a jesli Natalka przesypia nocki ladnie tylko w dzien cos jest nie tak to prawdopodobnie ma skok :tak: kilka dni i jej przejdzie,zobaczysz ;-) a nocki faktycznie super Ci przesypia,moj tez je kolo 23 ostatni raz ale on nie odpusci nocnego jedzenia i 3-4 nad ranem pobudka na butle a potem to juz roznie,zalezy o ktorej w nocy jadl :-)
Kati milej nocki,oby Ci ten bol glowy przeszedl a rano wstalas wypoczeta i pelna energii :tak:;-)

Dziewczyny a jesteście pewne, że do tego dodatkowego urlopu te święta odliczmy. Ja myślałam, ze te 4 tyg to odlicza sie ciągiem bez względu na to czy święto, czy nie.Macierzyński też ciągiem sie liczy dlatego myślałam, że tu świąt nie odliczmy?

nie odlicza się świąt - dzwoniłam dziś do zus-u, żeby sie upewnić

MACIERZYŃŚKI

Dziewczyny, pytałam Katerinki o ten macierzyński i... przepraszam, bo chyba Was wprowadziłam w błąd. Katerinka powiedziała, że "macierzyński dodatkowy liczy sie tak jak ten podstawowy czyli pełnymi tygodniami od pn-ndz".

reklama
dzien dobry kochane:)
nocka ok - jadlysmy 2 x, od 5 nie spimy, ale za to gadamy i smiejemy sie do puchatka z karuzelki.
Cos mnie boli zoladek dzis - chyba za duzo mysle o wszystkim, troche znowu problemow i przez to...
Mama nadzieje ze pogoda ladna bedzie i dzis tez wiekszosc dnia bedziemy na pollku, milego dnia laseczki:*

Do góry