reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej maminki :-) córcia śpi już od 21 40 więc mam duuuużo czasu :-D
onanana nie przejmuj się że

Majusia jest mniej ruchliwa niż Klaudia po prostu każda dzidzia rozwija się indywidualnie a z czasem różnice się zacierają moja zawsze jakoś byla do przodu więc pewno dlatego :tak: od urodzenia wydaje mi się że robi wszystko szybciej -aż strach si bać jak zębiska porosną
widziałam Wasze fotki z basenu śliczna zdrowa dziewczynka - zazdroszczę pływania ja jak mam rozebrać się do stroju do jestem chora - i jak pięknie Majusia sobie w wodzie radzi - super!!!!!!!!!:-):-)
katerinka super że poprawiło Ci się karmienie , będzie coraz lepiej mniej wstawania :)))
andrzelika super pomysl z wózeczkiem świetnie że tak Ci się udał zakup
ponko gratulować że pojawiają się zębiska :-)ja nadal karmię i się tego boje - jak moje sutki przeżyją tego nie wiem :eek:
sabrina jak synek zasypia po 21 do której ci sypia?? czy karmisz go w nocy ? ja moja położyłam przed 22 ciekawe czy do 7 wytrzyma :szok:
niunia wózeczek prześliczny gratuluję udanego zakupu - cieszy co :tak:?
a tort aż ślinka mi cieknie prześlij trochę do poznania :laugh2::laugh2:
margo ja też zacznę od marchewki choć troszkę soczku jabłkowego dostała już -ale się kwasiła jestem ciekawa jak córka zareaguje na marchewkę :szok:
coca może się skusze na te pampki koleżanka chwaliła dady z biedronki ponoć fajne i ten sam producent co pamków
martika trzymaj się jesteś bardzo dzielna- ja bym na Twoim miejscu nie poddała się z karmieniem jak chcesz to walcz warto mi też bylo ciężko na początku i proszę karmię już prawie 4 mc !!! dasz radę !!!! zgłoś się do poradni laktacyjnej na pewno Ci pomogą po to one są !!!! mam dobrą laskę w tym temacie ale z poznania więc nie pomogę poszukaj opinie w necie na temat konsult.laktacyjnych u ciebie w mieście może coś się dowiesz , może przy szpitalu jest jakaś - TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE NIE PODDAWAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-)
PEPSI możecie przybliżyć o co chodzi z blw? bo nie jestem w temacie :-p
kochana ufff udało się troszkę naskrobać do WAS
ŚLĘ DLA WSZYSTKICH SERDECZNE BUZIACZKI I POZDROWIENIA :happy::happy::happy: MIŁEJ NIEDZIELI

reklama
Dzień dobry kochane mamy :)

moniaaal - ale Ci zazdroszczę pobytu w górach , gdzie mieszkają Twoi rodzice?
Córa pooddycha świeżym powietrzem, dziadkowie porozpieszczają:-D Mają rację, latem cudnie będzie!

ankusch - najważniejsze, że Ci trochę odpuściło i czujesz się lepiej :-):tak:

Cocca, będzie dobrze, ale idź koniecznie na to USG, nie ma żartów, a to prawda po CC kolejną ciążę najwcześniej podobno po ok 2 latach (chociaż nasi znajomi mają nie cały rok różnicy między Gabrysią, a Olą)

U nas nocka ok, POla standardowo jadła dwa razy, oczywiście obudziła się 5:30, przeważnie budzi się 5-6. Dziś od rana u nas na Śląsku piękne słoneczko, dziś w końcu na spacer wyjdziemy, bo od wtorku nie byłyśmy, i wiatr i padało:-/

nimfii hymm ...kamilka była poczeta w styczniu gabrysia miala rok i 2 miesiace . jak kamilka sie urodziła to gabi miała rok i 11 miesiecy .. wiec tak mniej wiecej róznica około 2 lat cos takiego... moze rok i 10/11mies.. cos takiego..

Jesli dobrze licze to Rocznikowo miedzy dziewczynami jest rok roznicy? Tj jedna z 2010roku a druga z 2011? Fajnie tak :-D Moj Maciek jest z lutego 2009 a Kuba z listopada 2011 i choc medzy nimi jest niemal 3 latat roznicy ro rocznikowo wychodzi tylko 2 lata.
Taki niewielki odstep jest dobry potem gdy dziecko juz chodzi do szkoly, bo wyglada tak jakby byli niemal rowieśnikami.

kati pisalysmy o BLW na watkach o nowych smaczkach maluszka. Niektore mamy chca z tego korzystac, niekotre modyfikowac to na pol z jedzneiem papkowym.
Co to jest Baby-led weaning?

u nas nocka w porzadku bo buudziliśmy się tylko na karmienie, ale za to co dwie godziny! Masakra, coś się Igorowi przestawiło tej nocy i tak od 23 tłukliśmy scenariusz dwugodzinny. Ale nie jestem zmęczona bo przyspaliśmy rano sporo, a niuniuek to wogóle od 20 spał.

Rodzice mieszkający w gorach to jest prawdziwe coś. Moi w prawdzie na pomorzu, ale za to na wsi, więc też nie mogę się doczekać grillowania w ogrodzie i spacerów do lasu. Coś za coś bo nie ma ich za to na miejscu i nie mogę maluszka im podrzucić w każdej chwili.

U nas piękne słoneczko, w sypialni, która jest od wschodu aż oczu nie można otworzyć tak świeci, no mam nadzieję, ze nic się nie spierniczy i pojdziemy na spacerek.
A w sprawie karmienia piersią i rozszerzania diety to ja już pisałam, ze raczej jak Igor skończy pół roku, dam mu jeszcze trochę czasu na ukształtowanie się, zresztą nie spieszy mi się, chociaż pewnie mogłabym szybciej nockę przespać, ale w końcu to tak szybko mija a ja już zupełnie przyzwyczaiłam się do nocnego wstawania, chociaż na początku nie wiedziałam jak ja wytrzymam.

niunia-ja już Alana rytm znam na pamięć zawsze dokładnie robi to samo o tej godzinie, je , śpi, płacze inaczej do danej rzeczy i wiem co jaki płacz znaczy przeważnie :tak:

katerinka- mi w szpitalu też robili przez powłoki brzuszne i było wszystko widać, myślę,że zależy to też od sprzętu

nimfii-ja wczoraj Alanowi zrobiłam obiadek, marchew, ziemniak,por miałam dodać kleik, ale gęste było to nie dodawałam , a wywar dodałam z warzyw do obiadku i się zmiksowało i jak danie ze sklepu, Alanowi smakowało i nic się nie działo, a dziś z rana kupka jak co dzień bez problemu, a nawet go nie dopajam...

A teraz mój Alan potrafi robić dwa razy dziennie kupki po MM bo te swoje stópki przyciąga do siebie łapię, i pracuje mu tam wszystko w brzuszku, ja nie mogę on bierze stopę i ją ogląda idealnie jak wygląda od paluszka po następny i dotyka, a wczoraj się śmiał jak by miał z rok, a turla się raz w tą raz w tamtą, z brzucha na plecy też umie się obrócić

cocca- dziwne trochę rzeczy ci się dzieją, ja po tylu czyszczeniach macicy i nic póki co nie dzieję się, a mam naprawdę osłabioną tyle ,że lekarz zabronił mi zachodzenia w ciąże przez 2 lata, bo nie donoszę, a nawet krwotok mogę dostać, a tak teraz nic poza tym,naprawdę współczuje kochana.

Dziewczyny zdjęcie tego wózka to pestka na żywo jest jak nówka i koła ma takie duże pompowane jak będę miała okazje zrobię i wam pokaże jestem mega zadowolona wózek idealny i super buja i po dziurach będzie ekstra się jeździć, dziś idę z Alanem na dwór :-)..

ja to juz nie mam zadnych problemów po cc. tylko przez pierwsze 3 tyg mialam problem bo strasznie mnie bolalo kuło i wgl.. 4 tyg po cc poszłam na usg i zrosty mi sie porobily i dlatego mnie bolalo ale nic z tym nie zrobili a teraz juz jest ok .

A tak wgl to siemanko diewczyny... dzis kamilka przespała ładnie az w szoku jestem polozyłam ja spac o 20 30 i spało do za15 5 :szok::szok: I znowu poszła spac i spała do 6 i od 6 nie spie a kamilka aktualnie spi a gabrysia siedzi na kolanach i spiewa . obiadek juz zrobiony posprzatane .. i teraz siedze przed kompem

a apropo wózkow bo teraz dopiero przeczytalam ze yl taki temat ja mam 2 wózki jeden dla kamilki * TAKO WÓZEK WIELOFUNKCYJNY NATALIA WYPRZEDAŻ (2158468364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mam taki.. tylko ze granatowo czerwony..

a dla gabi CONECO SATURN WOZEK SPACER. PARASOLKA WYSYŁKA 0zl (2122519282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko ze zielony

mysle na temat wozka bliżniaczego ale nie wiem czy to dobry pomysł co prawda latwiej mi by bylo ale to koszt ponad 1000zl...

mamusia1994 jesli macie dwa wozki to na spacery zawsze wychodzisz z kims?

Mysle wozek blizniaczy to zbedny wydatek, bo starsza corka bedzie uzywac wozka coraz mniej, zwlaszcza na wisne jak wskoczy na plac zabaw :tak: ?Nie wiem jak macie daleko plac zabaw czy sklepy ale u nas jest wszystko co potrzebne w zasiegu reki wiec jak Maciek mial poltorej roczku tp zrezygnowalismy z wozka calkiem. Ale on zawsze chetnie spacerowal, nawet po 2-3h dziennie bez odpoczynku. teraz sie z niego zrobil len i ciagle przed tv siedzi :-p

mamusia
a moze taka dosatawka do wozka mlodszej by sie spawdzila?>
BabyMama.pl Dostawka do wózka dziecięcego BuggyPod IO - Dodatki do wózków

Dostawka do wózka - Porównaj wszystkie ceny Dostawka do wózka z Twenga

Jesli dobrze poszukac znajdzie sie za rozsadna cene.

reklama
Hey mamuśki!
Oj przeszło mi trochę te chorobstwo czuję się lepiej brałam i biore jeszcze lekki paracetamol i rutinoskorbin piję dużo gorącego soku malinowego i wczoraj wysmarowałam czoło amolem i na to szalik i dziś jest lepiej..:-)
U nas pogoda fajna słonko wyjrzało a koło 9 nieźle śnieg padał a już go nie było...
mamusia miałam pisać jak nimfi o tej dostawce do wózka tańszy wydatek niż podwójny wózek może nad tym pomyśl ;-)

Do góry