reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Tak więc jestem pod nową nazwą:-) Na początek trochę o nas, ma na imię Kaśka mieszkam w Łodzi, jestem mamą Wojtusia który urodził się 15.11.2011, rodziłam SN i muszę przyznać że było ciężko bo ważył 4050 i rodził się na supermena czyli najpierw rączka potem główka ale dałam radę:-) Oprócz mojego listopadowego skarba mam też synka z października 2004.

katarek - mój ważył 4110kg ale przez cc przyszedł na świat... a to ci supermen :-) z tego co widzę jesteś rocznik 85 i już dwójeczka dzieci ale fajnie :-)

Hejka! Mnie wczoraj antybiotyki rozłożyły, zapadłam w długi sen i nic nie było mnie w stanie obudzić, nawet płaczący Franek:szok: Dziś jest o niebo lepi, dalej trochę boli przy oddychaniu, ale jak dla mnie jest super. Franek dzisiaj pierwszy raz zasnął zupełnie sam... na macie, zapodałam mu tylko smoka i niunię:-) a dopiero narzekałam, że tylko na rękach:-)
Onanana oj biedulka z Majusi, faktycznie u nas wygląda to inaczej, mnie tylko ten siwy martwi i muszę o niego lekarza zapytać. Mam nadzieję, że z krwiaczkiem będzie wszystko w porządku, fajnie, że niania spasowała!
Andrzelika w sprawie patrzenia w oczy, ja tylko tłumaczyłam Sabrinie dlaczego nie zalecają, nie mówię że ja tak nie robię:-)
Ponko trzymam kciuki za poprawkę. Zresztą podziwiam, dziecko i studia...
AnnaJ ja po cc nie ćwiczę muszę odczekać pół roku.
Witamy nową Listopadówkę Mamusie1994 i Katarek85!
Ssabrinaa
przybrał super, teraz maluchy będą przybierały coraz mniej:-)
Anek Franciszek dzisiaj ma takie spanie a nigdy mu się to nie zdarzało! Tyle, że u mnie robi częste półgodzinne drzemki.
Gola Ty jakaś pechowa jesteś, jeszcze pamiętam historię z oszustem... przytulam mocno!
Nimfii zazdroszczę pizzy, chciałam wczoraj mojego namówić, ale jemu się udek zachciało... musiał sam je zrobić a co:crazy:
Kasiek dla mnie podgrzewacz to super sprawa, kuchnię mam na dole a sypialnię na poddaszu, więc nie muszę biegać, tylko mam na górze 3 butelki, przegotowaną wodę i mleko, więc nigdzie nie gonię z butelkami, dopiero jak je ubrudzę, to myję i przygotowuję kolejną wodę na mleko:-) dla mnie to wynalazek na 6!!!

CO do wieczornego spania, to my kąpiemy między 18:30 a 19:30, zależy jak Frankowi wyjdzie ze spaniem, czasami ma jakąś obsuwkę, ale zawsze przed 20-stą jest już w łóżeczku:-) dzisiaj spał do 5:30:szok: A co do gratisów, dostaliśmy tylko Hippa i to zaraz po zarejestrowaniu. 2 herbatki, łyżeczka i słoiczek z jabłuszkiem i rabaty 20% w rosmannie. Majuska ja nie mam info o 2 paczce:crazy:

Andrzelika ja też uważam że fajnie mieć już dwójkę dzieci, z mężem znamy się od podstawówki i tak planowaliśmy żeby mieć dziecko jak skończę szkołe, odchować maluszka i skupić się na pracy a drugie dziecko jak już będę miała właśnie stałą pracę żeby nie martwić się o powrót po um. Często słyszałam że wpadłam i musiałam urodzić bo miałam pierwsze dziecko w wieku 19 lat ale ja mam opinie innych w nosie kocham moich łobuziaków i uważam że pojawili się we właściwym czasie, ale to też zasługa mojej mamy która bardzo mi pomogła i nie byłam zamknięta z dzieckiem w domu, jak chciałam to mogliśmy z mężem wyjść gdzieś, chociaż my jesteśmy raczej domatorami i najlepiej czujemy się w swoim towarzystwie:-)

katarek - witam serdecznie:)
Cocca normalnie ja to sierota jakaś jestem:-( I pechowa bardzo... Dobrze, że już dziś kochana czujesz się lepiej, Franuś grzeczniutki, super zasnął, a Pola dziś to diobeł wcielony, jest niemożliwa!!!!!!!!!!!!
andrzelika - wóziory faktycznie kosmos, a ten dziwaczny co ma Liszowska w ogóle już do mnie nie przemawia...

katarek ja planowałam też dziecko po 19 roku życia tyle,że po ślubie ogółem jak brałam ślub w tym wieku to inni myśleli,że jestem w ciąży... Niestety ja planowałam, udało się byłam w ciąży, ale trzy razy poroniłam dopiero 4 donosiłam i jest Alan :tak:

gola ja nie lubie takich dziwactw te wózki jakieś jakby liche ruszają się itp...

reklama
kasiek ja uzywam podgrzewacza caly czas, a juz na pewno w nocy. Zostawiam w nim wode w butelce i w nocy tylko dosypuje Bebiko i gotowe :)
Podgrzewam w nim tez soczek dla Kuby.

cocca moj maz jak ma jakies szczegolne smaczki to tez sobie musi robic np jutro robi placki ziemniaczane po wegiersku ;-) Mnie sie tam nie chce tak szalec przy garach.

katarek
przy starszym synu takze mielismy pomoc mamy ktora z nami mieszkala. Moglismy jeszcze czasem poszalec i gdzies wyjsc. Teraz juz mieszkamy sami z dwojka chlopakow, ale juz mnie wcale nie ciagnie do wychodzenia z domu do znajomych itp. Jest fajnie byc rodzinka :D

Do góry