reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny żyję!!!

W ciągu ostatnich dni przeszłam dwa zabiegi (w tym jeden w pełnej narkozie), jutro jadę na zmianę opatrunków (mam nadzieję ostateczną) i może uda mi się karmić dalej!

Ufff... Co się nacierpiałam to nikomu nie życzę...

reklama
cocca to na tej płachcie z rabatami do Rossmana jest napisane, że można za symboliczny 1 grosz odebrać drugą paczkę z Hippa
martika no całe szczęście, że już z górki, trzymaj się i zdrowiej do końca!!!!

​Kurcze Frankowi ząbki idą wszystko mamy ześlinione, ma 37,5, biedny nawet pieluchę ładuje do buzi, dziąsła całe napuchnięte...
martttika
życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Dziewczyny, czy Wasze maleństwa też się zachowują jakby miały ADHD? Machają nóżkami i rączkami jak nakręcone?

Majuska ale ja niemota jestem:-) faktycznie! Dzięki!

Ostatnia edycja:
Martika, super, że jest lepiej, oby nigdy już takich koszmarów :tak:

Cocca,
Filip też cały czas macha wszystkim, łapie do rączki, pcha do buzi, odpycha się nóżkami od wszystkiego... to podobno taki odruch który zanika w jakimś momencie rozwoju. Mam nadzieję, że Franusiowi szybko ząbki wyjdą, wyobrażam sobie jakie to musi być straszne patrzeć na ból maluszka, niestety u nas to wszystko przed nami jeszcze...

Mnie się te wózki gwiazd nie podobają, czasem mi się wydaje, że to tylko takie parci na ekstrawagancję, wiadomo, że powinien być ładny i jak kogoś stać niech kosztuje 5tys a nawet i 10 ale do mnie to jakoś nie przemawia :-p

Mam przerwę w nauce. Mam nieposkromioną ochotę na skrzydełka z KFC ale mój A. nie daje się namówić (najbliższe jest 2km stąd przy głównej drodze, ale strasznie tam ciemno po drodze, żadnych budynków mieszkalnych tylko użytkowe to się boję iść sama). Tyle siedzę dzisiaj nad tą historią że mam prawo do jakiegoś dobrego jedzonka :laugh2:
A jutro nie idę na zajęcia, siedzę i się uczę, a co mi tam.

Niuniunia, ty też mówiłaś, że studiujesz, jak sobie dałaś radę z sesją jako mama? :cool2:

martttika biedactwo nasze! Kochana, dobrze, ze już po wszystkim, trzymamy kciuki za Twoje karmienie! Co oni Ci robili?

Cocca - Nasza mała, też jakby ADHD miała, może też jej zęby idą, bo też wsio do dzioba pakuje, łącznie z pieluchami, wszystko obślinione . Oby Wasz maluszek przeszedł w miarę bezboleśnie ząbkowanie!!

Dziewczyny, MAM DOŚĆ !!!! po w ogóle nieprzespanej nocy ( a tak jak pisalam od jakiegoś tygodna POla gorzej śpi) tak daje dzisiaj popialić, że najzwyczajniej w świecie mnie wkurzyła, aż m isię głupio samej przed sobą zrobiło, bo tak się ostro wkurzyłam, że aż m isię zapalić chciało, kręgosłup mnie boli, w nocy spałąm może ze 2,5 godziny. Ech...jest niemożliwa:-:)-( Co jest :-(

Gola w środę mi ropień zaczął rosnąć w zastraszającym tempie i udałam się do prywatnej kliniki (bo tą miałam najbliżej) żeby szybko coś z tym zrobili. No i zrobili. Zabieg w znieczuleniu miejscowym, wyłam jak szalona, jak odpuściło znieczulenie było jeszcze gorzej. Dziecka na rękach nie miałąm od tamtej pory. Nie nacinali tylko zrobili dwie dziurki i miało być ok. Jednak następnego dnia z rana znowu do poradni chirurgicznej i skierowanie na cięcie. Cięcie mi zrobili dopiero wczoraj ok 22, ale już jest ok. Bardzo sympatyczna pani doktor mi to robiła, jednak z dwóch dziurek mam trzy nacięcia!:szok: Jutro jadę na zmianę opatrunku to dowiem się co dalej. Karmię lewą piersią, a prawa... no cóż. Dziś wygląda jakby w niej nie było mleczka. Ale laktacja powinna normalnie wrócić. Wszyscy mi to obiecują!

Uważajcie na swoje piersi, bo nikomu nie życzę takiego cierpienia!!!!!!!!

gola wiem dokładnie jak to jest jak w nocy coś dzieciątko męczy i nie śpi normalnie nerwica :wściekła/y: my też dziś mieliśmy nie fajną nockę i często takie się zdarzają .. ehhh kiedy my w końcu się wyśpimy chociaż 7 h tylko tyle chce ciurkiem ;-)
marttika super ze coś ruszyło aby cyce z mleczkiem teraz sprawne były i dobre mleko dawały Filipkowi ;-)
cocca moja też ADHD ale to po mnie zwiercona ze szok aż boję się co to będzie jak zacznie chodzic:-)

reklama
Do góry