reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hey dziewczyny bardzo cicho od wczoraj na forum... mój mąż poszedł działać coś tam z tą wodą, matko niech się rozmrozi, bo tragedia. Wczoraj byliśmy w mieście u moich rodziców się kąpać... Chciałam za alarmować idę dziś pierwszy raz do gin :tak: i od razu małego wyniki pokazać pediatrze. A ostatnio w łóżku się przeciągnełam i poczułam straszny ból w okolicy cięcia brzucha, aż wystraszyłam się,że coś poszło... Mój mały usnął wczoraj o 21 wstał o 6 rano szczęśliwy na jedzenie i poszedł dalej spać i śpi jeszcze.

reklama
Majuśka ja się zastanawiam nad tym kremem bo mojej się jakieś dziwne odparzenia zrobiły, a ciągle na noc stosowałam właśnie sudocrem. nie wiem czy on może jakiś za mocny jest? nie mam zielonego pojęcia czy on może uczulić...

Słyszałam, że nie powinno się dawać sudocremu za często, tylko na odparzenia bo sudocrem ma cynk a to strasznie wysusza i może mocno podrażniać. Pediatra mi mówiła też o kremach nivea i jonhsona, że są bardzo perfumowane i mogą uczulać, ale jak Waszym maluszkom nic nie jest to dobrze :tak: My używamy serii bambino.

Angie, strasznie fajna niespodzianka w pracy :-) Aż się miło na sercu robi :-D

Ja mam dzisiaj sprawy od rana do pozałatwiania, po pierwsze mam tylko jedną pieluchę w paczce to muszę lecieć do sklepu na wypadek rannej kupy :-D Potem muszę iść do banku założyć konto, bo nadal nie mam :crazy:

Dziewczyny, jak myślicie, co mam zrobić jeśli becikowe miało przyjść na konto a mi bank zamknął nie z mojej winy (wina banku i pomyłka, ale co ja z tym zrobię:baffled:). Dojdzie na adres zameldowania? Bo dostałam już pismo, że mi przyznali no i nie wiem co mam robić, bo w piśmie jest zaznaczone, że dojdzie na konto którego nie ma... :crazy:

Ponko musisz zalozyc nowe konto i jeszcze raz podac je urzedasom od becikowego, zeby na nie przelali kase, jezeli wyslali na nieistniejace konto pieniadze to im wrocily, tylko wiesz...oni sie nie beda upominac , ze strasznie chca Ci wplacic te pieniadze, musisz Ty ich pogonic....;-)
W sumie to te kosmetyki Nivea praktycznie nie pachna, bardzo , bardzo delikatnie, chyba Hipp pachnie mocniej...
Cos mi sie stalo z klawiatura i nie chce pisac polskich liter...sorry:sorry2:

angie80 - bardzo miła niespodzianka z pracy....ja też taką miałam...tyle, że pieniążki w złotówkach dostałam :-D. Tak czy siak, mało istotne co, czy ile...ważny jest gest....bo naprawdę bardzo miłe :tak:.

Chciałam za alarmować idę dziś pierwszy raz do gin

Powodzenia na wizycie....ja muszę czekać, aż mój gin wróci z wyjazdu :baffled:

Ja mam dzisiaj sprawy od rana do pozałatwiania, po pierwsze mam tylko jedną pieluchę w paczce to muszę lecieć do sklepu na wypadek rannej kupy :-D Potem muszę iść do banku założyć konto, bo nadal nie mam :crazy:

Dziewczyny, jak myślicie, co mam zrobić jeśli becikowe miało przyjść na konto a mi bank zamknął nie z mojej winy (wina banku i pomyłka, ale co ja z tym zrobię:baffled:). Dojdzie na adres zameldowania? Bo dostałam już pismo, że mi przyznali no i nie wiem co mam robić, bo w piśmie jest zaznaczone, że dojdzie na konto którego nie ma... :crazy:

Ja bym zadzoniła do banku i dowiedziała się co zrobić w takim przypadku.

Nam sudokrem nie służy :no:, przy pierwszym synu byłam z niego mega zadowolona...a teraz się nie sprawdza...na codzień więc używam linomagu, a jeśli pupa odparzona (bardzo rzadko się nam na szczęście zdarza) to w ruch idzie krem na odparzenia z musteli (jestem z niego bardzo zadowolona).

Naprodukowałyście przez weekned ogormną ilość :) nie nadrobię.

Dziś w biedronce są tanie zabawki edukacyjne...gorąco polecam, jeśli ktoś jest zainteresowany. Trochę poczekają, ale w tej cenie warto kupić.

Majuska jak Ci się tak robi z klawiaturą to spróbuj wcisnąć jednocześnie shift i ctrl i powinno pomóc:)

Ponko ja też używam bambino, johnsona moją uczula więc odpada, a bambino produkuje firma nivea (spójrz na producenta) bo ostatnio patrzyłam.

U nas nocka fajna, mała poszła spać o 20 na noc i spała do 8 w tym jadła o północy, 4:40, 6 i po 8 pociumkała 3min, teraz śpi... Może dziś wpadnie moja przyjaciółka (wreszcie), która jeszcze małej nie widziała bo ma problemy rodzinne (z mężęm) a dopiero 4miesiące po ślubie... nie ma to jak wrredna teściowa.

My za Sudocremem nie przepadamy. Mam w domu to największe opakowanie i używa go w sumie tylko moja siostra, jak przyjeżdża ze swoją córką. Wiki ma 18mcy i oni od początku używają Sudcremu przy każdej zmianie pieluszki i małej to służy. Mnie też się wydaje, że ta maść wysusza skórkę, ale każde dziecko lubi co innego.

Niuniunia no wlasnie nie dziala, probowalam:no: , ale dzieki;-)
Mi bardzo wiele osob zachwalalo sudokrem i dlatego go uzylam, ale jak widac, nie sprawdzil sie na doopce mojej ksiezniczki:sorry2:, teraz nawet kojarze, ze byla mocno marudna w ten dzien kiedy ja smarowalam sudokremem, pewnie pieklo w doopke, a glupia matka nie wiedziala o co chodzi:no:

Edit : naprawiła się klawiatura po zresetowaniu kompa :)

Ostatnia edycja:
u nas nocka też super. Mały spał od 20.30 do 6.30, jadł o 1.00, 4 i jak wstał. Teraz ma drzemkę. TYm razem w swoim łóżeczku, bo koty ze mną przy kompie urzedują i nie będą mu przeszkadzać, O dziwo zasnął niemal od razu ( ze smoczkiem, ale zawsze), to nie zdarza się tak często:)kochana żabka:happy:

Ja próbowałam już linomag sudokrem i Bephanten, i ten ostatni zdecydowanienam najbardziej odpowiada, po linomagu Igor miał często odparzoną pupę, sudokrem żeby nałożyć tak jak się powinno nakładać to pół dnia bym mu jedną pieluszkę zmieniała( bo sudokrem ma gęstą konsystencję i trzeba go najpierw podobno rozgrzać w rękach w sensie popocierać a potem nakładać jakby wklepująć a nie wcierając) tak jeszcze w szpitalu tłumaczył mi pediatra. A bephanten ma ekstra gęstą konsystencję, jest wydajny i pupa niemal nigdy się nie odparza. Jeśli już jest odparzona to smaruję gęściej i wietrzę, max 2 dni i po odparzeniu.

reklama
angie80 super prezent współpracownicy Wam zrobili:-)
Jesli chodzi o sudocrem to ja uzywam zamiennie z bephantenem i nivea,nivea używam ten krem na każda pogode i jest super!
ponko ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do urzędu i zapytała czy kasa juz poszła ale jeśli konto zamknięte to kasa powinna do nich wrócić. Tyrknij i się dogadaj
U nas nocka spokojna Zuzia zjadła po 22 później o 3 i o 6 i 9 to już wstałyśmy:-) Czekamy wreszcie na ocieplenie bo u nas dzisiaj minus 10:baffled: ja chcę wiosne!

Do góry