reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Angun,Anek dzięki za rady będę Martynę katować chociaż i tak czasem ją poprzerzucam i nie odbiję kładę do łóżeczka i po jakimś czasie płacz..jakoś na początku nie było z tym problemu a teraz jest:-(

Gostek niezły ma strój heheh:-D:-D Ja z małą kąpałam się 3 razy jak coś się przestraszyła i nie chciała w wanience to po kąpieli ze mną znowu w wanience się z chęcią kąpie fajnie nam sie kąpało i na pewno powtórzymy ;-)

A co do tefala to zastanawiam się właśnie nad jakimiś garami póki mam jeszcze kasę z pracy bo te co mam w domu to masakra :sorry:

Ile mamy jeszcze mam karmiących tylko piersią?
Ja się dopisuję, mam zamiar pociągnąć do czerwca, potem zacznę podawać zupki, soczki, owoce, kaszki a cycek na deser. Pokarmu nie odciągam bo nie zostawiam z nikim dziecka, kilka razy odciągnęłam żeby zobaczyć ile się mieści w pełnym cycku, wyszło 130ml. W nocy karmię 4-5 razy po 10 min., na śpioszka, potem odkładam do łóżeczka. W dzień co 1,5-2 godziny po 15-20 min. Karmienie nie sprawia mi bólu jak to któraś mama pisała, ja czuję bardzo przyjemne łaskotanie pod koniec karmienia jak Filip zasypia.

onanana też bardzo się bałam chrztu, na wszelki wypadek miałam odciągnięte mleko do butelki a teściowa grzała w rękach całą mszę. Na szczęście dziecko przespało cały chrzest.

andrzelika wózior mnie powalił, wystaw na allegro jako zabytek:) Alanek uroczy! Na policzki spróbuj Oilatum krem do skóry suchej i wrażliwej. Ja dostałam próbke Oilatum junior od pampersa, jest super. Filip pod koniec karmienia wypycha cycka albo szarpie się z nim jak juz nie chce. Filmiki fajne, mnie najbardziej zaskakuje w tym basenie jak one wiedzą,żeby nie oddychać??

ponko trzymam kciuki, dobrze,że trafiliście na fajnego księdza i oby jego zachęta poskutkowała!

Tatuś na spacerek wygnany a ja pełny relax:)
Miłej niedzieli babeczki!

mikado- no właśnie też pod wrażeniem jestem z tym pływaniem dzieci, a o buźce to chyba do kogo innego mój nie ma problemu z suchą skórą :-) teraz mu tylko w kawaluteńkim miejscu potówki wyszły...A wózek to od koleżanki ona była w nim wożona jeszcze 23lata temu, a się śmiejemy,że jeszcze pewnie i jej prababka jeździła w nim :-D

tak, tak andrzelika to było do Katerinki:tak: zmyliło mnie to "kurcze nadal ma te chrostki nie wiem czym by mu tu można było posmarować jeszcze, a może mąkę ziemniaczaną dać?"

Mikado ja też planuję karmić do czerwca tzn wiadomo chciałabym ale nie wiadomo jak to dalej z tym pokarmem będzie. Od początku od porodu mówiłam sobie oby te 3 miesiące mi się udało myślałam, że nie rozkręce tej laktacji bo mi zanikał pokarm ale słowa Leiki i Nimfii "mów sobie, że masz dużo pokarmu" pomogły za co Wam jeszcze raz dziękuję;) ale zobaczymy co będzie dalej, narazie jedziemy tylko na piersi, MM wchodzi w grę jak mnie nie ma cały dzień (szkoła).

Zrobiłam na obiad pieczony filet z kurczaka z ziołami, jarzynka z czerwonych buraczków i zapiekane ziemniaczki mmm;) od jutra mam nowe motto "MNIEJ JEDZ!" (oczywiście to motto tyczy się tylko mnie)

chyba @ mi się zbliża bo mam brzuch jak balon i takiee głupie uczucie jak kiedyś zawsze przed @

Z tym oddychaniem pod wodą to jest tak że do pół roku dzieciaczki mają odruch żeby wstrzymać oddech, dlatego warto jak najwcześniej na basen(od 3 miesiąca).

Mnie też dotyczyły te krostki na buzi a raczej sucha skóra. Zaczęłam smarować 3 razy dziennie kremem oilatum soft i jest poprawa:tak:, także polecam.

A patelnie też mam tefala-te ze zdejmowaną rączką...dobre są. Gary mam Zeptera, również sobie chwale.

reklama
onanana chrzciny napewno się udadzą,ja też miałam stresa.co do kupek to wydaje mi się, że są w porządku.moja mama paręnaście lat temu też miała anemię, brała żelazo i strasznie narzekala na te tabletki, że kiepsko się po nich czuje, i kupa śmierdząca i taka czarna.a za nim się dowiedziała, że ma anemię to pochlaniała w mega ilościach chrupki kukurydziane i dużo spała:-D
andrzelika Zosia jak ma dość cyca to wypluwa, przy MM to tak specyficznie płaczę, jak my jej wpychamy butlę,
winki udany Twój mąż, mój też wyciąga bo ja się przy tym za bardzo pieszczę ale zdarza mi się też
ponko widzisz jaki fajny ksiądz, może się okazać że miał zbawienny wpływ na Twojego, czas pokaże co z tym ślubem byle jak najbardziej na TAK
Anek wyjścia z domu samej jak najbardziej cieszą, o jak bardzo.pamiętam jak po tygodniowym pobycie w szpitalu na drugi dzień poszłam do sklepu, schodziłam jak połamana do osiedlowego sklepu, mama się upierała, że pójdzie mi po zakupy a ja po prostu chciałam tylko zażyć świeżego powietrza nawet tylko przez 5 minut:-D

Do góry